Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Πλατανιάς Χανίων - Πανθρακικός 1-0

Το 2x2 ο Πλατανιάς κέρδισε με 1-0 και τον Πανθρακικό!

Ονειρικό μπορεί να χαρακτηριστεί το ξεκίνημα του Πλατανιά στη Football League. Οι Χανιώτες μετά το σπουδαίο διπλό στην Πάτρα επί της Παναχαϊκής, διπλασίασαν τις νίκες τους στην κατηγορία  επικρατώντας και του Πανθρακικού με 1-0. Χρυσός σκόρερ ο Μάρκος Μαραγκουδάκης στο 58ο λεπτό.

 

Η ομάδα του Τίμου Καβακά απέδειξε πως το αποτέλεσμα της πρώτης αγωνιστικής μόνο τυχαίο δεν ήταν. Οι Κρητικοί έχουν διαψεύσει πανηγυρικά όσους τους θεωρούσαν ως μία από τις ομάδες που θα παλέψει απλά για τη σωτηρία της. Με δύο τρίποντα κόντρα σε συγκροτήματα που θεωρητικά θα διεκδικήσουν την άνοδο, έχουν κλέψει ως τώρα τις εντυπώσεις και φυσικά μπορούν να ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον.

 

Το πρώτο μέρος ήταν μέτριο σε θέαμα και ρυθμό. Αμφότερες οι ομάδες ήταν επιφυλακτικές, ενώ τα σκληρά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν δεν επέτρεψαν στους επιθετικούς των δύο αντιπάλων να γίνουν απειλητικοί. Πλην δύο καλών στιγμών για τους γηπεδούχους με πρωταγωνιστές τους Ναζλίδη (5') και Μαραγκουδάκη (24'), δεν υπήρξε κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση.

 

Στην επανάληψη ο Πανθρακικός μπήκε πιο αποφασιστικά και επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Πλατανιά. Για ένα τέταρτο κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο του «Μάλεμε» και έμοιαζε ικανός να κάνει το 0-1. Κόντρα όμως στη ροή της αναμέτρησης το σύνολο του Τίμου Καβακά άνοιξε το σκορ με τον Μαραγκουδάκη. Η αποστολή των Ακριτών έγινε ιδιαιτέρως δύσκολη, ενώ τα πλάνα του Σάββα Παντελίδη ανετράπησαν πλήρως με τον τραυματισμό του Πόνσε, ο οποίος είχε περάσει σαν αλλαγή στο 46', αλλά αναγκάστηκε να αποχωρήσει 20 λεπτά μετά. Ο τεχνικός των «πράσινων», έριξε στη μάχη τον Σουλτανίδη γεμίζοντας την περιοχή του Πλατανιά, ο οποίος απολύτως φυσιολογικά άρχισε να δίνει γήπεδο. Στο διάστημα 70'-80', ο Πανθρακικός πίεσε για την ισοφάριση με αποκορύφωμα το 80ο λεπτό όταν ο Σουλτανίδης νικήθηκε από τον Λαζαρίδη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ήλεγξαν το ρυθμό, έκλεισαν τους χώρους και εάν ο Δράμι ήταν πιο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να κάνουν και το 2-0 στις καθυστερήσεις, καθώς η άμυνα τον Ακριτών είχε αποδιοργανωθεί.

 

Συμπερασματικά, ο Πλατανιάς για έναν ακόμη αγώνα έδειξε πως πρόκειται για ένα συμπαγές σύνολο, με καλή τακτική και οργάνωση. Κόντρα στον Πανθρακικό μάλιστα παρουσίασε πιο δουλεμένους συνδυασμούς σε σχέση με την πρεμιέρα, μολονότι έλειπε ο κορυφαίος ίσως μέσος της ομάδας, Μιρτσέτα. Στον αντίποδα οι Ακρίτες ήταν κατώτεροι των περιστάσεων και ως εκ τούτου δεν επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί που έφεραν πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Παρόλα αυτά είναι γεγονός πως έχασαν το ματς στις λεπτομέρειες.

 

Οι συνθέσεις

Πλατανιάς (Τίμος Καβακάς): Λαζαρίδης, Κουρτεσιώτης, Παληγεώργος, Τζανής, Ραπτάκης, Πότσι, Γκονζάλες (88' Μανουσάκης), Δράμι, Μαραγκουδάκης, Τσεσμελής (65' Παπαζούδης), Ναζλίδης (80' Δρακάκης)

Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης): Σικαλιάς, Στάθης, Χρήστου, Σαρακατσάνος, Μακρυδημήτρης, Μουνάφο, Λιαπάκης (63' Σουλτανίδης), Μίνγκας, Μπαϊκαρα, Κοντογουλίδης, Σίμωσης (46' Πόνσε, 69' λ.τ. Μπαλού).

 

 

*** Με το ασθενοφόρο αποχωρήσε από το γήπεδο ο άσος του Πανθρακικού, Πόνσε.

 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκονζάλες, Παληγεώργος - Λιαπάκης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:-

Το φιλμ του αγώνα

90+4' Λήξη Αγώνα. Μία αγκαλιά παίκτες και τεχνικό επιτελείο του Πλατανιά. Γιορτινό το κλίμα στο «Μάλεμε»

90+2' Τετ α τετ ο Δράμι με τον Σικαλιά, νικητής βγήκε ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων

*** Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων

90' Επικίνδυνη στιγμή στα καρέ του Πλατανιά, η μπάλα άουτ

88' Αποχωρεί ο Γκονζάλες και περνά στον αγωνιστικό χώρο ο Μανουσάκης

80' Κλασική ευκαιρία για τον Πανθρακικό με τον Σουλτανίδη από το ύψος της μικρής περιοχής, διπλή απόκρουση από τον Λαζαρίδη που εμπνέει σιγουριά κάτω από τα δοκάρια του Πλατανιά

75' Ο Πλατανιάς έχει οπισθοχωρίσει προσπαθώντας να κρατήσει το υπέρ του 1-0

*** Τραυματίστηκε ο Πόνσε και ο Παντελίδης αναγκάστηκε να ολοκληρώσει τις αλλαγές του, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Μπαλού

65' Ο Παπαζούδης πήρε τη θέση του Τσεσμελή στην πρώτη αλλαγή του κ. Καβακά

63' Δεύτερη αλλαγή για τον Πανθρακικό, τη θέση του Λιαπάκη πήρε ο Σουλτανίδης

58' ΓΚΟΛ!!! Εκλεξε ο Παληγεώργος από τον Μπαϊκαρά, συνδυάστηκε με τον Μαραγκουδάκη και ο τελευταίος με έξοχο σουτ έκανε το 1-0 για τον Πλατανιά!

57' Σουτ άουτ από τον Δράμι για τον Πλατανιά

55' Σουτ του Κοντογουλίδη, μπλοκάρει σταθερά ο Λαζαρίδης

*** Πιο ζωηρός στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Πανθρακικός

53' Συρτή σέντρα του Μίνγκα, προλαβαίνει ο Λαζαρίδης μπλοκάροντας για τον Πλατανιά

50' Σουτ του Λιαπάκη για τον Πανθρακικό, η μπάλα άουτ

46' Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου

*** Αλλαγή για τον Πανθρακικό, αντί του Σίμωση, μπήκε ο Πόνσε

 

45+1' Λήξη ημιχρόνου στο 0-0.

43' Καλή προσπάθεια για τον Πανθρακικό, αλλά η τελική πάσα δεν ήταν καλή για τον Σίμωση που έβγαινε μόνος του απέναντι στον Λαζαρίδη.

42' Παράλληλη σέντρα σουτ του Δράμι, καλή στιγμή για τον Πλατανιά, που όπως και στην πρεμιέρα παρουσιάζει ένα ιδιαιτέρως συμπαγές σύνολο

40' Αρκετές οι διακοπές στην αναμέτρηση, καθώς υπάρχουν ουκ ολίγα δυνατά μαρκαρίσματα, ωστόσο μέσα σε αθλητικά πλαίσια

*** Καμία αξιοσημείωτη φάση στον αγώνα, πλην δύο προσπαθειών του Μαραγκουδάκη και μίας του Ναζλίδη, που δεν ανησύχησαν σοβαρά τον τερματοφύλακα του Πανθρακικού, Σικαλιά.

35' Μίνι πολιορκία για τον Πανθρακικό, που επιχειρεί να ανεβάσει ρυθμούς, αντέχει ο Πλατανιάς, καλά οργανωμένος στα μετόπισθεν.

30' Πάντα στο 0-0 με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Ισορροπημένο το παιχνίδι, ανάμεσα στις δύο ομάδες.

1' Εναρξη αγώνα

 

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ώρα έναρξης: 14:00

Γήπεδο: Δημοτικό Μάλεμε

Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)

Βοηθοί: Πεντζερετζής, Ναλμπάντης (Κιλκίς)

4ος: Μουρτζάκης (Ηρακλείου)

 

Last modified onΤρίτη, 08 Νοέμβριος 2011 14:04

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep