Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Ερωτήματα για το Στάδιο Ψαχνών

Ο Απόλλων Σμύρνης ενημερώθηκε ότι το Στάδιο Ψαχνών είναι… ακατάλληλο να υποδεχτεί οπαδούς φιλοξενούμενης ομάδας.

Μία σειρά από ερωτήματα έθεσε η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έπειτα από την ολοκλήρωση της σύσκεψης για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα του Σαββάτου (09/03) με τον Ηρακλή Ψαχνών. Όπως ήταν λογικό, προκάλεσε έκπληξη στους «κυανόλευκους» το γεγονός ότι ο υπεύθυνος ασφαλείας της ομάδας της Εύβοιας χαρακτήρισε ακατάλληλο το Στάδιο για να υποδεχτεί οπαδούς φιλοξενούμενων. Ζήτησαν, λοιπόν, αυξημένα μέτρα και σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του Σαββατιάτικου εκτός έδρας αγώνα της ομάδας μας με αντίπαλο τον Ηρακλή Ψαχνών. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των δύο ΠΑΕ και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας και αποφασίστηκε να μην δοθούν εισιτήρια σε φιλάθλους του Απόλλωνα.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι της ομάδας των Ψαχνών ενημέρωσαν ότι ακόμα και αν κάποιοι φίλοι της ομάδας μας αποφασίσουν μεμονωμένα και χωρίς διακριτικά να βρεθούν στο γήπεδο, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα βρουν εισιτήρια.

Είχε προηγηθεί ενημέρωση προς την ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, την περασμένη Τρίτη από τον υπεύθυνο ασφαλείας της ΠΑΕ Ηρακλής Ψαχνών, κ. Ρουσοδήμο ότι η ομάδα της Εύβοιας δεν προτίθεται να δώσει εισιτήρια σε φιλάθλους του Απόλλωνα Σμύρνης για τον μεταξύ μας αγώνα το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013 (18.30).

Ο κ. Ρουσοδήμος χαρακτήρισε το Δημοτικό Στάδιο Ψαχνών ακατάλληλο να υποδεχθεί φιλάθλους φιλοξενούμενης ομάδας καθώς δεν διαθέτει ανεξάρτητη εξέδρα και θεωρεί επικίνδυνο να τοποθετηθούν φίλαθλοι του Απόλλωνα στη μια και μοναδική ενιαία εξέδρα που υπάρχει.

Μάλιστα, μας επισήμανε ότι στους αγώνες του Ηρακλή Ψαχνών με την Λάρισα και την Νίκη Βόλου, δόθηκαν εισιτήρια στους οπαδούς των φιλοξενούμενων ομάδων και σημειώθηκαν επεισόδια.

Για τους λόγους αυτούς, ο κ. Ρουσοδήμος είχε ξεκαθαρίσει ότι στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας στον συγκεκριμένο αγώνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013, η ΠΑΕ Ηρακλής Ψαχνών επρόκειτο να ζητήσει –όπως και έγινε- να μην δοθούν εισιτήρια για οργανωμένη μετακίνηση φίλων του Απόλλωνα Σμύρνης και να παρακολουθήσουν τον αγώνα -πλην όσων θα αναφέρονται στην λίστα της ΠΑΕ- οι φίλαθλοι που θα ταξιδέψουν μεμονωμένα και χωρίς αυτοί να φέρουν διακριτικά.

Όσον αφορά την επιστολή της ΠΑΕ Ηρακλής Ψαχνών με ημερομηνία 6 Φεβρουαρίου 2013 -προφανώς 6 Μαρτίου 2013-, προς την Football League που κοινοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας και την ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης και κάνει λόγο για «μη έγκαιρη γνωστοποίηση του αιτήματος σύμφωνα με το άρθρο 8», θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι είναι εύκολα κατανοητό ότι θα ήταν αδύνατον να υποβάλουμε σχετικό αίτημα πριν τον ορισμό του αγώνα από τη διοργανώτρια. Θυμίζουμε ότι ο αγώνας Ηρακλής Ψαχνών - Απόλλων Σμύρνης ορίστηκε για το ερχόμενο Σάββατο με ανακοίνωση της Football League, η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της, την Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013.

Θεωρούμε ότι εύλογα προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

1) Πώς είναι δυνατόν ένα γήπεδο να θεωρείται κατάλληλο για τη διεξαγωγή αγώνων του πρωταθλήματος όταν αυτό θεωρείται ακατάλληλο να φιλοξενήσει φιλάθλους αντίπαλης ομάδας;

2) Γιατί υπάρχει ο φόβος δημιουργίας επεισοδίων από την παρουσία φιλάθλων του Απόλλωνα Σμύρνης, οι οποίοι ήταν παρόντες σε όλους τους εκτός έδρας αγώνες της ομάδας μας χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό;

3) Το γεγονός ότι με αυτό τον τρόπο οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα στερούνται την υποστήριξη των φιλάθλων σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε όλους τους αγώνες στο γήπεδο «Γ. Καμάρας» για τις φιλοξενούμενες ομάδες, δεν σημαίνει τη μη διεξαγωγή επί ίσοις όροις του πρωταθλήματος;

4) Είναι ασφαλέστερη η μη οργανωμένη μετακίνηση οπαδών τους οποίους ουδείς μπορεί να ελέγξει από την οργανωμένη μετακίνηση με πούλμαν υπό τον έλεγχο της αστυνομίας με δεδομένο μάλιστα ότι περίπου 200 φίλοι του Απόλλωνα Σμύρνης έχουν εκφράσει την πρόθεση να ταξιδέψουν στα Ψαχνά;

Επίσης, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Α) Στον αγώνα του πρώτου γύρου, φιλοξενήσαμε περίπου 200 φίλους του Ηρακλή και παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι καθύβριζαν την ομάδα μας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν συνέβη το παραμικρό.

Β) Η δικαιολογία της ΠΑΕ Ηρακλής Ψαχνών μόνο ως προσχηματική μπορεί να εκληφθεί καθώς αποβαίνει μόνο στο να δώσει συγκριτικό ψυχολογικό πλεονέκτημα στην ομάδα της Εύβοιας ενώ αντιβαίνει σε κάθε έννοια fair play.

Γ) Προφανώς και είναι υποχρέωση της ΠΑΕ Ηρακλής Ψαχνών να διαθέτει γήπεδο κατάλληλο και ασφαλές για να φιλοξενεί αγώνες της Football League.

Ανεξάρτητα από τις απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε θεωρούμε επιτακτική ανάγκη τη λήψη ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας εν όψει του συγκεκριμένου αγώνα, τόσο στον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια όσο και στην εξέδρα όπου θα βρεθούν οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης και πιθανόν φίλοι της ομάδας μας».

Last modified onΠέμπτη, 07 Μάρτιος 2013 15:19

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep