Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Επίσημος αποχαιρετισμός

Δείγμα της εξωτερικής πλευράς του γηπέδου της Παναχαϊκής που θα φύγει μετά την αποχώρηση της ΠΑΕ από την Αγυιά. Δείγμα της εξωτερικής πλευράς του γηπέδου της Παναχαϊκής που θα φύγει μετά την αποχώρηση της ΠΑΕ από την Αγυιά.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή με ανακοίνωση της αποχαιρετά το γήπεδο της Αγυιάς και τονίζει πως θα ξηλώσει το εξωτερικό ώστε να επιστρέψει σε τριτοκοσμικό επίπεδο πάλι το γήπεδο.

Σήμερα έκλεισε οριστικά ο κύκλος της παραμονής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Παναχαϊκής στο ιστορικό γήπεδο «Κώστας Δαβουρλής» στην Αγυιά. Η επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ έκρινε οριστικά και αμετάκλητα ακατάλληλο το γήπεδο της Αγυιάς για αγώνες επιπέδου Super League, ζητώντας για να το αδειοδοτήσει να γίνουν έργα τα οποία ξεπερνούν σε κόστος το 1.500.000 ευρώ.

Στην ανακοίνωση της η ΠΑΕ Παναχαϊκή μιλά για αδυναμία ανακατασκευής του γηπέδου που χρειάζεται 1,5 εκατ. Ευρώ για να πάρει άδεια για αγώνες Super League, ενώ υποστηρίζει πως έχει δαπανήσει 400.000 ευρώ για έργα χωρίς να πάρει την ανταποδοτικότητα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα έκλεισε οριστικά ο κύκλος της παραμονής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Παναχαϊκής στο ιστορικό γήπεδο «Κώστας Δαβουρλής» στην Αγυιά. Η επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ έκρινε οριστικά και αμετάκλητα ακατάλληλο το γήπεδο της Αγυιάς για αγώνες επιπέδου Super League, ζητώντας για να το αδειοδοτήσει να γίνουν έργα τα οποία ξεπερνούν σε κόστος το 1.500.000 ευρώ.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή δεν επιθυμούσε ποτέ να αποχωρήσει από αυτό το γήπεδο παρά το ότι δαπάνησε για την ανακατασκευή του, ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ, 400.000 ευρώ (χλοοτάπητες κυρίως και βοηθητικού γηπέδου, αποδυτήρια, γραφεία, καφετέρια, μπουτίκ, σύγχρονο σύστημα αποχέτευσης και υδρορροών , αίθουσα αποθεραπείας, υδρομασάζ, γυμναστήριο, ανακατασκευή προσόψεως γηπέδου - με την εικόνα των 15 μεγαλύτερων ποδοσφαιριστών της Παναχαϊκής - αλλά υπό τις σημερινές οικονομικές συνθήκες και της επιλογής της ερασιτεχνικής να γίνει το γήπεδο εμπορικό κέντρο δεν έχει καμία διάθεση να καταβάλλει αυτό το ποσό για ένα γήπεδο το οποίο δεν μας ανήκει και που αύριο μπορεί να μην υπάρχει.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή δεν επιθυμούσε ποτέ να αποχωρήσει από αυτό το γήπεδο παρά το ότι δαπάνησε για την ανακατασκευή του, χωρίς ανταποδοτικότητα, 400.000 ευρώ. Υπό τις σημερινές οικονομικές συνθήκες και της επιλογής της ερασιτεχνικής να γίνει το γήπεδο εμπορικό κέντρο δεν έχει καμία διάθεση να καταβάλλει αυτό το ποσό για ένα γήπεδο το οποίο δεν μας ανήκει και που αύριο μπορεί να μην υπάρχει.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή νομικά και με την τήρηση των αρχών της νομιμότητας είναι αδύνατον να κατασκευάσει εμπορικό κέντρο στον χώρο της Αγυιάς αλλά θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να βοηθήσει στην ανακατασκευή του γηπέδου. Η ΠΑΕ Παναχαϊκή θα προσπαθήσει μαζί με την ερασιτεχνική να αξιοποιήσει τον χώρο της Αγυιάς με την λειτουργία δικών της ακαδημιών μιας και αυτή έχει το δικαίωμα αυτό και ελπίζουμε ότι σε αυτόν τον τομέα θα υπάρξει καλή συνεργασία. Η ΠΑΕ Παναχαϊκή γνωρίζει ότι η καταξίωση της στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει μόνο μέσω του Παμπελλοπονησιακού Σταδίου αλλά όλοι μας είμαστε ιδιαίτερα λυπημένοι γιατί φεύγουμε από το στάδιο της Αγυιάς στο οποίο επιτεύχθηκε ο μεγάλος στόχος της επανόδου μας στον ποδοσφαιρικό χάρτη με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και την άνοδο στην Β’ Εθνική.

Από σήμερα έδρα της Παναχαϊκής τόσο για τους φιλικούς όσο και για τους επίσημους αγώνες θα είναι το Παμπελοποννησιακό Στάδιο και σε λίγες μέρες εφόσον ολοκληρωθούν τα έργα συντηρήσεως στα βοηθητικά του Παμπελοποννησιακού σταδίου θα γίνονται και οι προπονήσεις.

Λυπούμεθα που η ερασιτεχνική Παναχαϊκή δεν μας επέτρεψε να ολοκληρώσουμε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στην Αγυιά. Είμαστε αναγκασμένοι να κατεβάσουμε από την πρόσοψη του γηπέδου όλες τις κατασκευές που απεικονίζουν τους 15 μεγαλύτερους παίκτες της Παναχαϊκής και θα επανέλθει δυστυχώς η πρόσοψη του γηπέδου στην παλιά τριτοκοσμική της εικόνα.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή θέλει να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Δημαρά και τον υπεύθυνο του Παμπελοποννησιακού Σταδίου κ. Νίκο Κωστόπουλο για την άμεση λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την ΕΠΟ και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί με την παρουσία μας εκεί θα δώσουμε ζωή στο νεκρό αυτό Στάδιο και θα βοηθήσουμε για την μείωση του κόστους συντήρησης του με τα νόμιμα έσοδα που θα έχει η ΠΑΕ λόγω των αγώνων που θα διεξάγονται εκεί.

Λυπούμεθα που η ερασιτεχνική Παναχαϊκή δεν μας επέτρεψε να ολοκληρώσουμε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στην Αγυιά ισχυριζόμενη ότι έχει έτοιμο επενδυτή που θα εγκατασταθεί στο γήπεδο της Αγυιάς εντός δεκαημέρου.

Εκφράζουμε την λύπη μας γιατί είμαστε αναγκασμένοι να κατεβάσουμε από την πρόσοψη του γηπέδου όλες τις κατασκευές που απεικονίζουν τους 15 μεγαλύτερους παίκτες της Παναχαϊκής και θα επανέλθει δυστυχώς η πρόσοψη του γηπέδου στην παλιά τριτοκοσμική της εικόνα. Αυτήν την κατασκευή θα την μεταφέρουμε στο προπονητικό μας κέντρο.

Last modified onΤρίτη, 31 Ιούλιος 2012 16:28

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep