«Η παραμικρή ειδοποίηση»

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος δήλωσε ότι κανένα πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει αν δεν υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Ραντεβού με τους Βασιλειάδη, Παππά, Δρόσο ζήτησε έως την Τετάρτη (26/06) το ΔΣ της υπό σύσταση Super League 2, όμως έως τώρα δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση. Έτσι, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής Λεωνίδας Λεουτσάκος σε δηλώσεις του στον Real Fm τόνισε ότι «αν δεν υπογραφούν τα τηλεοπτικά, κανένα πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει». Η συνέντευξή του:

Πού βρισκόμαστε και ποια είναι η κατάσταση με τα τηλεοπτικά και το νομικό πλαίσιο;

«Κάναμε ένα συμβούλιο χθες με τη Super League 2 και υπάρχει μια ομόφωνη απόφαση. Θέλουμε άμεσα ραντεβού με Βασιλειάδη, Παππά και Δρόσο. Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Να υπογραφεί το τηλεοπτικό συμβόλαιο που έχει ήδη συμφωνηθεί».

Με την ΕΡΤ μιλάμε πάντα;

«Βεβαίως, και για τις δύο κατηγορίες».

Τι σας είπαν μέχρι στιγμής;

«Στείλαμε επιστολές σε όλους τους αρμόδιους φορείς και ακόμη δεν έχουμε την παραμικρή ειδοποίηση. Θα περιμένουμε μερικές μέρες και θα δούμε. Αν δεν υπογράφουν τα τηλεοπτικά κανένα πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει, αυτό είναι σαφές».

Γιατί αυτή η καθυστέρηση;

«Δεν το ξέρω. Την προηγουμένη εβδομάδα βγήκε σε ραδιόφωνο ο πρωθυπουργός, είπε ότι κι εκείνος συμφωνεί με την αναδιάρθρωση και καλώς γίνεται. Εμείς αναμένουμε τα πεπραγμένα και τα συμφωνηθέντα. Μιλήσαμε με τους εμπλεκόμενους. Σε πρώτη φάση πάλι και πέρυσι εμείς ήμασταν οι αδικημένοι. Πήραμε λιγότερα χρήματα από τις 7 της Super League. Δεν μπορεί πάλι εμείς να δεχτούμε μείωση. Οι ομάδες ανέβασαν μπάτζετ για να μπουν στη νέα κατηγορία. Τώρα θα έρθει νέο σχέδιο; Τι θα γίνει; Θεωρώ ότι είναι άδικο. Θα είναι δύσκολο καλοκαίρι αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Μια συμφωνία που ήρθε με κόπο, με αδικημένες και ευνοημένες ομάδες. Εμείς μειώσαμε πιο μπροστά τις ομάδες για να είμαστε εντάξει».

Αν όλα πάνε καλά, θα είναι για ένα χρόνο η νέα συμφωνία;

«Ναι, θα είναι για ένα χρόνο. Του χρόνου πάλι τα ίδια θα έχουμε. Τώρα όμως οι ομάδες είναι προ των πυλών και δεν ξέρουν τι θα γίνει. Αν τηρηθούν φέτος τα συμφωνηθέντα θα προσπαθήσουμε κάτι καλύτερο για τη νέα χρονιά αν δεν συνεργαστούμε με την ΕΡΤ. Θα ψάξουμε και θα δούμε.

Επαναλαμβάνω ότι δεν ξεκινούν τα πρωταθλήματα αν δεν υπογραφούν τα τηλεοπτικά συμβόλαια που έχουν συμφωνηθεί. Δεν ξεκινούν πρωταθλήματα. Είναι 26 περιφέρειες, 12 από την Super League 2 και 14 από τη Football League. Δεν θα πρέπει αυτές οι ομάδες να έχουν τα συμφωνηθέντα και να ξέρουν το μπάτζετ τους;».

Last modified onΤρίτη, 25 Ιούνιος 2019 17:23

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep