Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Πίσω στο 1983 με ομίλους

O Απόλλων Καλαμαριάς μαζί με το Αιγάλεω ήταν οι ομάδες που πήραν την άνοδο στην Α' Εθνική το 1982-83, την τελευταία φορά που έγινε το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής με δύο ομίλους. O Απόλλων Καλαμαριάς μαζί με το Αιγάλεω ήταν οι ομάδες που πήραν την άνοδο στην Α' Εθνική το 1982-83, την τελευταία φορά που έγινε το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής με δύο ομίλους.

Απόλλων Καλαμαριάς και Αιγάλεω οι πρωταθλήτριες το 1982-83, όταν η Β’ Εθνική έγινε για τελευταία φορά σε δύο ομίλους χωρισμένη σε Βόρειο και Νότιο που είχαν από 20 ομάδες.

Την σεζόν 1982-83 ήταν η τελευταία φορά που έγινε σε δύο ομίλους το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας. Η αναδιάρθρωση κατήργησε τον ερασιτεχνικό χαρακτήρα της τρίτης κατηγορίας που εκείνο το καλοκαίρι μπήκε στην επαγγελματική της περίοδο, η οποία έμελε να κρατήσει μέχρι και την σεζόν 2012-13. Κάθε όμιλος (Βόρειος και Νότιος) είχε από 20 ομάδες και μειώθηκαν δραστικά, αφού έμειναν στην Β’ Εθνική μόνο επτά από κάθε όμιλο και χρειάστηκε αγώνας μπαράζ ανάμεσα στη Νίκη Βόλου και τον Αιολικό για μια ακόμη θέση παραμονής, με την ομάδα της Μαγνησίας να κερδίζει τη μάχη στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Απόλλων Καλαμαριάς στον Βόρειο όμιλο και το Αιγάλεω στο Νότιο αναδείχθηκαν πρωταθλητές και πήραν τα εισιτήρια για την Α’ Εθνική με αρκετή δυσκολία. Το Αιγάλεω πήρε τον τίτλο με μόλις ένα βαθμό διαφορά από τον Διαγόρα Ρόδου, ενώ ο Απόλλων Καλαμαριάς με δύο βαθμούς απόσταση από τον Αγροτικό Αστέρα.

Ο Χάρυ Κλυν είχε αναλάβει πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς στο ξεκίνημα της περιόδου 1982-83 και κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα έπειτα από δέκα χρόνια στην πρώτη κατηγορία. Η επόμενη σεζόν, που ήταν η πρώτη στην ιστορία της Β’ Εθνικής που έγινε σε έναν όμιλο, είχε 20 ομάδες και η Παναχαϊκή κατέκτησε το τίτλο, με τον Πιερικό να χάνει την πρωτιά στην ισοβαθμία με την ομάδα της Πάτρας, αλλά οι δύο τους πήραν τα εισιτήρια για την Α’ Εθνική τον Ιούνιο του 1984. Υποβιβάστηκαν οι τέσσερις τελευταίες ομάδες με τον Παναιτωλικό, τον Ολυμπιακό Βόλου, τη Νίκη Βόλου και τον ΑΟ Χαλκίς να αποχαιρετούν την κατηγορία.

Last modified onΠέμπτη, 26 Σεπτέμβριος 2013 14:47

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep