Πέταξε... έξω τον Πανιώνιο!

Καταιγίδα ο Κισσαμικός επιβλήθηκε 3-0 του Πανιωνίου, περνώντας στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας

Ιστορία εν μέσω καταιγίδας έγραψε ο Κισσαμικός, ο οποίος επικράτησε 3-0 του Πανιωνίου και εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία του, την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, αφήνοντας τους «κυανέρυθρους» με λιγοστές ελπίδες πρόκρισης. Για να προκριθούν οι «κυανέρυθροι» χρειάζεται ο Κισσαμικός να επικρατήσει και του Λεβαδειακού την τελευταία αγωνιστική, αλλά και ο Πανιώνιος να επικρατήσει του Πανσερραϊκού με τόσα γκολ ώστε να έχει καλύτερο συντελεστή τερματών από την ομάδα της Βοιωτίας. 

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη για την ομάδα του Σπύρου Μπαξεβάνου στο Κύπελλο, καθώς είχαν επικρατήσει και του Πανσερραϊκού με 2-0 την πρώτη αγωνιστική.

Τα «δελφίνια» προηγήθηκαν στο 29’ με τον Μαρτίνεθ και στη συνέχεια άντεξαν την πίεση των φιλοξενούμενων, πετυχαίνοντας και δεύτερο γκολ στο 75’ με τον Μάντζη. Ακολούθησε διακοπή του αγώνα για 20 λεπτά, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, και στο 90+1’ ο Μαρτίνεθ με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Ο Κισσαμικός μπήκε πιο ορεξάτα στο παιχνίδι Κυπέλλου, ψάχνοντας την καλή εμφάνιση ενόψει της συνέχειας. Στο πρώτο δεκάλεπτο απείλησε με κάποια σουτ, ενώ ο Πανιώνιος προσπάθησε να ισορροπήσει μετά το 15’. Όμως στο 29’ ο Μαρτίνεθ με σουτ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Οι «κυανέρυθροι» δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, ενώ ο Κισσαμικός έκλεισε τους χώρους και γινόταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Πανιώνιος έγινε πιο επιθετικός και πολιορκούσε τα καρέ του Πολίτη. Ο Φούντας στο 47’ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά πλάσαρε άουτ, και στο 57’ ο Μασούντ είχε δοκάρι. Ο Κισσαμικός είχε περιοριστεί στα αμυντικά του καθήκοντα και ο Πολίτης με εξαιρετικές επεμβάσεις κρατούσε το μηδέν παθητικό. Μετά το 60’ ξεκίνησε δυνατή βροχή στα Χανιά, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Κι ενώ οι φιλοξενούμενοι πίεζαν, στο 75’ ο Μάντζης, μετά από πάσα του Μίλιτς, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου για το 2-0. Αμέσως μετά, ο διαιτητής Φουκάκης διέκοψε το παιχνίδι, λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Μετά από 20 λεπτά, ο αγώνας άρχισε και πάλι, με το γήπεδο να είναι βαρύ. Ο Πανιώνιος κατέβαλε προσπάθεια να μειώσει στο σκορ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά οι γηπεδούχοι αμύνονταν σωστά, κρατώντας το αποτέλεσμα.

Στο 90’ ο Κισσαμικός κέρδισε πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Τασούλη στον Τιάγκο και ο Μαρτίνεθ ευστόχησε, σφραγίζοντας την πρόκριση της ομάδας του στους «16» του Κυπέλλου με 3-0. Στο 90+5' ο Κισσαμικός είχε δοκάρι, καθώς ο Γκιοτά σε προσπάθεια να διώξει την μπάλα, την έστειλα στο οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου! Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την ιστορική τους επιτυχία.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3-0 

ΣΚΟΡΕΡ: 29’, 90+1’ πέν. Μαρτίνεθ, 75’ Μάντζης

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Πολίτης, Τσερκέζος, Σταθάκης (58’ Γκούμας), Παντελάκης, Τσοντάκης, Σελινιωτάκης, Ενγκουέμ, Μαρτίνεθ, Κίκε (68’ Μάντζης), Θέος (73’ Τιάγκο), Μίλιτς.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Θεοδωρόπουλος, Γκιοατά, Οικονόμου, Αργυρόπουλος, Αντωνιάδης (37’ Τασουλής), Κόρμπος, Σαββίδης (46’ Μπεν), Μασούντ, Ολαϊτάν (74’ Μασούρας), Φούντας, Ενγκόγκ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φουκάκης (Ηρακλείου)
ΒΟΗΘΟΙ: Παπαδάκης, Νικολακάκης (Ηρακλείου)

Last modified onΤρίτη, 13 Δεκέμβριος 2016 01:50

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep