Οι αριθμοί του πρώτου γύρου

Ο Μάριο Γκούρμα έφτασε τις 100 συμμετοχές στην Β' Εθνική κατηγορία, ενώ συνολικά στην Ελλάδα έχει περάσει τις 160 μαζί με τα ματς σε Α' Εθνική και κύπελλο Ελλάδος. Ο Μάριο Γκούρμα έφτασε τις 100 συμμετοχές στην Β' Εθνική κατηγορία, ενώ συνολικά στην Ελλάδα έχει περάσει τις 160 μαζί με τα ματς σε Α' Εθνική και κύπελλο Ελλάδος.

Τα οριακά ρεκόρ και οι επιδόσεις ομάδων μετά από τις πρώτες επτά αγωνιστικές του πρωταθλάματος της Football League.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ 

Στην λήξη της πρώτης «στροφής» για το πρώτάθλημα της ανόδου, οι αριθμοί μέσω άνοιξης πέφτουν… βροχή, γι’ αυτό διαβάστε πώς: Η Κέρκυρα… άργησε να κερδίσει τον Αιγινιακό, η αφλογιστία των επιθετικών της Β’ συνεχίζεται - όχι όμως και του Μπλαντοβάλιεβ καθώς και τα… αριθμητικά κατορθώματα των Βοσνιάδη και Τσάτσου.

Συνεχίστηκε η άριστη παράδοση του Ηρακλή απέναντι στην Νίκη Βόλου, τουλάχιστον όσον αφορά στις αναμετρήσεις της Θεσσαλονίκης. Σε συνολικά 11 αγώνες στα πρωταθλήματα Α’, Β’ Εθνικής και στο Κύπελλο, ο «γηραιός» μετρά πλέον 9 νίκες, μια ισοπαλία (πέρυσι τον Μάρτιο, 0-0) και μια ήττα (στην κανονική περίοδο, 1-2). Τα τέρματα είναι 29-9.

Όσο και να φαίνεται παράξενο, την πρώτη της νίκη πέτυχε η Κέρκυρα κόντρα στον Αιγινιακό, που μετρούσε ως τώρα 2/2 νίκες απέναντι στους «Φαίακες» (1-0 στο Αιγίνιο και 3-1 εκτός). Ήταν και η μοναδική ομάδα που δεν είχε κερδίσει από εκείνες που είχε αντιμετωπίσει και στην κανονική περίοδο.

1,64

γκολ ανά αγώνα είναι η πολύ χαμηλή επίδοση στα 28 ματς που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Το τέλος του α’ γύρου των πλέυ-οφφ βρήκε τις εστίες των ομάδων μόλις 46 φορές παραβιασμένες σε 28 αγώνες, με τον χαμηλότατο μέσο όρο των 1,64 τερμάτων ανά αγώνα και μόνο 0,82 ανά ομάδα…

 

Απόλυτα ισορροπημένες οι επιδόσεις και ασφαλώς, αξιοθαύμαστη η συνέπεια του Ζόραν Μπαλντοβάλιεβ στο σκοράρισμα. Ο 31χρονος Σκοπιανός από την Στρωμνίτσα έχει σημειώσει 16 τέρματα φέτος και τα μισά από αυτά είναι με διπλό σκοράρισμα σε τέσσερα ματς. Είναι τόσο… αρμονική η εκτελεστική δεινότητα του Ζόραν, που από τις τέσσερις αυτές φορές, οι δύο είναι σε αγώνες εντός έδρας (με Απόλλωνα 1926 2-0 και Αιγινιακό 2-0) και οι άλλες δύο εκτός (με Πιερικό 2-0 και με Αναγέννηση Γιαννιτσών 4-1)! Σωστά μαθηματικά…

100

άρης πλέον στην κατηγορία ο Μάριο Γκούρμα με 33 τέρματα απολογισμό (το ποσοστό είναι… προφανές), τα 19 από αυτά την φετινή χρονιά. Η πρώτη συμμετοχή του Αλβανού επιθετικού χρονολογείται στις 24/9/2006, όταν με την φανέλλα του Λεβαδειακού έπαιρνε ισοπαλία 2-2 στην Τρίπολη από τον Αστέρα.

 

Δέκα συμμετοχές πριν από τις 400 συμπλήρωσε ο πολύπειρος Σωτήρης Τσάτσος. Ο 36χρονος Ναουσαίος μέσος, που έχει οργώσει όλες τις κατηγορίες, έχει φορέσει την φανέλλα 14 ομάδων, όμως μόνο στα Χανιά έχει αγωνιστεί περισσότερο από μια φορά. Οι προηγούμενες ήταν οι Πύρρος και Απόλλων Κρύας Βρύσης, Ολυμπιακός Βόλου, Αγροτικός Αστέρας, Αιγάλεω, ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Καλαμαριάς, Βέροια, Μακεδονικός, Εθνικός Αστέρας, Ηρακλής Ψαχνών, Τρίκαλα και Κασσιώπη. Μολαταύτα, η πρώτη του συμμετοχή δεν είναι για το πρωτάθλημα, αλλά για το Κύπελλο στην οποία ο Τσάτσος βρήκε και τον δρόμο για τα δίχτυα (8/11/1998, Αναγέννηση Καρδίτσας-Απόλλων Κ.Β. 4-2).

270

αγώνες σε πάγκο επαγγελματικής ομάδες συμπλήρωσε ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Αλέκος Βοσνιάδης. Ο Θεσσαλονικιός τεχνικός, που έχει εργαστεί ως επί το πλείστον σε ομάδες της Μακεδονίας από το 2005 (Πολύκαστρο, Θερμαϊκός, Εορδαϊκός, Αναγέννηση Επανωμής), δοκίμασε πέρυσι την τύχη του στον Απόλλωνα Σμύρνης, πετυχαίνοντας την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα, όπως άλλωστε είχε κάνει με την Επανωμή από την Γ’ στην Β’ το 2011.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep