Ο Κωστούλας τα έχει... 450

Ο Θανάσης Κωστούλας έφτασε τα 450 ματς στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Ο Θανάσης Κωστούλας έφτασε τα 450 ματς στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Ο Θανάσης Κωστούλας έχει πλέον 450 επαγγελματικά ματς πρωταθλήματος σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία. Εκατό ματς για τον Μουράτ Σεροπιάν στους πάγκους.  

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ 

Περισσότερα στρογυλλέματα από την παράδοση αυτών καθ’ αυτών των αγώνων μάς προσφέρει η 6η αγωνιστική των πλεύ-οφφ. Ποιος είναι ο διεθνής αμυντικός που αγωνίζεται ανελλιπώς από το 1993 όντας ένας «μαθουσάλας» αγώνων; Ποιοι είναι οι υπόλοιποι με τις 200+ συμμετοχές σε γήπεδα όλων των κατηγοριών και ποιοι «έπιασαν» την κατοστάρα είτε αγωνιζόμενοι είτε ευρισκόμενοι στην άκρη του πάγκου; Οι απαντήσεις στις παρακάτω γραμμές…

8

νίκες σε 10 αγώνες έχει ο Φωστήρας κόντρα στον ΑΟ Χανίων. Την Τετάρτη συνεχίστηκε η εξαιρετική παράδοση που έχει η ομάδα του Ταύρου κόντρα στον ΑΟΧ, ενώ υπάρχουν μία ισοπαλία και μία νίκη των Κρητών (0-2) στην αναμέτρηση μάλιστα της κανονικής περιόδου. Τα τέρματα είναι πλέον 19-11, με τους φιλοξενούμενους πάντως να σκοράρουν σε όλα τα παιχνίδια στον Ταύρο, εκτός του πρώτου αγώνα την περίοδο 1974/75 (1-0).

 

Μπορεί το 1-1 στο Ηρακλής - Κέρκυρα να ήταν η 3η ισοπαλία που αποσπούν οι «Φαίακες» στην Θεσσαλονίκη σε 6 αγώνες, όμως για 11ο παιχνίδι ανεξαρτήτως έδρας παρέμειναν… ανίκητοι (δηλ. χωρίς νίκη) απέναντι στον αντίπαλό τους… Ο Ηρακλής Ψαχνών εξακολουθεί να παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα στα πλέυ-οφφ μετρώντας ήδη στους τελευταίους 10 αγώνες 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα (αυτή στα «χασομέρια» του αγώνα στον Ταύρο)…

450

τα’ χει ο Θανάσης Κωστούλας στις επαγγελματικές κατηγορίες, όχι μόνο επειδή πρόκειται για έναν πολύ καλό και προσγειωμένο χαρακτήρα, αλλά και γιατί οι συμμετοχές του έφθασαν αυτόν τον αριθμό (μόνο 65 απ’ αυτές στην Β’ Εθνική). Γεννήθηκε στην Σούρπη Μαγνησίας στις 24/3/1976 και τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα τα έκανε με την ομάδα στην οποία αγωνίζεται σήμερα, τον Ολυμπιακό Βόλου. Αφού πέρασε ένα καλό «αγροτικό» στην Καλαμάτα για 4 χρόνια, μετακόμισε στον Ολυμπιακό Πειραιώς τον οποίο υπηρέτησε για 6,5 χρόνια, μέχρι τον χειμώνα του 2006, όπου πήρε μετεγγραφή για την Ξάνθη.

Άλλα 4 πετυχημένα χρόνια πέρασε και εκεί, ώσπου να ξανακατηφορίσει στην Πελοπόννησο για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης, όπου έμεινε ως και τον Δεκέμβριο του 2012. Ο 38χρονος πλέον αμυντικός εδώ και ενάμιση χρόνο επέστρεψε στην γενέτειρά του. Αν μάλιστα υπολογίσει κάποιος και τις συμμετοχές του σε Κύπελλο Ελλάδας, Τσάμπιονς Ληγκ, Κύπελλο ΟΥΕΦΑ ο αριθμός φθάνει τις 551(!) συν 3 τέρματα, από τα οποία το πρώτο είχε σημειωθεί μόλις στις 10/9/2005 στο Ολυμπιακός-Πανιώνιος 5-0. Πρώτη εμφάνιση ήταν σε πρεμιέρα πρωταθλήματος (3/10/1993, Ολυμπιακός Β. - Ιωνικός 1-3).

 

330

οι αγώνες στις εθνικές κατηγορίες που έχει λάβει μέρος ο Δημήτρης Κοντοδήμος του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Ο 32χρονος μέσος ,που ξεκίνησε την σταδιοδρομία του από την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, την Λάρισα , μέχρι να γίνει «κάτοικος» Καυταντζογλείου έπαιξε σε άλλες 5 ομάδες (Ξάνθη, Πανιώνιο, Απόλλωνα Καλαμαριάς και Νίκη Βόλου). Πρώτο παιχνίδι στις 13/1/2001 (Αιγάλεω-Λάρισα 1-1).

 

240

και οι συμμετοχές σε Α’-Β’-Γ’ για τον Ηρακλειώτη αμυντικό του Ηρακλή Ψαχνών, Μηνά Τζανή, που έχει αγωνιστεί σε 3 κρητικές ομάδες (ΠΟΑ, ΟΦΗ, Πλατανιά), αλλά και στον Διαγόρα Ρόδου. Από την 1η κιόλας αγωνιστική της περιόδου 2003-04 (28-9-2003) έκανε και την πρώτη του εμφάνιση (ΠΟΑ-Ρόδος 1-0).

 

230

συμμετοχές για τον Κώστα Γιώτα της Νίκης Βόλου. Ο πολύπειρος Θεσσαλός αμυντικός, έχοντας αγωνιστεί και στους 4 (!) νομούς της περιφέρειάς του (Τρίκαλα, Αναγέννηση Καρδίτσας, Λάρισα) αγωνίστηκε μόνο ένα διάστημα εκτός αυτής (2011-12 στον Ηρακλή Ψαχνών). Το Τρίκαλα - Θερμαϊκός 1-1 στις 2/10/2005 είναι η πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

100

ματς στην Β' Εθνική έφτασε ο Χρήστος Μουστόγιαννης και τις συνδύασε με γκολ. Ο έμπειρος μέσος, που αναδείχθηκε στο Αιγάλεω, έπαιξε μόλις 25 ετών για πρώτη φορά στην κατηγορία στις 7/10/2007 στο Άγιος Δημήτριος-Αιγάλεω 0-2. Επίσης, με την ίδια… ταχύτητα (100 αγώνες) τρέχει και ο Βαγγέλης Ντελέκος μετά το Νίκη-Ηρακλής Ψ. 0-0. Το πρώτο επαγγελματικό «φως» το είδε στον αγώνα Λήλας Βασιλικού-Κερατσίνι 3-1 στις 8/2/2006.

 

100

ματς στους πάγκους σημείωσε ο προπονητής των Χανιών Μουράτ Σεροπιάν, ήτοι 34 στην Β’ και 66 στην Γ’. Ο 44χρονος τεχνικός, που μάλιστα έχει φορέσει την φανέλλα του Φωστήρα το δεύτερο μισό της περιόδου 2000-01 στην Δ’ Εθνική, έχει καθίσει επίσης και στον πάγκο των Βύζαντα, Παναχαϊκής και Γλυφάδας.

 

Από την άλλη, πολύ χρόνο και εμπειρίες έχει να διανύσει και ο παίκτης του Φωστήρα, Θωμάς Μπαστάνης που πραγματοποίησε την 1η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα έχοντας άλλη μία στην Γ’ Εθνική με τον Εθνικό Σιδηροκάστρου την περυσινή περίοδο

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep