«ΠΑΕ Χανιά με σήμα το δελφίνι»

Ο Αντώνης Ροκάκης μίλησε για την αλλαγή του διακριτικού τίτλου του ΑΟΧ Κισσαμικού και για το μεγάλο παράπονό του.

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα «biskotto.gr» παραχώρησε ο μεγαλομέτοχος του ΑΟΧ Κισσαμικού, Αντώνης Ροκάκης σχετικά με την απόφαση αλλαγής του διακριτικού τίτλου. Αποκάλυψε ότι σήμα θα παραμείνει το δελφίνι, τόνισε ότι κατανοεί τις αντιδράσεις και αναφέρθηκε στο μεγάλο του παράπονο. Όπως υπογράμμισε, η επωνυμία δεν θα αλλάξει και έστειλε νέο μήνυμα ενότητας. Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Για το πλάνο:

«Είναι ξεκάθαρο και απλό. Η ομάδα θα εκπροσωπεί πλέον όλο τον Νομό. Αυτό σημαίνει και Κίσσαμο και Αποκορώνα και Σφακιά, σημαίνει όλες τις επαρχίες και την πόλη των Χανίων, αλλά πρωτίστως όλο τον Νομό».

Θα παραμείνει η επωνυμία ως Ποδοσφαιρικός και Γυμναστικός Σύλλογος Κισσαμικός ή το καλοκαίρι θα κάνετε άλλο καταστατικό;

«Η επωνυμία εκ των πραγμάτων δεν αλλάζει. Θα είναι Ποδοσφαιρικός Γυμναστικός Σύλλογος Κισσαμικός. Αυτό που θα αλλάξει είναι ο διακριτικός τίτλος και ο τρόπος που θα αναφέρεται παντού η ΠΑΕ. Το σήμα θα ειναι ίδιο που είναι αυτή τη στιγμή, το δελφίνι»

«Η επωνυμία εκ των πραγμάτων - και είναι ξεκάθαρο αυτό εκ του νόμου - δεν αλλάζει. Θα είναι Ποδοσφαιρικός Γυμναστικός Σύλλογος Κισσαμικός. Αυτό που θα αλλάξει είναι ο διακριτικός τίτλος και ο τρόπος που θα αναφέρεται παντού η ΠΑΕ».

Αυτή η κίνηση θα συσπειρώσει τις ποδοσφαιρικές δυνάμεις εντός και εκτός της πόλης; Υπάρχουν αντιδράσεις...

«Λογικό να υπάρχουν και αντιδράσεις. Είναι λογικό να υπάρχει και συναίσθημα. Αν δεν υπάρχει και συναίσθημα δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Όμως πρέπει να υπάρχει και ρεαλισμός και πραγματικότητα. Και πρέπει θεωρώ και πιστεύω όλοι, ένας ένας, όποιος εκφέρει άποψη για το εγχείρημα αρχικά Κισσαμικός, μετά ΑΟ Χανιά Κισσαμικός και στο μέλλον Χανιά θα πρέπει πρώτα να πάει σε έναν καθρέπτη μπροστά, να κοιτάξει τον εαυτό του και να πει: «Τι έχω κάνει εγώ γι' αυτή την προσπάθεια;». Που ξεκίνησε όπως ξεκίνησε και προχωράει όπως προχωράει. Μετά να τοποθετηθεί δημόσια».

Έχετε εκφράσει παράπονο για το πόσο ανταποκρίθηκε η τοπική κοινωνία, από τους φορείς, από άλλους επιχειρηματίες. Να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο;

«Όποιος εκφέρει άποψη για το εγχείρημα αρχικά Κισσαμικός, μετά ΑΟ Χανιά Κισσαμικός και στο μέλλον Χανιά θα πρέπει πρώτα να πάει σε έναν καθρέπτη μπροστά, να κοιτάξει τον εαυτό του και να πει: «Τι έχω κάνει εγώ γι' αυτή την προσπάθεια;»

«Η ομάδα εν τέλει μεγάλωσε πολύ περισσότερο από ό,τι ο τόπος μας. Και εννοώ την Κίσσαμο. Το ότι όσοι ξεκίνησαμε αυτή την προσπάθεια είμαστε από εκεί, αυτό δεν αλλάζει. Αν όχι όλοι οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι η ομάδα, η διοίκηση ζήτησε με πάρα πολλούς τρόπους και σε διαφορετικές ημερομηνίες τη βοήθεια όλων».

Το σήμα της νέας ΠΑΕ ποιο θα είναι;

«Το ίδιο που είναι αυτή τη στιγμή, το δελφίνι».

Αν μπορούσαμε να αποκόψουμε τον θεσμικό σας ρόλο. Σαν Αντώνης Ροκάκης πώς νιώθετε που η ομάδα της καρδιάς σας, ο Κισσαμικός μετά από 93 χρόνια φαίνεται να ολοκληρώνει έναν κύκλο;

«Κατά την άποψή μου δεν είναι ολοκλήρωση του κύκλου αυτή η κίνηση. Η ιστορία του καθενός και η ιστορία της κάθε προσπάθειας ποτέ δεν σβήνει. Πάντα όλους θα μας ακολουθεί.

«Η ιστορία του καθενός και η ιστορία της κάθε προσπάθειας ποτέ δεν σβήνει. Πάντα όλους θα μας ακολουθεί. Έτσι και αυτή η ομάδα, όπως και αν λέγεται αύριο, θα την ακολουθεί μια ιστορία που δεν είναι άλλη από το ξεκίνημα που λεγόταν Κισσαμικός»

Έτσι και αυτή η ομάδα, όπως και αν λέγεται αύριο, θα την ακολουθεί μια ιστορία που δεν είναι άλλη από το ξεκίνημα που λεγόταν Κισσαμικός. Δεν κρύβω ότι με στενοχωρεί το γεγονός. Αν, όμως θέλουμε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, αυτό που με στενοχωρεί περισσότερο όλων και θα ήθελα να το δει η κοινωνία της Κισσάμου σαν παράδειγμα προς αποφυγή...

«Είχαμε τις υποδομές στο Καστέλι για να μείνει η ομάδα; Όχι βέβαια. Και δεν θέλω να κατηγορηθεί, ούτε κάποιος συγκεκριμένος, η παρούσα δημοτική αρχή, η προηγούμενη ή η επόμενη. Τι έγινε θεσμικά, ώστε να υπάρχουν οι υποδομές και να μη φύγει η ομάδα από την Κίσσαμο;»

Η μεγαλύτερη στενοχώρια είναι ότι για άλλη μια φορά γεννήθηκε κάτι στην Κίσσαμο, μεγάλωσε, προχώρησε, αλλά εν τέλει η κοινωνία σε όλα τα επίπεδα... από τον απλό φίλαθλο που θα έρθει να φωνάξει στο γήπεδο. Αν η ομάδα έπαιζε στο Καστέλι ή στο Μάλεμε ή στα Χανιά όπως όλοι γνωρίζουμε, τα Περιβόλια είναι 20 λεπτά από το Καστέλι, δεν είναι δικαιολογία.

Στο θεσμικό ρόλο, είχαμε τις υποδομές στο Καστέλι για να μείνει η ομάδα; Όχι βέβαια. Και δεν θέλω να κατηγορηθεί, ούτε κάποιος συγκεκριμένος, η παρούσα δημοτική αρχή, η προηγούμενη ή η επόμενη. Τι έγινε θεσμικά, ώστε να υπάρχουν οι υποδομές και να μη φύγει η ομάδα από την Κίσσαμο;».

Αφήσατε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με όλες τις ομάδες του νομού που θα μπορούσαν εν δυνάμει να πρωταγωνιστήσουν...

«Ο στόχος που έγινε η αλλαγή του ονόματος είναι για να εκπροσωπούμε ολόκληρο τον νομό. Συνεπώς αυτό από μόνο του είναι ενωτικό. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια πρόταση. Φυσικά είμαστε ανοικτοί»

«Ο στόχος που έγινε η αλλαγή του ονόματος είναι για να εκπροσωπούμε ολόκληρο τον νομό. Συνεπώς αυτό από μόνο του είναι ενωτικό. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια πρόταση. Φυσικά είμαστε ανοικτοί.

Αυτός είναι και ο λόγος που έγινε η αλλαγή του ονόματος. Για να αποκτήσει πλέον η ομάδα με τη νέα ονομασία την οντότητα να εκπροσωπεί όλο το νομό, όπου είναι αποδεκτό, και τη δύναμη να μπορεί να στηριχτεί, την υποδομή. Σήμερα είναι ένας Ροκάκης, αύριο μπορεί να μην είναι. Πρέπει η ομάδα να μπορεί να σταθεί στα πόδια της».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

Last modified onΠέμπτη, 07 Φεβρουάριος 2019 23:08

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep