Πάρτι ανόδου στο Ελ Πάσο (pics)

Η πρωταθλήτρια Β' ομίλου Athens Kallithea παρέσυρε (4-1) την Καλαμάτα και γιόρτασε την επιστροφή στη Super League έπειτα από 18 χρόνια.

Ημέρα γιορτής ήταν το Σάββατο (25/05) για την Καλλιθέα. Οι Κυανόλευκοι είχαν εξασφαλίσει εδώ και ημέρες την επιστροφή στη Super League έπειτα από 18 χρόνια και το τελευταίο ματς της σεζόν στο Ελ Πάσο απέναντι στην Καλαμάτα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι ποδοσφαιριστές του Αλέκου Βοσνιάδη, πάντως, φρόντισαν πριν τη φιέστα να προσφέρουν θέαμα στους οπαδούς και να επικρατήσουν 4-1.

Η πρωτιά για την αθηναϊκή ομάδα ήταν διπλή, αφού εκτός του πρωταθλήματος ανέδειξε εκ νέου πρώτο σκόρερ τον Γιάννη Λουκίνα! Ο 32χρονος άνοιξε νωρίς το σκορ, κυνήγησε μέχρι το φινάλε την 1η θέση και τα κατάφερε στο 88'.

Από ασίστ του Λουκίνα στο 7' ο Μασιέλ με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 15' ο Γεβρέμοβιτς έβγαλε μακρινή μπαλιά για τον Λουκίνα και ο έμπειρος φορ δεν λάθεψε στο τετ α τετ με τον Κόβαλ. Το 3-0 ήρθε με σουτ εκτός περιοχής του Τσιντώνη.

Η μεσσηνιακή ομάδα, χωρίς νίκη σε όλη τη διαδικασία των πλέι οφ, μείωσε στο 65' με σουτ του Μπαράλες από ασίστ του Ακόστα και δύο λεπτά αργότερα ακυρώθηκε γκολ του Λουκίνα ως οφσάιντ (αμφισβητούμενη φάση). Αν o επόπτης δεν σήκωνε τη σημαία, τότε ο επιθετικός των γηπεδούχων θα έπιανε τον Μάναλη στην πρώτη θέση των σκόρερ του Β' ομίλου. Δεν συνέβη, όμως το ίδιο στο 88' όταν ο Λουκίνας βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά και με 18 τέρματα, τερμάτισε μαζί με τον επιθετικό των Χανίων στην κορυφή.

Αποθέωση για Ρώσση

Στο 80' του αγώνα οι οπαδοί αποθέωσαν τον Λεωνίδα Ρώσση. Ο Αλέκος Βοσνιάδης πέρασε στο ματς τον 25χρονο αμυντικό και ο Γιάννης Λουκίνας του έδωσε αμέσως το περιβραχιόνιο. Ο Ρώσση είχε υποστεί κάταγμα επιγονατίδας και γύρισε στη δράση έπειτα από 18 μήνες! Προηγούμενη συμμετοχή που είχε καταγράψει ήταν στις 28 Νοεμβρίου 2022.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ATHENS KALLITHEA - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 4-1
Σκόρερ: 7' σουτ Μασιέλ, 15',88' σουτ Λουκίνας, 48' σουτ Τσιντώνης - 65' σουτ Μπαράλες

ATHENS KALLITHEA (Αλέκος Βοσνιάδης): Πάντος, Μαρότα (60 λ.τρ. Κολτσίδας), Βλάχος, Γεβρέμοβιτς (80' Ρώσση), Ουές (60' Μανθάτης), Μπουλούλης, Μουστακόπουλος, Τσιντώνης, Μασιέλ (60' Νεκούλ), Βασιλόγιαννης (57' Τόρες), Λουκίνας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Κόβαλ, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Kωστούλας, Αρίμπας, Καρασαλίδης, Κατάλντι (46' Τάτος, 61' λ.τρ. Κωνσταντινόπουλος), Άλβες (46' Δρούγας), Γρίβας (46' Σάλα), Μπαράλες, Ακόστα (78' Μουζάκης).

Διαιτητής: Τσιάρας (Καβάλας)
Βοηθοί: Καλαμπόκης (Αιτ/νίας), Μητροφάνης (Αθήνας)

Last modified onΣάββατο, 25 Μάιος 2024 19:08

Image Gallery


Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep