Γιόρτασαν με γκολ

Ο Ανδρέας Βασιλόγιαννης έπιασε τις 50 επαγγελματικές συμμετοχές με αυτή κόντρα στον Αιγινιακό την Κυριακή. Ο Ανδρέας Βασιλόγιαννης έπιασε τις 50 επαγγελματικές συμμετοχές με αυτή κόντρα στον Αιγινιακό την Κυριακή.

Τα 20 γκολ έφτασε ο Νίκος Πουρτουλίδης, ενώ ο Ολιβιέ Μπουμάλ έφτασε τα 50 ματς στις επαγγελματικές κατηγορίες με Παναιτωλικό, Λεβαδειακό και Ηρακλή Ψαχνών.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ 

Διαβάστε πώς θα… ξεχάσει την απώλεια του πέναλτυ στο ΕΑΚ ο Ισπανός Κριστόμπαλ μαθαίνοντας την παράδοση που προϋπήρχε μεταξύ Ολυμπιακού Βόλου και Ηρακλή. Επίσης τι είναι κοινό στις αναμετρήσεις Φωστήρας-Νίκη Βόλου, ποιοι παίκτες βρήκαν για πρώτη φορά δίχτυα στην κατηγορία και, βέβαια η καθιερωμένη αναφορά στο στρογγύλεμα των συμμετοχών…

220

οι συμμετοχές του Κώστα Χατζή του Αιγινιακού σε επαγγελματικές κατηγορίες με την πρώτη να σημειώνεται την περίοδο 2005-06 (25/9/2005) στο Καστοριά-Πανηλειακός 3-0 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την φανέλλα των «γουναράδων». Ο 29χρονος αμυντικός έχει αγωνιστεί ακόμη και στους Καλαμάτα, Ιωνικό, Διαγόρα, Πιερικό, Λάρισα και Νίκη Βόλου.

130

οι συμμετοχές του Θανάση Δεινόπαπα, που αν και 25 ετών είναι από τους πλέον έμπειρους της κατηγορίας. Ο 25χρονος Θεσσαλονικιός επιθετικός ξεκίνησε την σταδιοδρομία του από το τοπικό με τον Αχιλλέα Τριανδρίας και καθιερώθηκε στον Εύοσμο με τον Αγροτικό Αστέρα. Η πρώτη του συμμετοχή έλαβε χώρα στις 21/9/2008 στο Αγροτικός Αστέρας-Ατρόμητος 0-1. Μετά αγωνίστηκε στην Αναγέννηση Επανωμής για να «κατηφορίσει» τα δύο τελευταία χρόνια στην Θεσσαλία (Λάρισα και Ολυμπιακός Βόλου). Έχει και 6 συμμετοχές με την φανέλλα της Κέρκυρας στην Α’ Εθνική την περίοδο 2010-11.

20

γκολ στην Β' Εθνική έφτασε ο Νίκος Πουρτουλίδης που πριν από λίγο καιρό έπιασε τις 300 επαγγελματικές συμμετοχές. Πρώτο του θύμα ήταν η Βέροια, όταν στις 9/10/2005, όντας παίκτης του Θρασύβουλου, άνοιγε το σκορ στο τελικό 1-1 στην μακεδονική πόλη. Έχει επίσης σκοράρει άλλες 11 φορές στην Γ’ Εθνική σε 48 αγώνες.

50

συμμετοχές για τον Ολιβιέ Μπουμάλ στο Ηρακλής Ψαχνών - Κέρκυρα. Ο Καμερουνέζος μέσος, που αρέσκεται να αγωνίζεται σε συλλόγους της Στερεάς Ελλάδας (έχει αγωνιστεί και στον Λεβαδειακό) , πρωτόπαιξε πριν από 4 χρόνια (17/1/2010) με την φανέλλα του Παναιτωλικού στην εκτός έδρας ήττα από την Ηλιούπολη (2-0). Άλλες τόσες έχει πλέον και ο Ανδρέας Βασιλόγιαννης των Χανίων, που αν και θεωρούταν φέρελπις από το ρόστερ του Ολυμπιακού, τελικά έπαιξε για πρώτη φορά με την φανέλλα ενός άλλου Πειραιώτη, του Εθνικού στο εντός έδρας 1-1 με την Δόξα στις 28/11/2010.

Άργησαν λίγο, αλλά τελικά πανηγύρισαν την επίτευξη του πρώτου τους τέρματος στην Β’ Εθνική οι Δημήτρης Γκίνο και Τάσος Παγώνης. Ο μεν Γκίνο, που έφθασε πέρυσι μέχρι τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Ληγκ των Νέων με τον Ολυμπιακό, «μάτωσε» τα δίχτυα της Νίκης Βόλου στην 13η του συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Ο δε Παγώνης, σαφώς πιο έμπειρος, είχε αυτήν την εμπειρία στην 8η του χρονιά στην κατηγορία. Το τελευταίο του τέρμα σημειώθηκε πριν από 5 χρόνια (22/4/2009), στην Γ’ Εθνική, στο Δόξα-Εορδαϊκός 3-3, όταν άνοιγε το σκορ για τους φιλοξενούμενους σ’ ένα επεισοδιακό παιχνίδι.

6

ισοπαλίες έχουν πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου με τον Ηρακλή, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει “ξεχάσει” πως είναι να κερδίζεις τους “ερυθρόλευκους” του Βόλου, αφού η τελευταία τους νίκη ήταν την σεζόν 2006-07 για το κύπελλο Ελλάδος. Μπορεί ο Κριστόμπαλ να αστόχησε στο πέναλτυ και να μην μπόρεσε να χαρίσει την νίκη στην ομάδα του, η παράδοση όμως που θέλει τον Ολυμπιακό Βόλου να μην χάνει στην έδρα του από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης δεν έσπασε.

Σε 9 αναμετρήσεις για την Α’ και άλλες 3 για την Β’ ο «γηραιός» δεν έχει καταφέρει να πάρει ποτέ τους βαθμούς της νίκης έχοντας αποσπάσει 6 ισοπαλίες και χάσει τα υπόλοιπα. Μάλιστα στα 10 από τα 12 παιχνίδια δεν έχουν σημειωθεί πάνω από δύο τέρματα, με εξαίρεση το 4-3 του Ολυμπιακού τον Σεπτέμβριο του 1989 με χατ-τρικ του Ίμρε Μπόντα, αλλά και το περυσινό 4-0 στα πλέυ-οφφ με σκόρερς τους Σολάκη, Κώστα Καπετάνο και Μπρέσκα (δις). Εξαίρεση ο αγώνας Κυπέλλου του 2006-07, όπου ο Ηρακλής περνούσε νικηφόρα με τέρμα του Γιάννη Χλωρού. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που οι Θεσσαλονικείς κέρδιζαν τους Βολιώτες ανεξαρτήτως έδρας…

3

αναμετρήσεις υπάρχουν στην ιστορία του Φωστήρα με τη Νίκη Βόλου μαζί με αυτή της Κυριακής και οι δύο προηγούμενες είναι την δεκαετία του εξήντα, στα πρώιμα χρόνια της Α’ Εθνικής. Ισοπαλία με 2-2 το 1961-62 και νίκη του «Φονέα» την επόμενη περίοδο με 3-1. Ήταν επί της ουσίας η 3η μεταξύ τους αναμέτρηση, αφού η «χάρτινη» νίκη των Βολιωτών το 2003-04 απασχολεί μονάχα την στατιστική. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εκείνα τα 2 παιχνίδια είχαν σκοράρει οι ίδιοι παίκτες (Δεϊμέζης, Βεντούρης για τον Φωστήρα και Καλλιοντζής για την Νίκη), ενώ είχε σκοράρει εις βάρος της ομάδας του (των γηπεδούχων) ο Σταύρος Τσώχος… Για τα άλλα δύο ζευγάρια των Χανίων και των Ψαχνών, δεν υπήρχε μέχρι προχθές παρελθόν αναμετρήσεων…

Last modified onΤρίτη, 29 Απρίλιος 2014 11:29

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep