Τορπίλισε την Κέρκυρα ο Απόλλων

Ο Απόλλων Λάρισας στο ντεμπούτο του Αριάν Μπελά έφυγε με τη νίκη (2-1) από την Κέρκυρα και σκαρφάλωσε ξανά 2ος. Λυτρωτής ο Χατζής στο 90', με 10 οι Φαίακες από το 68'.

Διπλό δεύτερης θέσης για τον Απόλλωνα Λάρισας στη Κέρκυρα. Παρά την αποχώρηση του Μαρσέλο Τροΐζι, η θεσσαλική ομάδα έβγαλε χαρακτήρα και με τέρμα του Χατζή στο 90' νίκησε τους Φαίακες 2-1, οι οποίοι παρά το αριθμικητικό μειονέκτημα λόγω της αποβολής του Σπίνουλα στο 68' προσπάθησαν μέχρι τέλους να πάρουν κάτι από το ματς. Ωστόσο, γνώρισαν την ήττα παρουσία του Νίκου Αναστόπουλου στην εξέδρα και έδειξαν ότι η απομάκρυνση του Δημήτρη Σπανού δεν έφερε τα αναμενόμενα, για τη διοίκηση, αποτελέσματα.

Μπορεί οι γηπεδούχοι να έδειχναν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όμως αυτή που χαμογέλασε στο 11' ήταν η ομάδα της Λάρισας, με τον Πολέτο να "χορεύει" τους αντιπάλους του και τον Γκουντρουμπή να αξιοποιεί την πάσα του για να ανοίξει το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ρίξουν το ρυθμό του αγώνα, καθώς είχαν πετύχει αυτό που ήθελαν, ενώ η Κέρκυρα προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς αποτέλεσμα. Πάντως, το πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να κλείσει με γκολ των γηπεδούχων, όμως στο 43' ο Λινάρδος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μαντζάρη, ο οποίος με μία πολύ δύσκολη επέμβαση έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους «κυανέρυθρους» να προσπαθούν να απαντήσουν στο γκολ που δέχτηκαν στο πρώτο 45λεπτο, όμως οι παίκτες του Μπελά δεν έδωσαν πολλά δικαιώματα. Η αποβολή του Σπίνουλα στο 68' έδειχνε ότι θα κάνει δύσκολη τη ζωή της Κέρκυρας, αλλά αυτό δεν αποτυπώθηκε στο χορτάρι, καθώς οι παίκτες έβγαλαν περισσότερο πάθος κι έφτασαν στο 1-1 με κεφαλιά του Ιωάννου στο 78' έπειτα από δοκάρι του Τουράμ.

Στα υπόλοιπα λεπτά οι Φαίακες έδειχναν ικανοί να φτάσουν ακόμα και στην ολική επαναφορά, όμως κόντρα στη ροή του αγώνα ο Χατζής σκόραρε για τους φιλοξενούμενους στο 90' με εντυπωσιακό γυριστό και τους χάρισε ένα σπουδαίο διπλό, καθώς η Κέρκυρα δεν μπόρεσε να απαντήσει στις καθυστερήσεις.

Έτσι, με την πρώτη του νίκη έπειτα από τέσσερις σερί ισοπαλίες ο Απόλλων ανέβηκε στη δεύτερη θέση, ενώ η Κέρκυρα υποχώρησε στην τρίτη θέση με τη δεύτερη διαδοχική της ήττα. Με την έλευση του Νίκου Αναστόπουλου που βρέθηκε στο γήπεδο, θα ψάξει τις νίκες που θα τη βοηθήσουν να επιστρέψει δυναμικά στην διεκδίκηση έστω της 2ης θέσης.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κέρκυρα-Απόλλων Λάρισας 1-2

Σκόρερ: 78' Ιωάννου-11' Γκουντρουμπής, 90' Χατζής
Κόκκινη: 68' Σπίνουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ (Πέτρος Στοΐλας): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Ιωάννου, Χαντάκιας (59' Βίλα), Κούρος, Ν. Κρητικός, Λινάρδος (88' Μότα), Κόντος, Πασάς (82' Στ. Κρητικός), Ζορμπάς, Τουράμ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Αριάν Μπελά): Μαντζάρης, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Καρατάσιος, Σουλιώτης, Χατζής, Λούκας Ράμος, Μαρκολίνο (88' Λίταινας), Μπραμπίγια (84' Κοντοές), Πολέτο, Γκουντρουμπής (73' Τασιούλης).

Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Τοροσιάδης (Μακεδονίας), Στεφούλης (Γρεβενών)

Last modified onΔευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2019 01:28

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep