Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Με παρελθόν μόνο οι Βολιώτες

Η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου πήρε την άνοδο το καλοκαίρι του 1967 σε αγώνες μπαράζ που έγιναν στη Λαμία. Η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου πήρε την άνοδο το καλοκαίρι του 1967 σε αγώνες μπαράζ που έγιναν στη Λαμία.

Ολυμπιακός και Νίκη είναι οι μόνοι που έχουν ζήσει την εμπειρία των μπαράζ ανόδου από την δεκαετία του ’60. Παναιτωλικός και Ηρακλής μπαίνουν στη διαδικασία για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Η διαδικασία των μπαράζ ανόδου στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής ήταν δεδομένη στα πρώτα χρόνια της κατηγορίας, όταν η διεξαγωγή του γινόταν σε τέσσερις ομίλους και οι νικητές έπαιζαν μεταξύ τους ώστε να εξασφαλίσουν τις τρεις θέσεις συμμετοχής στην Α’ Εθνική. Το 1959-60 ήταν μεταβατική περίοδος με τρεις ομίλους και οι πρωταθλήτριες ομάδες ανέβηκαν απευθείας, αλλά το 1960-61 έγινε το πρώτο «ξεκαθάρισμα» μέσω μπαράζ. Σε αυτή τη διαδικασία συμμετείχε η Νίκη Βόλου, ενώ μέχρι το τέλος της δεκαετίας ο Ολυμπιακός Βόλου συμμετείχε τρεις φορές.

1960-61 ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Η Νίκη Βόλου είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα του κεντρικού ομίλου και αντιμετώπισε σε μίνι πρωτάθλημα την Ασπίδα Ξάνθης (Βόρειος όμιλος), τον Πανελευσινιακό (όμιλος Πειραιά) και το Αιγάλεω (όμιλος Αθήνας). Οι τέσσερις ομάδες αναμετρήθηκαν ώστε να μείνει μια εκτός και η Νίκη Βόλου χάρη στη νίκη με 4-1 επί του Αιγάλεω πήρε την πρώτη θέση στην σχετική βαθμολογία και εκτός έμεινε η Ασπίδα Ξάνθης που ισοβάθμησε με τον Πανελευσινιακό και έδωσαν αγώνα μπαράζ που δεν τελείωσε λόγω επεισοδίων που προκάλεσαν ποδοσφαιριστές και παράγοντες της ομάδας της Ξάνθης.

1 Νίκη Βόλου 13
2 Αιγάλεω 13
3 Πανελευσινιακός 11
4 Ασπίδα Ξάνθης 11

1961-62 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Το πρωτάθλημα έγινε με σαφώς πιο περίπλοκο τρόπο και χωρίστηκε σε δέκα ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Οι νικητές του χωρίστηκαν σε δύο ομίλους και έδωσαν τους αγώνες της τελικής φάσης για την άνοδο στην Α’ Εθνική σε δύο μίνι πρωταθλήματα με Βόρειο και Νότιο όμιλο. Ο Ολυμπιακός Βόλου συμμετείχε στον Βόρειο, όπου πήρε την τέταρτη θέση της βαθμολογίας πίσω από τον Πιερικό και τον Ηρακλή Καβάλας που ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση και τελικά η ομάδα της Κατερίνης πήρε την άνοδο σε μεταξύ τους μπαράζ που έγινε στο γήπεδο Χαριλάου.

1 Πιερικός 19
2 Ηρακλής Καβάλας 19
3 Ηρακλής Σερρών 18
4 Ολυμπιακός Βόλου 14
5 Λαρισσαϊκός 11

1966 – 67 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε το πρωτάθλημα στον κεντρικό όμιλο και αντιμετώπισε στους αγώνες μπαράζ τον Πανελευσινιακό που επικράτησε στον όμιλο του Νότου και την Καβάλα που πήρε την πρώτη θέση στον Βόρειο όμιλο. Στη διαδικασία των μπαράζ υπήρξε απόλυτη ισοβαθμία, με τις τρεις ομάδες να έχουν από οκτώ βαθμούς και έτσι απαιτήθηκαν τρία ακόμη μεταξύ τους ματς που έγιναν στη Λαμία. Εκεί η ομάδα του Βόλου πήρε την πρώτη θέση με ισοπαλία κόντρα στην Καβάλα (0-0) και νίκη επί του Πανελευσινιακού (2-1). Τελικά τα εισιτήρια για την Α’ Εθνική πήραν ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Πανελευσινιακός και εκτός έμεινε η Καβάλα.

1 Ολυμπιακός Βόλου 8
2 Πανελευσινιακός 8
3 Καβάλα 8

Β’ ΦΑΣΗ

1 Ολυμπιακός Βόλου 5
2 Πανελευσινιακός 4
3 Καβάλα 3

1968-69 ΟΛΥΜΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Αυτή τη σεζόν δεν υπήρχαν αγώνες μπαράζ μεταξύ των ομάδων της Β’ Εθνικής για την άνοδο τους στην μεγάλη κατηγορία, αλλά οι δεύτεροι των ομίλων έπαιζαν τη συμμετοχή τους με τις ομάδες που ήταν στις τελευταίες θέσεις της Α’ Εθνικής. Παναχαϊκή και Καβάλα που πήραν τα πρωταθλήματα στους δύο ομίλους ανέβηκαν απευθείας, ενώ η Προοδευτική και ο Ολυμπιακός Βόλου έδωσαν αγώνες μπαράζ. Η ομάδα του Κορυδαλλού αντιμετώπισε τον Απόλλωνα Σμύρνης και τελικά κέρδισε την άνοδο στο γύρισμα του νομίσματος, αφού δεν υπήρχε ακόμη η διαδικασία των πέναλτι και τα τρία μεταξύ τους ματς είχαν τελειώσει ισόπαλα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου αντιμετώπισε την Βέροια, όπου είχαν από μια νίκη στα μεταξύ τους ματς και στο τρίτο ματς που έγινε στην ουδέτερη Λάρισα επικράτησε ο Ολυμπιακός Βόλου με 2-1 και τελικά πήρε το εισιτήριο για την Α’ Εθνική και η ομάδα της Ημαθίας υποβιβάστηκε.

Ολυμπιακός Βόλου – Βέροια 2-1
Βέροια – Ολυμπιακός 3-2
Βέροια – Ολυμπιακός Βόλου 1-2
 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep