Νέκταρ από... Ξύδα!

Ο νεοσύστατος ΑΟΧ Κισσαμικός νίκησε (1-0) τον πρωτοεμφανιζόμενο Καραϊσκάκη στο Ρέθυμνο.

[googlead][/googlead]

Παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες έγινε το απόγευμα της Δευτέρας (30/10) στο Ρέθυμνο. Ως τυπικά γηπεδούχος ο νεοσύστατος ΑΟΧ Κισσαμικός υποδέχτηκε την ομάδα της Άρτας, τον Καραϊσκάκη, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην κατηγορία. Νικητές εν τέλει οι Κρητικοί με 1-0 και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Ξύδα.

Ο 20χρονος δανεικός από τον Ολυμπιακό μετά τα δύο γκολ που είχε σημειώσει στο Κύπελλο έκανε σεφτέ και στο πρωτάθλημα, διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα στο 56' υπέρ των «κυανόλευκων». Έτσι, ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Σάκης Παπαβασιλείου έφυγε... πικραμένος από την επιστροφή του στο νησί μετά τη θητεία του στον ΑΟΧ.

Η νίκη του ΑΟΧ Κισσαμικού είναι δικαίη δεδομένης της ανωτερότητάς του στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Από την άλλη πλευρά οι Αρτινοί έδειξαν ότι χρειάζονται χρόνο για να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο, αφού ξεκίνησαν πολύ καθυστερημένα προετοιμασία και τους λείπουν αγώνες.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στον ΑΟΧ Κισσαμικό, που είχε και τις περισσότερες ευκαιρίες για να μπει σε θέση οδηγού. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, δεν κλείστηκαν και παρότι ανέτοιμοι στάθηκαν καλά. Στο 2' μάλιστα απείλησαν με σουτ του Μακρή. Ακολούθησαν χαμένες ευκαιρίες για την ομάδα των Χανίων από τους Σάλιακα (6', 11'), Λεό (13'), Αρναούτογλου (27'). Η μεγαλύτερη σημειώθηκε σο 38' όταν ο Λεό έφυγε στην κόντρα, όμως στο σουτ που έκανε νικήθηκε από τον Μέλκα.

Εν τέλει η πίεση που άσκησε η τυπικά γηπεδούχος έφερε αποτέλεσμα στο 56'. Ο Σάλιακας εκτέλεσε κόρνερ που είχε κερδίσει ο ΑΟΧ Κισσαμικός από προσπάθεια του Ξύδα, οι αμυντικοί απομάκρυναν, αλλά ο τελευταίος με σουτ νίκησε τον γκολκίπερ του Καραϊσκάκη. Η ομάδα της Άρτας, πάντως, δεν βρήκε τρόπο να αντιδράσει στη συνέχεια του ματς, με τους Κρητικούς να κατακτούν το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Σημειώνεται ότι από τους 11 που ξεκίνησαν το ματς για τον ΑΟΧ Κισσαμικό οι έξι έκαναν ντεμπούτο στη Football League. Πρόκειται για τους Τόλι, Ζιούλη, Σάλιακα, Λεμονή, Ξύδα και Λεό. Από την άλλη των φιλοξενούμενων μόνο ο Κόλλινς κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή στην κατηγορία.

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 56' Ξύδας
Κόκκινη: 90' Τόλι

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Λαζαρίδης, Τόλι, Παντελάκης, Ζιούλης, Λεμονής, Αρναούτογλου, Σάλιακας (68' Σελινιωτάκης), Γκίνη, Βρεττός, Ξύδας (81' Ντάγκρας), Λεό (78' Νικόλτσης).

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Σάκης Παπαβασιλείου): Μέλκας, Παπανίκου, Τσοντάκης, Θεολόγου (87' Μιχάλης), Καραγιαννίδης, Κόλλινς, Μακρής, Γυφτοκώστας (65' Κυριάκης), Μακρίδης, Λουκίνας, Ευαγγέλου (46' Χούσος).

Διαιτητής: Κυρίτσης (Δωδ/νήσου)
Βοηθοί: Παπαδάκης, Μαυρουδής (Ηρακλείου)

[googlead][/googlead]

Last modified onΔευτέρα, 30 Οκτώβριος 2017 17:50

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep