Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Ο «ψηλός» έγινε Πράσινος

Ο Αντώνης Αντωνιάδης υπογράφει το συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό και "εξαργυρώνει" τις δύο χρονιές που ήταν ο πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής με την Ασπίδα Ξάνθης. Ο Αντώνης Αντωνιάδης υπογράφει το συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό και "εξαργυρώνει" τις δύο χρονιές που ήταν ο πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής με την Ασπίδα Ξάνθης.

Ο Αντώνης Αντωνιάδης στις 31 Ιουλίου 1968 υπογράφει στον Παναθηναϊκό και κατεβαίνει στην Αθήνα. Ηταν ο πρώτος σκόρερ της Β' Εθνικής τις δύο τελευταίες σεζόν του στην Ασπίδα Ξάνθης.

Με 23 γκολ σε 27 ματς την σεζόν 1967-68 βρέθηκε στην κορυφή των σκόρερ της Β' Εθνικής, με τον Δημήτρη Παρίδη της Καβάλας να είναι δεύτερος με 16 γκολ. Στο Νότιο όμιλο ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος της Παναχαϊκής με 22 γκολ ήταν ο πρώτος σκόρερ. Ο Αντώνης Αντωνιάδης σημείωσε τα 23 από τα 46 γκολ της Ασπίδας Ξάνθης.

Ηταν ο πρώτος σκόρερ της Β’ Εθνικής για δύο διαδοχικές σεζόν. Το καλοκαίρι του 1968 ο Παναθηναϊκός ψάχνει επιθετικούς που θα του λύσουν το πρόβλημα στο γκολ που αντιμετώπιζε τις προηγούμενες σεζόν. Στράφηκε στις πιο ενδεδειγμένες λύσεις που θα μπορούσε και προσέλκυσε τον πρώτο σκόρερ του τοπικού πρωταθλήματος της Αθήνας Τάκη Παπαδημητρίου και τον γκολτζή της Β’ Εθνικής Αντώνη Αντωνιάδη.

Ο «ψηλός» είχε ξεκινήσει από τις ακαδημίες της Ασπίδας Ξάνθης και ανέβηκε στην πρώτη ομάδα που αγωνιζόταν στην δεύτερη εθνική κατηγορία. Γεννημένος το 1946 στην Ξάνθη, είχε φτάσει τα 22 και τότε υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία ως ανθυπολοχαγός στα Τρίκαλα. Τα δύο τελευταία χρόνια ήταν ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής που τότε γινόταν σε δύο ομίλους.

Σημαντικά για την δυσκολία της μεταγραφής του στους «πράσινους» ήταν και τα δύο γκολ που σημείωσε στην εντός έδρας νίκη της ομάδας της Ξάνθης με 3-2 επί της πρωταθλήτριας ομάδας των Τρικάλων την τελευταία αγωνιστική. Η πρόταση των Θεσσαλών έφτανε τις 200.000 δραχμές.

Με 23 γκολ σε 27 ματς την σεζόν 1967-68 βρέθηκε στην κορυφή, με τον Δημήτρη Παρίδη της Καβάλας να είναι με 16 γκολ στην δεύτερη θέση. Στο Νότιο όμιλο ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος της Παναχαϊκής με 22 γκολ ήταν ο πρώτος σκόρερ. Ο Αντώνης Αντωνιάδης σημείωσε τα 23 από τα 46 γκολ της Ασπίδας Ξάνθης το 1967-68 και παρότι η ομάδα τελείωσε το πρωτάθλημα στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Ξεχωριστές μέρες τα δύο καρέ που έκανε στις εντός έδρας νίκες επί της Λάρισας με 4-1 και την Καστοριάς με 4-2.

Σημαντικά για την δυσκολία της μεταγραφής του στους «πράσινους» ήταν και τα δύο γκολ που σημείωσε στην εντός έδρας νίκη της ομάδας της Ξάνθης με 3-2 κόντρα στα Τρίκαλα την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Θεσσαλίας είχε εξασφαλίσει την άνοδο της ως πρωταθλήτρια στην Α’ Εθνική και ήθελε να εντάξει στο δυναμικό της τον νεαρό επιθετικό. Σύμμαχος

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε το ποσό των 600.000 δραχμών στην Τράπεζα στις 31 Ιουλίου 1968 με την δέσμευση η Ασπίδα Ξάνθης να τα εισπράξει αν γίνει η μετάθεση του ανθυπολοχαγού Αντώνη Αντωνιάδη από τα Τρίκαλα στην Αθήνα. Η αντίδραση των Τρικάλων ήταν άμεση και διεμήνυσαν πως θα παλέψουν για να μην ολοκληρωθεί η μετάθεση ώστε να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα τους.

της και το ότι υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στα Τρίκαλα και μια τροποποίηση στην εγκύκλιο των μεταγραφών έδινε το δικαίωμα για ελεύθερες μεταγραφές κατά τη διάρκεια της στράτευσης. Η πρόταση των Τρικάλων έφτανε τις 200.000 δραχμές για τον Αντώνη Αντωνιάδη και ο Παναθηναϊκός έδωσε τελικά 600.000 δραχμές και τις εισπράξεις από ένα φιλικό αγώνα. Ποδοσφαιριστές ως αντάλλαγμα δεν μπορούσε να παραχωρήσει διότι ήταν από διαφορετικές Ενώσεις.

Για να κλείσει την μεταγραφή του επιθετικού ο Παναθηναϊκός έστειλε στην Ξάνθη τον εκπρόσωπο της διοίκησης Πιεράκο, ο οποίος κατέθεσε το ποσό των 600.000 δραχμών στην Τράπεζα στις 31 Ιουλίου 1968 με την δέσμευση η Ασπίδα Ξάνθης να τα εισπράξει αν ολοκληρωθεί η μετάθεση του Αντώνη Αντωνιάδη στην Αθήνα. Η αντίδραση των Τρικάλων ήταν άμεση και διεμήνυσαν πως θα παλέψουν για να μην ολοκληρωθεί η μετάθεση του ανθυπολοχαγού Αντώνη Αντωνιάδη ώστε να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα τους.

Last modified onΤρίτη, 31 Ιούλιος 2012 19:10

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep