«Πλάνο τριετίας»

Ο Σωτήρης Αντωνίου μιλά για το πλάνο του ΑΟΤ για το μέλλον, την Σπάρτη αλλά και τον Δημήτρη Σιώπη

Ο Σωτήρης Αντωνίου «εξαργύρωσε» την πολύ καλή πορεία του στην Σπάρτη (προτού… ξεκινήσουν τα οικονομικής φύσεως προβλήματα) με την θέση στην άκρη του πάγκου των Τρικάλων. Ο νέος τεχνικός του ΑΟΤ, μίλησε στον «Athletic Radio 104,2» και αναφέρθηκε, τόσο στο τι συνέβη στους «Λάκωνες», όσο και στην μετακίνηση του στα Τρίκαλα, ενώ αναφέρθηκε στο τι περιμένει από το νέο πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Football League, αλλα και στον Δημήτρη Σιώπη, που από την Σπάρτη θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κρήτη κα τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά ο Σωτήρης Αντωνίου μίλησε:

Για το πως προέκυψε η συνεργασία με τα Τρίκαλα:

«Είχα επαφή με τη νέα διοίκηση. Μου ανέπτυξαν ένα ωραίο πλάνο που έχουν δεν το σκέφτηκα πολύ για να αποφασίσω να πάω σε μία ιστορική και λαοφιλή ομάδα με πλάνο τριετίας. Σκαλοπάτι σκαλοπάτι κάποια στιγμή να χτίσει τις βάσεις και όταν είναι έτοιμη να ανέβει κατηγορία».

Για το γεγονός πως βρήκε γρήγορα τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, μετά την αποχώρηση από τη Σπάρτη:

«Είμαι από τους νέους προπονητές με όνειρα και φιλοδοξίες. Προσπαθώ να είμαι χαμηλών τόνων. Η προπονητική είναι δύσκολη. Πρέπει να είσαι τυχερός και να σου ταιριάξουν οι ομάδες. Με τη Σπάρτη συνδυάστηκε η άνοδος στην Football League, μία καλή πορεία, την έκτη θέση στο πρωτάθλημα όσο ήμουν εγώ στην ομάδα, το καλό ποδόσφαιρο και ότι χτυπήσαμε όλα τα παιχνίδια. Ήταν ένα βήμα για εμένα. Προέκυψε το ενδιαφέρον των Τρικάλων και είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος για την εξέλιξη που πήραν τα πράγματα».

Για το τι συνέβη με τη Σπάρτη:

«Δεν ήταν μόνο το οικονομικό. Ήταν και διοικητικό το θέμα. Η ομάδα χτίστηκε με πλάνο τριετίας όταν ανέλαβα., Σέβομαι τις αποφάσεις της Σπάρτης και του κ.Γιαννακόπουλου. Αυτά αφορούν άλλους ανθρώπους, τώρα τελείωσα. Έχω μόνο φίλους στη Σπάρτη. Κοιτάζω την επόμενη ημέρα. Θέλουμε να κάνουμε στα Τρίκαλα μία ανταγωνιστική ομάδα. Δεν είναι ωραίο να βγαίνει και να λέει κάποιος τα προβλήματα που υπήρχαν στην πρώην ομάδα του. Εύχομαι στη Σπάρτη να έχει μία πορεία, όπως την ονειρεύονται οι φίλαθλοι και η διοίκηση της».

Για τον Δημήτρη Σιώπη:

«Είναι ένας πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Δούλεψα μαζί του για δύο χρόνια. Ήρθε στη Σπάρτη από την Κ20 του Ολυμπιακού ως ακραίος επιθετικός. Τον έκανα ένα σύγχρονο και ωραίο ακραίο αμυντικό. Νομίζω πως είναι μία πάρα πολύ καλή μεταγραφή για τον ΟΦΗ και τον ίδιο για την καριέρα του. Είναι φιλόδοξος, έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά και είναι καλός χαρακτήρας. Είναι μεταγραφή ουσίας. Μπορεί να στηριχθεί πάνω στον Δημήτρη ο ΟΦΗ και του εύχομαι τα καλύτερα».

Για τα στοιχεία που ξεχωρίζει στον Σιώπη:

«Είναι φουλ επιθετικός μπακ. Είναι πολύ γρήγορος. Μπορεί να στηριχθεί η ομάδα του από τα άκρα στην ανάπτυξη. Είναι εκρηκτικός, με πολλές δυνάμεις και πιστεύω θα είναι από τα βασικά γρανάζια στην προσπάθεια του ΟΦΗ για την επιστροφή στη Super League».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Football League:

«Πέρυσι ήταν ένα διαφορετικό πρωτάθλημα. Είναι νωρίς να πούμε. Πρέπει να περιμένουμε την προετοιμασία των ομάδων, πως θα διαμορφωθούν τα ρόστερ και την ολοκλήρωση στις διοικητικές εξελίξεις κάθε συλλόγου. Πέρυσι υπήρχαν πέντε ομάδες που το καλοκαίρι είχαν δηλώσει ως στόχο την άνοδο. Τώρα έχει γίνει μόνο με δύο ομάδες αυτό. Είναι δύο ξεκάθαρα φαβορί για την κατάκτηση της ανόδου. Δεν είναι όμως μόνο τα Τρίκαλα που κάνουν σοβαρό προγραμματισμό. Εμείς δεν έχουμε στόχο την άνοδο βέβαια. Στόχος είναι ένα τριετές πλάνο με βασικό κορμό για τα επόμενα χρόνια και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Η Παναχαϊκή, η Καλαμαριά και ο Παναιγιάλειος θα είναι ένα γκρουπ ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Φέτος είναι πρωτάθλημα καθαρά για ΟΦΗ και Άρη και ομάδες που θα είναι καλά δουλεμένες, με προγραμματισμό και υγεία διοικητικά, ίσως, να μπορέσουν να μπουν ανάμεσα στις δύο αυτές ομάδες. Είναι όμως νωρίς να μιλήσουμε ακόμα.»

Για το γεγονός πως τα Τρίκαλα θα κάνουν προετοιμασία μαζί με τον ΟΦΗ στο Καρπενήσι:

«Έχουμε κλείσει 12 Αυγούστου ένα φιλικό με τον ΟΦΗ. Θα είναι το πρώτο για εμάς. Τα παιχνίδια αυτά είναι καθαρά θέμα προετοιμασίας. Δεν είναι για ασφαλή συμπεράσματα. Θα βγιουν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα για τις ομάδες, τους προπονητές και πως θα συνεχίσουν».

[googlead][/googlead]

Last modified onΠαρασκευή, 07 Ιούλιος 2017 18:05

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep