Ανάλυση του αγώνα Καβάλα - Καλαμάτα

Ανάλυση του αγώνα Καβάλα - Καλαμάτα από τον Βαγγέλη Γκότοβο σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης.

ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Διαφάνεια 1

Α) ΚΑΒΑΛΑ: Ξεκίνησε το παιχνίδι με 1-4-2-3-1 το οποίο μετα την κοκκινη κάρτα άλλαξε δύο φορές. Μέχρι να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο η διάταξη ήταν 1-4-4-1, με τον Κέρθι να περνάει στόπερ και ο Χαντί να γίνετε αμυντικό χαφ. Στο δεύτερο ημίχρονο η διάταξη έγινε 1-4-3-2 και έτσι τελείωσε.

 Διαφάνεια 3

Β) ΚΑΛΑΜΑΤΑ : Ξεκίνησε τον αγώνα με 1-4-2-3-1 και έτσι τελείωσε το παιχνίδι. Πολλές αλλαγές θέσεων κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού οι τριάδα πίσω από τον φορ.

Διαφάνεια 4

ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Α) Μοιρασμένο παιχνίδι με 49%-51% κατοχή της μπάλας. Κάτι που δεν δείχνει την αριθμητική υπεροχή τος Καλαμάτας για πάνω από ένα ημίχρονο.
Β) Χωρίς μεγάλες διαφορές και οι τελικές προσπάθειες με 4 έναντι 8 και 3 έναντι 4 κόρνερ της Καλαμάτας.

Διαφάνεια 2

Επιθετική λειτουργία ΚΑΒΑΛΑΣ
Παρατηρούμε ότι η ομάδα της Καβάλας είχε υπομονή στο παιχνίδι της προσπαθώντας να κάνει οργανωμένες επιθέσεις. Προσπάθησε να παίξε κάθετα στου πλαϊνούς που έκαναν κίνηση μέσα για να πάρουν μπάλα. Ακόμα και μετά την κόκκινη κάρτα προσπαθούσε να κυνηγήσει το παιχνίδι παίζοντας οργανωμένα.

Αμυντική λειτουργία ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Η πρώτη ζώνη άμυνας ξεκινούσε από τη μεσαία γραμμή δίνοντας γήπεδο στον αντίπαλο. Σε φάση άμυνας ο σχηματισμός γινόταν 1-4-4-2. Αυτό το κράτησε μέχρι το τέλος έχοντας το σκορ από το 20΄και αριθμητική υπεροχή από το 40΄. Έχασε πολλές δεύτερες μπάλες από τον αντίπαλο.


Αμυντική λειτουργεία ΚΑΒΑΛΑΣ
Κράτησε κοντά τις γραμμές της έχοντας ένα συμπαγές σύνολο. Πίεσε ψηλά τον αντίπαλο και τον υποχρέωσε σε μεγάλες μπαλιές του τερματοφύλακα. Στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας παίχτη λιγότερο κράτησε δυο φορ μπροστά και πίεσε στο αμυντικό τρίτο του αντιπάλου το οποίο την βοήθησε να κερδίσει το παιχνίδι. Εξαιρετική δουλειά από τα αμυντικά της χαφ που με ατελείωτα χιλιόμετρα δεν άφησαν κανένα κενό στον αντίπαλο.

Επιθετικό λειτουργία ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Προσπάθησε κυρίως να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Αλλαγές θέσεων από την τριάδα πίσω από το φορ κυρίως από Κουιρουκίδη και Καζβιρόπουλο. Δεν μπόρεσε να χτίσει το παιχνίδι από πίσω και αναγκάστηκε σε μεγάλες μεταβιβάσεις από τον τερματοφύλακα.

Τα Γκολ
22΄ Καλή κυκλοφορία από τη Καλαμάτα που από δεξιά γυρνάει την μπάλα στα αριστερά. Ο εξωτερικός χαφ κάνει διαγώνια κίνηση στην περιοχή μέσα και ανοίγει το χώρο για τον μπακ ο οποίος με μια συρτή σέντρα βρίσκει τον Αλεξόπουλο που με τρομερό κοντρόλ ξεμαρκάρετε και εκτελεί για το 0-1.

79΄ Μετά από εκτέλεση κόρνερ ολιγωρία στην άμυνα της Καλαμάτας μου χάνουν την πρώτη κεφαλιά και η μπάλα πάει στο δεύτερο δοκάρι στο ξεμαρκάριστο Παπαδόπουλο που ισοφαρίζει για την Καβάλα.

88΄ Πίεση ψηλά από την Καβάλα υποχρεώνει τον τερματοφύλακα σε ελεύθερο. Οι παίχτες της Καβάλας κερδίζουν την πρώτη και τη δεύτερη μπάλα και ο Μαρκόπουλος εκμεταλλεύεται την πάσα στην πλάτη της άμυνας και με ένα εκπληκτικό ψαλιδάκι κάνει το 2-1.

 

 

 

 

 

 

 

Last modified onΠέμπτη, 21 Νοέμβριος 2019 15:13

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep