Με Φούσεκ το συμβούλιο

Το συμβούλιο της Super League 2 παρακολούθησε ο Πετρ Φούσεκ. Το συμβούλιο της Super League 2 παρακολούθησε ο Πετρ Φούσεκ.

Ο «υπερσύμβουλος» της ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ παρακολούθησε το συμβούλιο της Super League 2 και πήρε μια απευθείας γεύση για το τι πραγματικά συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μετά από τις παραινέσεις του προέδρου της Λίγκας, Λεωνίδα Λεουτσάκου, στο διοικητικό συμβούλιο της Super League 2 παρευρέθη ο επίτροπος της UEFA, Πετρ Φούσεκ. Ο Τσέχος ενημερώθηκε για τα προβλήματα των ομάδων, είχε μια απευθείας επαφή με τους ανθρώπους που «τρέχουν» τις ΠΑΕ και δεσμεύτηκε να παρακολουθήσει και άλλες συνεδριάσεις ώστε να αποκτήσει βαθύτερη γνώση. Μίλησε για το ρόλο του, ευχαρίστησε τον πρόεδρο που επέμεινε γι' αυτή την άμεση επαφή του με τους παράγοντες της SL2 και στη συνέχεια ενημέρωσε για τον ρόλο της FIFA και της UEFA.

Τα περισσότερα από τα παράπονα που άκουσε από τους εκπροσώπους των ομάδων αφορούσαν στο οικονομικό και την αβεβαιότητα που υπάρχει μόλις λίγες εβδομάδες πριν τον σχεδιασμό τους για το νέο πρωτάθλημα της Super League 2, το οποίο έχει σκοπό να αναβαθμίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Του ζητήθηκε να συνδράμει ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι 12 ομάδες και είναι φυσικά το οικονομικό που προκύπτει από τη μη υπογραφή της σύμβασης των τηλεοπτικών.

Υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως το θέμα συζητείται συνεχώς και με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, Ευάγγελο Γραμμένο και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη και θα επιλυθεί άμεσα. Πρόσθεσε δε πως το ορθότερο είναι το πλάνο να είναι τριετές και πενταετές, ώστε να μην βρίσκονται οι ομάδες μετέωρες λίγο πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων τους. Άκουσε τις επισημάνσεις των ομάδων και τις παρατηρήσεις αυτών. 

Last modified onΔευτέρα, 24 Ιούνιος 2019 19:53

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep