Ανάλυση του αγώνα Πλατανιάς - Απόλλων Σμύρνης

Ανάλυση του αγώνα Πλατανιάς - Απόλλων Σμύρνης σε συνεργασία του Χρήστου Μακρυγιάννη με το Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης.

ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ
Slide1

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ : Η διάταξη της ομάδας των Χανίων μεταβλήθηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, κυρίως εξαιτίας των συνθηκών που διαμορφώθηκαν όταν η γηπεδούχος έμεινε πίσω στο σκορ. Ο Πλατανιάς παρατάχθηκε στο αγωνιστικό χώρο με 1-4-4-2 με τους τέσσερις της μεσαίας γραμμής να σχηματίζουν ρόμβο με τον Leiria να ξεκινά στην κορυφή του ρόμβου και το Nili δεξιά. Οι δυο αυτοί παίκτες άλλαξαν αρκετές φορές ρόλους κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Η διάταξη παρέμενε ίδια και σε φάση άμυνας.
Στο 72’ με την είσοδο των Ουές και Παπαδόπουλου ο μεν πρώτος αγωνίστηκε ως δεξιός μπακ μετατοπίζοντας των Ρεβυθόπουλο σε ρόλο κεντρικού αμυντικοί, ενώ ο δε Παπαδόπουλος αγωνίστηκε ως αριστερός εξτρέμ σχηματίζοντας μια τριάδα στην επίθεση με τους Λουκίνα και Bianconi και μεταβάλλοντας το σύστημα σε 1-4-3-3 όταν ο Πλατανιάς βρισκόταν στην επίθεση και σε 1-4-4-2 σε φάση άμυνας με τον Παπαδόπουλο να έρχεται ως τέταρτος στη μεσαία γραμμή.
Τέλος με την τελευταία αλλαγή του Πλατανιά στο 83’ και την είσοδο του Λεωνιδόπουλου η διάταξη άλλαξε εκ νέου με την ομάδα των Χανίων πλέον να αγωνίζεται χωρίς κλασσικό σέντερ μπακ και τριάδα πλέον στην άμυνα τους Ποζαντζίδη, Ρεβυθόπουλο και Ουές. Σε αυτό το χρονικό σημείο του αγώνα η διάταξη σε φάση επίθεσης ήταν 1-3-5-2 με την πεντάδα της μεσαίας γραμμής να αποτελείται από δυο αμυντικά χαφ των Λεωνιδόπουλο και τον Boschetti, τον Nili σε ρολό οργανωτή πίσω από τους δυο φορ και τους Παπαδόπουλο και Leiria αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Αυτή η διάταξη μεταβάλλονταν όταν ο Πλατανιάς μετέβαινε σε φάση άμυνας σε 1-5-3-2 με τους δυο ακραίους να παίρνουν ρόλο μπακ σχηματίζοντας μια αμυντική πεντάδα.
Slide3

ΑΠΟΛΛΩΝ : Στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης ο Απόλλων διατήρησε τον αρχικό του σχηματισμό και μόνο κατά τα τελευταία λεπτά του αγώνα αυτός μεταβλήθηκε προσαρμοζόμενος στην αυξανόμενη πίεση των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με 1-4-3-3 με τους τρεις στη μεσαία γραμμή να σχηματίζουν ένα ανάποδο τρίγωνο με τον Blazic στην κορυφή αυτού και μπροστά του τους Πατράλη και Λαγό αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Ο σχηματισμός της ομάδας δεν μεταβάλλονταν όταν βρίσκονταν σε φάση άμυνας.
Με την είσοδο του Iritier στο 59’ ο Αργεντίνος πέρασε αριστερά με τον Thomas να παίρνει την μέχρι πρότινος θέση του Πατράλη στην τριάδα της μεσαίας γραμμής.
Η αλλαγή του 79’ με τον Βαφέα να περνά στον αγωνιστικό χώρο ήταν και αυτή που μετέβαλε τη διάταξη του Απόλλωνα σε 1-3-4-3 όταν η ομάδα βρισκόταν σε φάση επίθεσης με τους Βαφέα, Ζησόπουλο και Κύργια τριάδα στην άμυνα, τους δυο πλάγιους μπακ να ανεβαίνουν και να πλαισιώνουν τους Λαγό και Blazic στη μεσαία γραμμή και τους Thomas, Iritier αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, πίσω από τον προωθημένο Markovski. Η διάταξη της ομάδας σε φάση άμυνας ήταν 1-5-4-1 με τους δυο μπακ να οπισθοχωρούν σχηματίζοντας πεντάδα στην άμυνα ενώ και οι δυο ακραίοι αντίστοιχα συνέκλιναν γεμίζοντας τον κεντρικό άξονα της ομάδας του Απόλλωνα.
Slide4

ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Η στατιστική απεικόνιση της αναμέτρησης δείχνει εν πολλοίς και την συνολική εικόνα του αγώνα. Ισορροπία μεταξύ των δυο ομάδων στους περισσότερους τομείς όπως η κατοχή (52%-48%) και οι ευκαιρίες (3-2). Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Πλατανιάς παρά την ήττα πάτησε περισσότερές φορές στην περιοχή του Απόλλωνα με 23 έναντι 13 των φιλοξενουμένων, αλλά αυτές δεν αποτυπώθηκαν σε ευκαιρίες για γκολ κυρίως λόγω της αμυντικής λειτουργείας του Απόλλωνα, η οποία αντέδρασε σωστά στην πλειοψηφία αυτών.
Slide2

 

 

Last modified onΤετάρτη, 20 Νοέμβριος 2019 14:40

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep