Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Μίχος: «Μονόδρομος η Αʼ Eθνική...»

Εκτενή συνέντευξη στην εφημερίδα «ΦΩΣ» και στον Μίλτο Σπυρόπουλο έδωσε ο νέος τεχνικός διευθυντής της Παναχαϊκής, Πέτρος Μίχος.

- Κατʼ αρχάς καλώς ήλθατε στην «οικογένεια» της Παναχαϊκής, είναι μια παρουσία που μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το κύρος της.

Π.Μ.: «Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, να ξέρετε όμως και το λέω με απόλυτη ειλικρίνεια ότι αποτελεί ξεχωριστή, πολύ μεγάλη τιμή και για μένα η πρόταση που μου έγινε για να ενταχθώ στην ομάδα. Αν και είμαι μόλις λίγες ημέρες στην Παναχαϊκή νιώθω πολύ όμορφα για την επιλογή που έγινε στο πρόσωπό μου από τον πρόεδρο και με τη σύμφωνη γνώμη και του προπονητή και θέλω και εγώ να συμβάλλω όσο καλύτερα μπορώ έτσι ώστε τα όνειρα όλων να γίνουν πραγματικότητα».

 

- Για πέστε μας, πως προέκυψε αυτή η συνεργασία, αν και πολύ νωρίτερα βλέπατε παιχνίδια της Παναχαϊκής.


Π.Μ.: «Με τον κ. Κούγια έχω μια πολύ στενή και προσωπική φιλία από την εποχή μάλιστα που έπαιζα ποδόσφαιρο και όταν μου έγινε η σχετική πρόταση δεν μπορούσα να μην την αποδεχθώ. Είδα και την Παναχαϊκή φέτος απέναντι στην ομάδα του Φωκικού που εργάστηκα και όντως μου άρεσε η ομάδα. Την είδα ακόμη και σε αρκετά ακόμη παιχνίδια μετά και δη στη διαδικασία των πλέι-οφ και νομίζω ότι για όλους η Παναχαϊκή επί της ουσίας ήταν η φετινή πρωταθλήτρια στην Βʼ εθνική, με όλα όσα έγιναν σε βάρος της. Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι η ομάδα έχει παίκτες που αξίζουν προσοχής, με όρεξη και διάθεση για ποδόσφαιρο και ασφαλώς, η τελευταία πορεία που έκαναν στην Βʼ εθνική ήταν ένας τεράστιος άθλος, παρότι δεν επετεύχθη ο στόχος της ανόδου.»


- Τι θα πρέπει να περιμένουν οι πατρινοί από την Παναχαίκή τη νεά περίοδο;

Π.Μ.: «Είναι ακόμη πολύ νωρίς για μια τέτοια κουβέντα. Από μόνο του όμως το όνομα της Παναχαικής είναι πολύ βαρύ και δημιουργεί απαιτήσεις στις οποίες όλοι θα πρέπει να αντεξουν. Καλούμαστε όλοι μας να είμαστε ανθεκτικοί στην πίεση του πρωταθλητισμού που θα υπάρξει και εδώ, πιστεύω ότι και εγώ με την παρουσία μου θα μπορέσω να βοηθήσω ακόμη καλύτερα. Πιο αργότερα, που και το ρόστερ της Παναχαϊκής θα έχει ολοκληρωθεί, αλλά και τα άλα των υπολοίπων ομάδων θα μπορούμε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, αν και για την Παναχαϊκή οτιδήποτε κι αν κάνουν οι άλλοι, ο δικός της στόχος δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Αʼ εθνική».


- Ποια βασικά πλεονεκτήματα βλέπετε ότι να παρουσιάσει η Παναχαϊκή;


Π.Μ.: «Θα έλεγα ότι γενικότερα από το χώρο, λείπουν η νοοτροπία και η φιλοσοφία που πρεσβεύει ο κ. Κούγιας με την Παναχαϊκή, η ηθική και η τιμιότητα που παρουσιάζει και τα οποία τα έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο για να προχωρήσει σε κάτι καλύτερο. Είναι μια ομάδα που λειτουργεί με με υγεία σε όλα τα επίπεδα και είναι είσης πολύ καιρίο και φέτος, σε συνεργασία με τον προπονητή της ομάδας έχουν γίνει πολύ σωστές κινήσεις, πάνω σε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία που έχει να κάνει με τη δημιουργία και το χτίσμο ομάδας για τα επόμενα 5-6 χρόνια και όχι της μιας σαιζόν, όπως κατά κόρο γίνεται στις περισσότερες των ΠΑΕ. Είναι στοιχεία αισιόδοξα αυτά που υπάρχουν στην Παναχαϊκή και τα οποία θα φέρουν και τα επιθυμητά αποτελέσματα, δεν γίνεται αλλιώς».


- Προφανώς και με την παρουσία σας θα δοθεί μεγάλο βάρος στις υποδομές και την αξιοποίηση των νεαρών παικτών.


Π.Μ.: Ασφαλώς και θεωρώ ότι στο κεφάλαιο αυτό η παρουσία μου θα είναι πιο ωφέλιμη, είναι κάτι που αρέσει πάρα πολύ γιατί και στην Ελλάδα κάποια στιγμή, τα παιδιά 18-20 ετών πρέπει να γίνονται παίκτες στην ανδρική ομάδα, πόσο μάλλον δε κι αν είναι Αχαιοί, θα είναι πολύ πιο καλό. Η δημιουργία του αθλητικού κέντρου της Παναχαϊκής είναι κάτι που θα ωθήει τεράστια προς αυτή την κατεύθυνση. Το βάρος εδώ που θα δοθεί θα είναι πολύ μεγάλο, έχοντας το δικό μου παράδειγμα να δώσω στα απιδιά, όταν σε ηλκία 17 ετών έπαιξα με τον Παναιτωλικό και τρία χρόνια αργότερα ήμουν στον Ολυμπιακό και μάλιστα αρχηγός της ομάδας. Εδώ λοιπον παίζουν τεράστιο ρόλο οι συνθήκες εργασίας, που πρέπει να είναι οι καλύτερες δυνατές, σχεδόν άριστες για να ζητάς και εσύ το ανάλογο αποτέλεσμα. Εγώ θυμάμαι τις χρυσές 11άδες της Παναχαίκής τα πολύ πιο πίσω χρόνια με τα δικά της παιδιά, όπως π.χ. με τον Γεωργάτο που έκανε μεγάλη καριέρα και γιατί όχι, να μην γίνει το ίδιο και τα επόμενα χρόνια μέσα από μια συντονισμενη δουλειά».


- Ο κόσμος της Παναχαϊκής σας χειροκρότησε θερμά στην επίσημη πρώτη. Πως το νιώσατε;


Π.Μ.: «Δεν το κρύβω ότι ήταν κάτι το πολύ όμορφο από ένα κοινό που ξέρει μπάλα και είναι απαιτητικό και με το δίκιο του.Μου άρεσε όμως ακόμη καλύτερα και το λέω με ειλικρίνεια, το χειροκρότημα που πήραν τα παιδιά, οι ποδοσφαιριστές, οι οποίο είναι αυτοί πού θέλουν την μεγαλύτερη συμπαράσταση από τον κόσμο και νομίζω ότι θα την έχουν, για να φθάσουμε στο στόχο που έχει χαραχθεί από όλους».


- Για πάμε τώρα στον Ολυμπιακό, πως βλέπετε εκεί τα πράγματα για τη νέα χρονιά;
Π.Μ.: «Ο Ολυμπιακός φέτος έτσι όπως κινείται, μου θυμίζει λίγο από την...Παναχαϊκή! Δηλαδή επενδύει σε νέα παιδιά, σε Ελληνόπουλα, ταλαντούχα, που με πολύ σκληρή δουλειά και μέσα και από τις έμπειρες παρουσίες που έχει η ομάδα, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα. Είναι κάτι που έχει πάντα εξαιρετικό αντίκτυπο στον κόσμο αλλά και οικονομικά ωφέλη στην ΠΑΕ, ενώ το μεγαλύτερο κέρδος έχει να κάνει με την διάρκεια, ομάδα δηλαδή που στήνεται όχι για μια χρόνιά, αλλά τουλάχιστον για 4-5 σερί κάτω από πολύ γερά θεμέλια».


- Ποιοί στόχοι βλέπετε να «κυνηγάει» ο Ολυμπιακός τη νεά σαιζόν;


Π.Μ.: «Κατʼ αρχάς ο Ολυμπιακός πιστεύω ότι και φέτος πρωταρχικός του στόχος θα είναι η διατήρηση των πρωτείων στην Ελλάδα με πρωτάθλημα και κύπελλο και να δημιουργήσει ομάδα για τα επόμενα χρόνια. Έχει ένα πολύ καλό σύνολο, που θεωρώ ότι στην Ελλάδα μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα απ ότι στην Ευρώπη. Εκεί η ψαλίδα από τις μεγάλες ομάδες παραμένει, αν και θα πρέπει να περιμένουμε πρώτα την κλήρωση των ομίλων για να πούμε περισσότερα πράγματα. Θεωρώ ότι θα είναι και πάλι επιτυχία το να περάσει η ομάδα από τη φάση των ομίλων στον επόμενο γύρο, εκεί όπου οι δυσκολίες θα ανέβουν κατακόρυφα, αλά ακόμη κι έτσι, θα έχει την δεύτερη ευκαιρία στο Γιουρόλα Λιγκ για να κυνηγήσει πολύ καλύτερα πράγματα, όπως έδειξε ότι μπορούσε και πέρυσι».


- Ισχύει το ότι ο Ολυμπιακός επί της ουσίας δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα;


Π.Μ.: «Όχι βέβαια, γιατί αν υλοποιήσει κάτι τέτοιο θα κάνει κακό στον εαυτό του και θα έχει αντίπαλό τον κακό του εαυτό. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι σοβαρός και τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Διαφορετικά θα δυσκολέψουν και μάλιστα πολύ. Θέλει μεγάλη προσπάθεια και πιο πολύ απʼ όλα και το πιο σημαντικό, να κερδίζεις καθημερινά τον ευατό σου, γιατί έτσι γίνεσαι κι εσυ καλύτερος».


- Αλήθεια πως βλέπετε τα όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο;


Π.Μ.: «Υπάρχουν παθογένειες στο αρρωστημένο σύστημα του ποδοσφαίρου εδώ και χρόνια και ενώ απέναντί τους είναι ευτυχώς και κάποιοι που τους πολεμάνε και κάποια στιγμή τους βάζουν στο περιθώριο και να ξέρετε στο τέλος, ο καλός πάντα κερδίζει. Πρέπει να σταματήσει η απαξίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου ειδικά όταν αυτή προέρχεται από τους περισσότερους των προέδρων.Το ξεγύμνωμα πάντως θεωρώ ότι έχει ξεκινήσει, έχει μείνει λίγο ακόμη, αλλά αν καταλάβουν όλοι ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε με την ηθική στο ευ αγωνίζεσθαι, τότε και μόνο τότε θα βελτιωθεί η εικόνα του ποδοσφαίρου σε επίπεδο συλλογικό και θα έχουμε τα θετικά αποτελέσματα».


- Κλέινουμε επιστρέφοντας στην Παναχαϊκή. Το μήνυμά σας για τον κόσμο ποιο είναι;
Π.Μ.: «Έχω μια πολύ μεγάλη ευχαρίστηση από αυτό που συναντώ στην Πάτρα. Τα όποια μικροπροβλήματα που υπάρχουν και υπάρχουν σε κάθε ομάδα, θα ξεπεραστούν με στόχο όλοι ενωμένοι να φέρουμε την Παναχαϊκή εκεί που της αξίζει, στην Αʼ εθνική. Και της αξίζει πρώτιστα για τον κόσμο της, κατά δεύτερο για την ιστορία της και πολύ πιο περισσότερο για την τεράστια προσπάθεια που κάνει ο πρόεδρός της για να εξυγιανθεί, αλλά και για την αξία των ίδων των παικτών και του προπονητή που είναι στην Παναχαϊκή».

Last modified onΤρίτη, 31 Ιούλιος 2012 15:59

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep