«Χανιά, όχι Ολυμπιακός»

Ο Αντώνης Ροκάκης για τη σχέση του με Μαρινάκη - Ολυμπιακό, αλλά και για τη συγχώνευση με τον ΑΟΧ.

[googlead][/googlead]

Ο μεγαλομέτοχος του ΑΟΧ-Κισσαμικού, Αντώνης Ροκάκης, μίλησε στην ιστοσελίδα eparxies.gr για τις σχέσεις που διατηρεί με το Βαγγέλη Μαρινάκη, υποστήριξε ότι «δεν είμαστε Ολυμπιακός, αλλά Χανιά», ενώ αναφέρθηκε στους μπόλικους δανεισμούς από την ομάδα του Πειραιά.

Αναφέρθηκε στη συγχώνευση του ΑΟΧ με τον Κισσαμικό, ενώ απάντησε σε ερώτηση για τις σχέσεις της ομάδας του με τον Πλατανιά, αλλά και για τον στόχο του ΑΟΧ-Κισσαμικού στη Football League. Αναλυτικά:

-Ξεκίνημα μιας νέας προσπάθειας. Μια προσπάθεια που έχει καλές προοπτικές, ωστόσο υπάρχουν αντιδράσεις «ένθεν κακείθεν». Πώς μπήκε στο μυαλό του Αντώνη Ροκάκη και των συνεργατών του η ιδέα να προχωρήσεις αυτό το πλάνο;

«Εγώ προσωπικά καταλαβαίνω τον κόσμο. Όσους ειδικά, είναι αντίθετοι με αυτό. Όλα έγιναν πολύ ξαφνικά, γρήγορα και βίαια και η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε το χρόνο. Έπρεπε να γίνουν όλα γρήγορα για να προλάβει η ομάδα να αγωνιστεί με την νέα ταυτότητά της. Η αλήθεια είναι ότι το πλάνο αυτό ήταν στο μυαλό μου εδώ και δύο χρόνια! Με την έννοια βέβαια ότι ο ιστορικός ΑΟΧ θα υποβιβαζόταν με αυτόν τον τρόπο. Δεν το περιμέναμε!
Υπάρχουν διάφορα μελανά σημεία στην κοινωνία και στο ποδόσφαιρο.

Πρέπει να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα αλλά και τις εξελίξεις. Για παράδειγμα, το γεγονός ότι οι ομάδες λιγοστεύουν δίνουν το στίγμα. Είναι αποφασισμένο να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο. Στο πλαίσιο της εξυγίανσης θα πρέπει οι ομάδες στις επαγγελματικές κατηγορίες να πληρούν τις προϋποθέσεις και να είναι υγιείς διοικητικά, να έχουν φιλάθλους, υποδομές και να υπάρχει προοπτική».

-Σε ό,τι αφορά τους φιλάθλους, ποιος είναι ο τρόπος που έχετε σκεφτεί, ώστε να πείσετε τους φιλάθλους να υποστηρίξουν την ομάδα;

«Σαν διοίκηση αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Όλοι οι συνεργάτες. Το ζούμε το ποδόσφαιρο και θέλουμε να πείσουμε τους ανθρώπους που δεν τους αρέσει αυτή η ένωση…».

-Πείθετε όμως τους παραδοσιακούς οπαδούς του ΑΟΧ και του Κισσαμικού; Μπορείτε να το κάνετε;

«Πιστεύω ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αυτοί οι οπαδοί βλέποντας τη δουλειά που γίνεται και την υπομονή που υπάρχει, θα πειστούν να υποστηρίζουν την ομάδα με μεγάλη θέρμη. Είμαι πεπεισμένος και σίγουρα θέλει χρόνο κάτι τέτοιο. Γιατί είναι δύο αντίθετοι πόλοι που πρέπει να γίνουν ένα».

-Ακούγεται ευρέως στα Χανιά το «πού είναι ο ΑΟΧ;», «δεν φαίνεται ο ΑΟΧ», «εμείς βλέπουμε μια ομάδα Κισσαμικός και δίπλα του κόλλησε το όνομα ΑΟΧ». Τι λέτε για αυτό;

«Όπως είπαμε και στη μάζωξη στη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων προ ημερών, υπάρχουν πράγματα που θέλουμε και πράγματα που μπορούμε. Εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε τις νομικές οδούς. Κάτι άλλο, παράνομο ή αντίθετο από τους Νόμους θα μπορούσαμε να το βρούμε μπροστά μας και θα ήμασταν σε αδιέξοδο. Θα θέταμε σε κίνδυνο την όλη προσπάθεια. Κοιτάμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε.

Πλέον οι Νόμοι είναι πολύ σκληροί. Δεν μπορούμε για 10 χρόνια να αλλάξουμε το σήμα και την επωνυμία καθολικά, διότι θα φορτωθεί η ΠΑΕ τα χρέη του ΑΟΧ. Θα πρέπει να τονίσουμε στους φίλους του ΑΟΧ, ότι υπάρχει ο διακριτικός τίτλος ΑΟΧ-Κισσαμικός με το «ΑΟΧ» να μπαίνει πρώτο, η ομάδα ζει και εργάζεται στα Χανιά, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι βλέπουμε μόνο έναν Κισσαμικό. Είναι ξεκάθαρο ότι το Brand Name είναι εκείνο του ΑΟΧ και δεν το αμφισβητούμε αλλά το σεβόμαστε. Όλοι λοιπόν, και Χανιώτες και Κισσαμίτες πρέπει να βλέπουμε μπροστά».

-Η αλήθεια είναι ότι πάντοτε είχες στο μυαλό σου τον ΑΟΧ…

«Είχαν γίνει κάποιες κουβέντες και συζητήσεις πριν αναλάβω τον Κισσαμικό. Δεν θα το έκανα βέβαια, διότι είχε προτεραιότητα για εμένα ο Κισσαμικός. Ο ΑΟΧ βέβαια πάντοτε ήταν μια ομάδα που υποστηρίζαμε».

-Επί του αγωνιστικού ποιοι είναι οι στόχοι;

«Ο στόχος είναι η γρήγορη παραμονή. Επίσης, αγωνιστικά να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και έξω αγωνιστικά, η πολύ καλη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα».

-Πόσο δύσκολο είναι αυτό;

«Δεν σου κρύβω ότι βρίσκω ένα χάος. Θα πρέπει να είναι η ομάδα του Νομού ως ΑΟΧ (που έχει το brand name), από την άλλη σου λέω ότι όπου λέμε το όνομα του ΑΟΧ, βρίσκουμε τοίχο! Βρίσκουμε βρωμιά που πρέπει να την καθαρίσουμε για να προχωρήσουμε. Το έργο μας είναι αφάνταστα δύσκολο και θεωρώ ότι αν αυτή η προσπάθειά μας δεν ήταν δυνατή και αν η ομάδα της διοίκησης δεν ήταν τόσο συμπαγής, θεωρώ ότι κάποια άλλη ομάδα θα απογοητευόταν και θα σταματούσε βρίσκοντας όλα αυτά τα εμπόδια».

-Στα Χανιά ακούγεται επίσης έντονα ότι ο Ροκάκης που έχει και το συντριπτικό ποσοστό των μετοχών της ΠΑΕ ΑΟΧ-Κισσαμικός και επειδή και οι μεταγραφές το υποδεικνύουν, ότι έχεις και κάποια άλλη βοήθεια από ισχυρό παράγοντα…

«Θα σου πω ακριβώς τι γίνεται. Είναι λογικό διότι ο κόσμος αρέσκεται να δημιουργεί ιστορίες. Καλοπροαίρετα… Βλέπει κάποιους παίκτες από τον Ολυμπιακό και αρχίζει να πλάθει σενάρια».

-Λέει λοιπόν ο κόσμος ότι ο Αντώνης Ροκάκης έχει τη στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη…

«Ο Μαρινάκης είναι φίλος μου. Δεν κρύβομαι και δε μασάω τα λόγια μου. Άλλο όμως το ένα, άλλο το άλλο! Τα Χανιά είναι ο τόπος μου. Τον τιμάω και δεν τον πουλάω. Πέραν αυτού, εγώ, όπως και εσύ, όπως και όλοι, έχουμε κάποιους φίλους. Αυτό δε σημαίνει ότι εμείς είμαστε Ολυμπιακός. Εμείς είμαστε Χανιά! Από την άλλη η ομάδα έχει πάρει παίκτες και από Ολυμπιακό και από ΑΕΚ και από τον Πανιώνιο και από τον ΟΦΗ και από τον Παναθηναϊκό. Πιο πολλούς φυσικά από τον Ολυμπιακό, αλλά μην ξεχνάς ότι όσο συμφέρει τη δική μας ομάδα να πάρει παίκτες από τον Ολυμπιακό, άλλο τόσο συμφέρει τον Ολυμπιακό που οι παίκτες του πηγαίνουν σε μια υγιή ομάδα. Σε μια ομάδα με οργανωμένη διοίκηση που μπορεί να συνεννοηθεί. Που θα βοηθήσει τα παιδιά του. Και μην ξεχνάμε ότι και τα Χανιά είναι ένας πολύ καλός προορισμός».

-Τις εξελίξεις στην ΕΠΟ πώς τις βλέπεις; Σας επηρεάζουν ή είστε μια ομάδα που τις βλέπει ουδέτερα;

«Όλα εξαρτώνται από εμάς. Εμείς δεν έχουμε δώσει δικαιώματα σε καμία διοίκηση της ΕΠΟ να μας δει ως σύμμαχο ή ως εχθρό. Αν εμείς σαν Χανιά είμαστε καλά, δεν μπορεί να μας επηρεάσει καμία διαιτησία. Όταν η ομάδα είναι καλή, όταν η έδρα είναι δυνατή και υπάρχει πίεση του κόσμου και όταν δει μια οργανωμένη διοίκηση και όταν η ομάδα παίζει μπαλάρα! Το μέλλον είναι στα πόδια των Χανιωτών. Εμείς σαν διοίκηση έχουμε κάνει το χρέος μας, έχουμε βάλει χρήματα, έχουμε οργανώσει πολλά πράγματα για να υπάρξει αυτό το οικοδόμημα για το καλό του χανιώτικου ποδοσφαίρου. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας! Κάναμε αυτό που έπρεπε και τώρα πρέπει ο Χανιώτης φίλαθλος να έρθει στο γήπεδο και να στηρίξει την ομάδα. Όταν γίνει αυτό δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν! Είναι κάτι μεγάλο και δύσκολο».

-Από διαρκείας πώς πάτε;

«Καλά θεωρώ. Ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον παρόλο που καθυστερήσαμε».

-Διοικητικά, η ομάδας σας είναι ανοιχτή σε άλλους επιχειρηματίες ώστε να συμβάλλουν;

«Όλη η διοίκηση χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια. Έχουμε ανάγκη όλους τους υγιείς παράγοντες που θέλουν να βοηθήσουν και την ομάδα και το χανιώτικο ποδόσφαιρο, αρκεί να έχουν καλές προθέσεις. Από εκεί και πέρα είμαστε διατεθημένοι να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουμε».

-Με τον Πλατανιά πάντως δεν είδαμε κάποιο φιλικό ματς. Ούτε τώρα που υπάρχει διακοπή στην Σούπερ Λιγκ. Γενικά, ποιες είναι οι σχέσεις σας με τον Πλατανιά;

«Εμείς προτείναμε στον Πλατανιά να παίξουμε φιλικό την Κυριακή, αλλά ο Πλατανιάς για δικούς του λόγους δε δέχτηκε. Δεν έχουμε πρόβλημα με τον Πλατανιά. Μακάρι ο Πλατανιάς να συνεχίσει γιατί κάνει αξιόλογη προσπάθεια. Δεν έχουμε όμως θέμα με τον Πλατανιά».

-Για το χανιώτικο ποδόσφαιρο γενικά;

«Είναι σαφές ότι έχουμε ανέβει και σε επίπεδο Κρήτης είμαστε πολύ καλύτερα από άλλους. Αρκεί να παραμείνουμε με ανοιχτά μυαλά, όπως για παράδειγμα η συνένωση ΑΟΧ και Κισσαμικού, αυτό έδειξε. Προχωράμε και πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη προοπτική».

Πηγή: eparxies.gr

[googlead][/googlead]

Last modified onΔευτέρα, 09 Οκτώβριος 2017 13:18

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep