Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

«Χάθηκαν οι ελπίδες της ΑΕΛ»

Δύο από τις "ελπίδες" της ΑΕΛ χάθηκαν στην άσφαλτο στις 6 Σεπτεμβρίου 1979 ενώ ταξίδευαν στην Αθήνα για να πετάξουν με την εθνική ελπίδων. Δύο από τις "ελπίδες" της ΑΕΛ χάθηκαν στην άσφαλτο στις 6 Σεπτεμβρίου 1979 ενώ ταξίδευαν στην Αθήνα για να πετάξουν με την εθνική ελπίδων.

Πριν από 33 χρόνια δύο ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ έφυγαν από τη ζωή όταν τραυματίστηκαν θανάσιμα σε δυστύχημα που έγινε στην εθνική οδό Λάρισας – Αθήνας.

Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 1979 το απόγευμα οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ ξεκίνησαν από την Λάρισα για την Αθήνα με προορισμό την Αθήνα για να ενσωματωθούν στην αποστολή της εθνικής ελπίδων. Ο Δημήτρης Μουσιάρης και ο Δημήτρης Κουκουλίτσιος έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο και ο Γιάννης Βαλαώρας τραυματίστηκε σοβαρά.

Ακολουθεί το κείμενο της εφημερίδας «Μακεδονία» που είχε την είδηση στην πρώτη σελίδα.

«Δύο νεαροί και ικανότατοι ποδοσφαιριστές της Λάρισας, οι Μουσιαρής και Κουκουλίτσιος, σκοτώθηκαν 111 χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα, κοντά στη Θήβα και ο τρίτος, ο Βαλαώρας, τραυματίστηκε βαριά, όταν το αυτοκίνητο τους συγκρούστηκε με υπεραστικό λεωφορείο. Οι τρεις ποδοσφαιριστές πήγαιναν στην Αθήνα για να πάρουν μέρος στην αποστολή της εθνικής μας ομάδος των «Ελπίδων» που θα έφευγε για την συνάντηση με τις «Ελπίδες» της Σοβιετικής Ενώσεως». Εξω από τα Τρίκαλα, εξάλλου σε σύγκρουση δύο μοτοσυκλετών, βρήκαν τον θάνατο τρεις νεαροί, ενώ ένας ακόμη τραυματίστηκε. Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε και στην Αθήνα.

ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Σε αυτοκινητικό δυστύχημα που συνέβη στις πέντε το απόγευμα σκοτώθηκαν δύο βασικά στελέχη της «Αθλητικής Ενωσης Λαρίσης» και τραυματίστηκε σοβαρά το τρίτο. Συγκεκριμένα σκοτώθηκαν οι ποδοσφαιριστές Δημήτριος Μουσιάρης 19 ετών κι Δημήτριος Κουκουλίτσιος 19 ετών και τραυματίστηκε σοβαρά ο Ιωάννης Βαλαώρας, ετών 21 σμηνίτης, ο οποίο και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της αεροπορίας στην Αθήνα. Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε παρά το 11 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαρίσης όταν το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο μάρκας «Σιτροέν» που οδηγούσε ο Δημήτριος Μουσιάρης ξέφυγε της πορείας του λόγω ολισθηρότητας της οδού, βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αντιθέτως ερχόμενο υπεραστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ Λαμίας. Κατά την σύγκρουση σκοτώθηκαν οι Μουσιάρης και Κουκουλίτσιος και τραυματίστηκε σοβαρά ο Βαλαώρας.

Οι τρεις ποδοσφαιριστές είχαν αναχωρήσει από τη Λάρισα τις πρώτες απογευματινές ώρες για την Αθήνα προκειμένου οι Μούσιαρης και Κουκουλίτσιος να μετάσχουν της αποστολής της εθνικής ελπίδων που θα μεταβεί στη Σοβιετική Ενωση για τον αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης και ο Βαλαώρας επέστρεφε στην μονάδα του στην ακαδημία σωματική αγωγής στην οποία υπηρετεί. Πρόκειται για τρεις διακεκριμένους ποδοσφαιριστές, νέα ταλέντα της ΑΕΛ που διακρίθηκαν ιδιαίτερα κατά τους περυσινούς αγώνες της Α’ Εθνικής κατηγορίας.

Το θλιβερό γεγονός πληροφορήθηκαν πρώτοι ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΑΕΛ Αντώνιος Καρντώνιας και Αντώνιος Μακρής οι οποίοι και γνωστοποίησαν στη συνέχεια στο φίλαθλο κοινό το θλιβερό συμβάν και γενικότερα στους Λαρισαίους. Η θλίψη κι η κατήφεια σκορπίστηκε παντού ενώ οι φίλαθλοι άρχισαν να συγκεντρώνονται σε ομάδες σε κεντρικά σημεία της πόλεως και να εκδηλώνουν με κάθε τρόπο τον σπαραγμό τους. Ο Κουκουλίτσιος έπαιζε στην ΑΕΛ από ηλικίας 14 ετών, ενώ ο Μουσιάρης έπαιζε στη Λάρισα από διετίας όταν αποκτήθηκε από την ομάδα του γειτονικού Δαμασίου. Ο Βαλαώρας που τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της αεροπορίας στην Αθήνα παίζει στην ΑΕΛ από διετίας και αποκτήθηκε από την Ανθούπολη Λαρίσης».

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΛΑΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Last modified onΠέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2012 20:05

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep