«Σύντομα στο Μάλεμε»

Την αισιοδοξία του για την χρησιμοποίηση του γηπέδου του Μάλεμε σε σύντομο χρονικό διάστημα από τον Κισσαμικό εξέφρασε ο δήμαρχος Κισσάμου, Θοδωρής Σταθάκης

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο δήμαρχος Κισσάμου αναφορικά με την υπόθεση του γηπέδου που θα χρησιμοποιεί ως έδρα ο Κισσαμικός. Ο Θοδωρής Σταθάκης, που έδωσε το «παρών» στην παρουσίαση των «νεοφώτιστων» την Τετάρτη (14/10) τόνισε μεταξύ άλλων πως σε σύντομο χρονικό διάστημα ευελπιστεί ότι το γήπεδο του Μάλεμε θα είναι έτοιμο για να υποδεχθεί αγώνες του Κισσαμικού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η ομάδα έχει παίξει δύο παιχνίδια εκτός έδρας και έχει πάρει δύο ισοπαλίες και ευελπιστούμε αυτή την εβδομάδα να πάρει και το… τρίποντο. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο και αποτελεί τιμή για τη μικρή μας πόλη και τον Δήμο μας η ομάδα μας να έχει καταφέρει να φτάσει στη Football League. Αυτό δείχνει ότι όταν κάποιοι άνθρωποι εργάζονται με μεράκι και αφοσίωση συντεταγμένα, επιτυγχάνονται οι στόχοι. Το λυπηρό είναι ότι στον Δήμο μας δεν υπάρχουν οι αθλητικές υποδομές που θα έπρεπε να υπάρχουν ώστε να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα. Προσπαθήσαμε αυτό τον χρόνο να καταφέρουμε να γίνει η εξεύρεση χώρου και σε συνεργασία με την Περιφέρεια να ξεκινήσουμε την κατασκευή ενός νέου Σταδίου. Δυστυχώς τα capital controls και όλα τα προβλήματα που υπήρξαν το καλοκαίρι, ματαίωσαν αυτή τη δυνατότητα. Όμως δεν σταματάμε και προχωράμε στην πορεία με την ολοκλήρωση του γενικού σχεδιασμού έτσι ώστε να οριοθετήσουμε το Στάδιο και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Θέλω να πιστεύω ότι τουλάχιστον οι προσπάθειες που κάναμε ώστε η ομάδα να αγωνίζεται εντός του Νομού και ιδιαίτερα στο γειτονικό Δήμο Πλατανιά, στο γήπεδο Μάλεμε, θα τελεσφορήσουν μιας και ο Περιφερειάρχης για μία ακόμα φορά έδειξε την αμέριστη βοήθειά του και χρηματοδότησε το ποσό που χρειάζεται για να γίνουν κάποιες εργασίες. Απομένει λοιπόν από τον όμορο Δήμο να ολοκληρωθούν άμεσα οι εργασίες έτσι ώστε να πάρει την άδεια καταλληλότητας για να μπορεί να αγωνιστεί στο Μάλεμε, γιατί αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αγωνιστεί ούτε στο Μάλεμε».

Για το ότι ο Κισσαμικός θα έπαιζε με τον Πανσερραϊκό στο γήπεδο του Γάλλου στο Ρέθυμνο αν δεν υπήρχε αναβολή και για το αν πιστεύει ότι θα προλάβει η ομάδα να παίξει στο Μάλεμε με τον Αχαρναϊκό: «Δυστυχώς οι διαδικασίες και οι αντιδράσεις που υπήρξαν από παράγοντες της ομάδας του Πλατανιά δημιούργησαν διάφορα προβλήματα ώστε να μην τελεσφορήσει μέσα στο καλοκαίρι και να ολοκληρωθούν αυτές οι εργασίες. Ο Περιφερειάρχης έδωσε τη λύση, απλώς χρονικά καθυστερεί. Δεν έχει την άδεια καταλληλότητας όχι μόνο για τον Κισσαμικό, αλλά ούτε και για τις δεύτερες ομάδες του Πλατανιά το γήπεδο του Μάλεμε και γι’ αυτό ο Κισσαμικός θα έπαιζε στη δεύτερη έδρα που έχει δηλωθεί, στο Ρέθυμνο. Πιστεύουμε ότι σύντομα με τις διαβεβαιώσεις που έχω, πως θα ολοκληρωθούν οι εργασίες, αλλά είναι κάτι που δεν είναι στο χέρι μας. Εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια για άλλη μία φορά και τον Δήμο Πλατανιά γι’ αυτή την προσπάθεια και ευελπιστούμε ότι σύντομα η ομάδα θα παίζει τουλάχιστον στο Μάλεμε, ώστε να μπορεί ο φίλαθλος κόσμος της Κισσάμου να τη στηρίζει και να είναι δίπλα της».

Για το προπονητικό κέντρο που δημιουργείται στο Καστέλι: «Το προπονητικό το έχει αναλάβει η ομάδα, γιατί είναι σε ιδιωτικό χώρο και ο Δήμος δεν μπορεί να επέμβει. Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες, στην πορεία όμως με προμήθειες κάποιων είτε στεγάστρων, είτε οτιδήποτε άλλων που είναι κινητά μέρη θα μπορέσουμε να τη βοηθήσουμε και σε αυτόν τον χώρο αν γίνεται. Αλλά, στην παρούσα φάση δυστυχώς ο Δήμος δεν μπορεί να επέμβει».

Για το αν υπάρχει περίπτωση μέσα στον επόμενο χρόνο να φτιαχτεί Στάδιο στο Καστέλι: «Δυστυχώς ο χώρος αυτός που είχαμε εξεύρει, σας είπα, έπρεπε να γίνει δανειοδότηση από τον Δήμο για την εξαγορά του και η Περιφέρεια θα αναλάμβανε την κατασκευή σε πρώτη φάση ύψους πάνω από 1.000.000 ευρώ. Δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί τώρα, γιατί οι Τράπεζες δεν μπορούν να δουν πώς θα κλείσουν τα δικά τους προβλήματα και όχι να δανειοδοτήσουν τον Δήμο. Είμαστε σε διαδικασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, γιατί ξαναμίλησα, να μας σταλούν μελέτες έτοιμες από Στάδια της υπόλοιπης Ελλάδας ώστε να δούμε σε ποιο χώρο τουλάχιστον θα τις χωροθετήσουμε για να μπορέσουμε στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε αναγκαστική απαλλοτρίωση, αφού στο γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό, στο swap δηλαδή του Δήμου, το VPS, δεν θα μπορεί πλέον να κάνει κανείς τίποτα. Τον χώρο που θα χαρακτηρίσουμε θα γίνει Στάδιο, οπότε θα προχωρήσουν οι επόμενες ενέργειες και αν δεν είναι για του χρόνου, ας ελπίσουμε ότι θα είναι τον επόμενο χρόνο. Αλλά, ανεξάρτητα από την πορεία της ομάδας, η οποία πιστεύω απόλυτα ότι όπως συνεχίσουν με το ίδιο μεράκι η διοίκηση, ο προπονητής και οι παίκτες που θα έρθουν στην ομάδα, θα έχει επιτυχίες, είτε με την παραμονή της στη Football League, είτε ακόμα με το να βρεθεί και στην ανώτερη κατηγορία, χρειάζεται υποδομές η πόλη της Κισσάμου. Χρειάζεται αθλητικές υποδομές, ένα σύγχρονο Στάδιο να εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες του αθλητισμού στην περιοχή μας».

Πηγή: athlitiko.gr

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep