«Χωρίς αντίδραση»

Η πολύ μέτρια εμφάνιση του ΑΟΧ Κισσαμικού και το σχόλιο του Αλέκου Βοσνιάδη για τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή που έχουν στοχοποιηθεί.

Ως πολύ μέτρια χαρακτήρισε ο Αλέκος Βοσνιάδης την εμφάνιση του ΑΟΧ Κισσαμικού απέναντι στον Ηρακλή. Ο Μακεδόνας προπονητής τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να μάθει να βγάζει αντίδραση όταν ένα ματς «στραβώνει», ενώ με αφορμή το γεγονός ότι βρήκε απέναντί του τον υιό του, τόνισε ότι οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή έχουν στοχοποιηθεί. Φυσικά, τοποθετήθηκε και για το προσεχές παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά ο Βοσνιάδης δήλωσε:

«Ένα κακό αποτέλεσμα για εμάς. Ενώ ξεκινήσαμε για 30 λεπτά και προσπαθήσαμε να πάμε πάνω σ' αυτή την κατεύθυνση που είχαμε δώσει, με την αλλαγή σχηματισμού του Ηρακλή να οδηγήσουμε τη μπάλα στις πλευρές, εκεί που είχαμε την υπεραριθμία και να βάλουμε τη μπάλα στην περιοχή. Μετά το 30' ήμασταν πολύ νευρικοί, δεν βρήκαμε συνεργασίες, δεν είχαμε σε καλή κατάσταση πολλά παιδιά ατομικά για να μπορέσουν να δημιουργήσουν φάσεις απέναντι σε μία έμπειρη ομάδα.

Όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα πάει πολύ σφιχτά, στην πρώτη φάση που ο αντίπαλος κέρδισε ένα φάουλ, δεχτήκαμε ένα κακό γκολ. Αυτά συμβαίνουν. Θα μπουν και γκολ τα οποία μπορεί να μην είναι όπως πρέπει. Είχαμε μισή ώρα μπροστά μας και ο προβληματισμός είναι εκεί, δεν αντιδράσαμε. Ενώ είχαμε ελεύθερες τις πλευρές και μπορούσαμε να κάνουμε φάσεις, δεν βάλαμε τη μπάλα στην περιοχή, δεν σουτάραμε πολύ και με ένα τέτοιο γήπεδο. Δεν κερδίσαμε προσωπικές μονομαχίες και δεν φέραμε τη μπάλα στην περιοχή του αντιπάλου για να δημιουργήσουμε προβλήματα.

Αυτό είναι κάτι που μας προβληματίζει, γιατί τα παιχνίδια έτσι είναι. Θα έρθουν και στραβά, δεν θα πηγαίνουν όλα πρίμα και εκεί η ομάδα θα πρέπει να έχει τα ψυχικά αποθέματα να μπορεί να αντιδράσει. Σε αυτό το διάστημα που είμαστε εδώ έχουμε δει την πολύ καλή εικόνα και την πολύ μέτρια εικόνα σήμερα. Άρα είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει. Να βρούμε τρόπο να το ισορροπήσουμε, γιατί το ποδόσφαιρο έχει τα καλά, έχει και τα άσχημα και εκεί πρέπει να αντιδράς.

Είμαι σίγουρος ότι με τη θέληση και τη διάθεση που έχουν τα παιδιά θα βρούμε την ισορροπία, θα βρούμε αποτελέσματα και πιστεύω ότι θα έχουμε καλή συνέχεια μέχρι το τέλος της χρονιάς. Και θα μπορέσουμε να βρούμε τους βαθμούς. Σήμερα τουλάχιστον τον ένα βαθμό τον πετάξαμε. Θα γίνουμε πιο έμπειροι από αυτό και πιστεύω ότι η ομάδα θα ορθοποδήσει και παιχνίδι με παιχνίδι θα βρει τον δρόμο της. Ηρεμία, να δούμε την επόμενη μέρα και τα παιχνίδια που ακολουθούν. Συνεχίζουμε, εμπιστευόμαστε την ομάδα. Πιστεύω ότι σύντομα θα έρθει και καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή».

Ο Ηρακλής με πολλά προβλήματα πίεσε πολύ, έτρεξε περισσότερο σε αντίθεση με τον ΑΟΧ Κισσαμικό...

«Στα τρία προηγούμενα παιχνίδια που ήμουν εδώ η ομάδα είχε πολύ καλή παρουσία. Με την Παναχαϊκή, τον Παναθηναϊκό και εξαιρετική παρουσία στη Λάρισα. Το σημερινό είναι μία άλλη εικόνα την οποία πρέπει να την ισορροπήσουμε. Η ομάδα που βρισκόταν απέναντί μας αν δεν είχε τα προβλήματά της και την πίεση που γνωρίζω πολύ καλά και είχαν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές, είχε πολύ καλό ρόστερ με φτασμένους παίκτες και μεγάλη εμπειρία. Μία γεμάτη ενδεκάδα είχε σήμερα με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, ακόμα και τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο.

Ο Ηρακλής βρίσκεται εδώ γιατί έχει να λύσει τεράστια προβλήματα που έρχονται από κάποια άσχημα αποτελέσματα και από την πίεση που ασκεί ο κόσμος. Με την πίεση αυτή δημιουργούνται προβλήματα στους παίκτες. Έχει πολύ καλή ομάδα, πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, απλά θέλει ηρεμία. Να κοιτάξουμε κι εμείς να λύσουμε τα δικά μας προβλήματα».

Ένα σχόλιο για την ΑΕΚ και αν θα επηρεάσει το αποτέλεσμα...

«Ο στόχος μας ήταν το σημερινό παιχνίδι. Όλη η κατεύθυνση ήταν να βάλουν πρώτα αυτό το παιχνίδι, γιατί αυτό με την ΑΕΚ είναι τελείως διαφορετικό. Το βλέπουμε σαν γιορτή, ξέρουμε τι αντίπαλο αντιμετωπίζουμε. Στόχος μας είναι να πετύχουμε πράγματα στο πρωτάθλημα. Να βρούμε βαθμούς, καλύτερη θέση, να μπούμε στη δεκάδα, να κάνουμε πράγματα.

Σε αυτό που ακολουθεί και πιο ελεύθερα θα παίξουμε και δεν έχουμε να χάσουμε και τίποτα. Χάνουμε από παιχνίδια τέτοιου επιπέδου, του δικού μας. Εκεί πρέπει να γίνουμε η ομάδα, η οποία και στην άσχημή της θα παίρνει κάτι. Έτσι πρέπει να πάμε και το κυριότερο να μαζέψουμε βαθμούς και η προσοχή μας να είναι στραμμένη στον θεσμό αυτόν.

Εννοείται ότι είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε σωστά απέναντι στην ΑΕΚ, να διεκδικήσουμε ό,τι παραπάνω γίνεται και να δείξουμε ότι είμαστε μια ομάδα που πολύ σύντομα θα επανέλθει από το σημερινό ανάποδο. Δεν έχουμε χρόνο, δεν υπάρχουν μέρες. Γρήγορα η ομάδα να στηριχτεί, να δούμε το επόμενο και μετά ν' ασχοληθούμε με τον στόχο του πρωταθλήματος. Λέω και πάλι ότι είναι η πρώτη μας κατεύθυνση».

Για το γεγονός ότι τέθηκε αντίπαλος με τον υιό του:

«Έχουμε παίξει αντίπαλοι πολλές φορές. Λόγω της κατάστασης που εξελίχθηκε εκεί, και είναι η πρώτη φορά που το λέω, είναι ένας ποδοσφαιριστής που πιέστηκε και αδικείται. Με στόχο τον πατέρα που έφυγε και γενικά ξέρετε τι ακολουθεί σε αυτές τις περιπτώσεις, στοχοποιήθηκε. Να είναι ήρεμος, έχει μεγάλη διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο.

Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν στον Ηρακλή ότι οι ποδοσφαιριστές τους δεν είναι εχθροί. Θέλουν το καλό της ομάδας, να κάνουν την προσπάθειά τους και δεν είναι στόχοι. Δυστυχώς πολλοί είναι στόχοι. Ποδοσφαιριστές, οι οποίοι από το επαγγελματικό επίπεδο που ήταν ο Παναγιώτης βρέθηκαν στο ερασιτεχνικό για να στηρίξουν τη συγκεκριμένη ομάδα, βγήκε κατηγορία και ξαφνικά φέτος είναι απέναντι από τον κόσμο και στοχοποιούνται.

Αν δεν καταλάβουν ότι πρέπει να στηρίξουν τους ποδοσφαιριστές και δεν πρέπει να είναι απέναντί τους και απέναντι στην ομάδα, θα έχουν πρόβλημα όλοι οι ποδοσφαιριστές. Ο Πάνος είναι επαγγελματίας, βλέπει τη δουλειά του, εγώ τη δική μου. Είναι ξεκάθαρο ότι παίζουμε και οι δύο για το καλό της ομάδας μας».

Last modified onΣάββατο, 05 Ιανουάριος 2019 19:32

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep