Στην Καλλιθέα ο Μουτίνιο

Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός μετακινήθηκε από τον Λεβαδειακό στην Athens Kallithea.

Την απόκτηση του 32χρονου μεσοεπιθετικού, Τιερί Μουτίνιο από τον Λεβαδειακό ανακοίνωσε η Athens Kallithea. Ο γεννημένος στην Ελβετία με πορτογαλική υπηκοότητα ποδοσφαιριστής, πέρυσι είχε 20 συμμετοχές και 3 γκολ με τους Βοιωτούς. Η ανακοίνωση:

«Athens Kallithea FC ανακοινώνει την απόκτηση του Ελβετοπορτογάλου μέσου Thierry Moutinho με ελεύθερη μεταγραφή μετά τη λήξη του συμβολαίου του με τον υποβιβασμένο από τη Super League 1 Λεβαδειακό.

Ο Moutinho, 32, έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Ισπανία, καταγράφοντας 98 συνολικά συμμετοχές με εννέα γκολ και 12 ασίστ στη Segunda División, ενώ έχει αποκτήσει εμπειρία στις κορυφαίες κατηγορίες της Ελβετίας, της Ρουμανίας, και της Ελλάδας. Έχει κερδίσει δύο φορές το πρωτάθλημα στη SuperLiga της Ρουμανίας με την Cluj και μία φορά το Κύπελλο Ρουμανίας με την FCSB. Έχει πετύχει δύο φορές την άνοδο σε κορυφαία κατηγορία με την Servette στην Ελβετία και τον Λεβαδειακό στην Ελλάδα, καθώς και την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία με την Albacete στην Ισπανία.

Γεννημένος στη Γενεύη, ο Moutinho ξεκίνησε την καριέρα του στην τοπική ομάδα Étoile Carouge FC και σύντομα πήγε στη Servette, τη μεγαλύτερη ομάδα της πόλης, κάνοντας το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα σε ηλικία 18 ετών. Ως νεαρός παίκτης που συνήθως έμπαινε ως αναπληρωματικός, ο Moutinho αγωνίστηκε με τη Servette όταν η ομάδα κέρδισε την άνοδο στη Super League της Ελβετίας το 2010/11 και προκρίθηκε στο UEFA Europa League το 2011/12. Ο Moutinho μέτρησε 40 συνολικά συμμετοχές στην ομάδα στη διάρκεια τεσσερεισήμισι σεζόν, προτού φύγει για την Ισπανία.

Τον Ιανουάριο 2013, ο Moutinho υπέγραψε στην Albacete, όπου κατέγραψε 13 συμμετοχές με ένα γκολ στο δεύτερο μισό της σεζόν 2013/14 για να βοηθήσει την ομάδα να επιστρέψει στη Segunda División. Πέρασε ακόμη μία σεζόν στην Albacete, και τις επόμενες δύο σεζόν στη Mallorca, με ένα σύντομο δανεισμό στην Tenerife. Ο Moutinho είχε μία εντυπωσιακή σεζόν στη Mallorca το 2016/17, σημειώνοντας τέσσερα τέρματα και επτά ασίστ σε 34 αγώνες πρωταθλήματος.

Παρόλο που η Mallorca υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία, οι επιδόσεις του Moutinho του εξασφάλισαν μία μεταγραφή στη φιλόδοξη ομάδα Cluj της Ρουμανίας, και αγωνίστηκε εκεί όταν η ομάδα κέρδισε τον τίτλο τις σεζόν 2017/18 και 2018/19. Ο Moutinho υπέγραψε στην FCSB, τη μεγαλύτερη ομάδα της Ρουμανίας, το επόμενο καλοκαίρι, και παρά το γεγονός ότι έφυγε στο μέσον της σεζόν για να επιστρέψει στην Ισπανία, συμμετείχε στην πορεία της ομάδας από το Βουκουρέστι προς την κατάκτηση του Κυπέλλου το 2019/20.

Μετά από μιάμιση σεζόν στην Ισπανία με την Cordoba, ο Moutinho προσγειώθηκε στην Ελλάδα και τον Λεβαδειακό, εξελισσόμενος σε βασικό συντελεστή της ανόδου στη Super League 1, μετρώντας 25 συμμετοχές με τρία γκολ και τρεις ασίστ τη σεζόν 2021/11. O Moutinho κατέγραψε 17 συμμετοχές με τρία γκολ και μία ασίστ στην κορυφαία κατηγορία της Ελλάδας την περσινή σεζόν, αλλά ο Λεβαδειακός δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ως διεθνής, ο Moutinho εκπροσώπησε την Ελβετία με τις μικρές εθνικές ομάδες από την Κ16 έως την Κ19, και στη συνέχεια εκπροσώπησε την Πορτογαλία με την Εθνική Κ20.

Καλωσήρθες, Thierry».

Last modified onΔευτέρα, 07 Αύγουστος 2023 12:17

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep