Ισόπαλα τα Χανιά με ΟΦΗ

Τα Χανιά άφησαν καλές εντυπώσεις στο φιλικό 2-2 με τον ΟΦΗ.

Κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική ήταν η εμφάνιση των Χανίων στο φιλικό με τον ΟΦΗ στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης». Μια βδομάδα πριν την πρώτη επίσημη αναμέτρηση της χρονιάς με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πόντου για το Κύπελλο Ελλάδας (17/09, 16:00), η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα ανώτερης κατηγορίας. Μάλιστα είχε δυο δοκάρια και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πάρει τη φιλική νίκη.

Στο πρώτο ημίχρονο, τα Χανιά στάθηκαν εξαιρετικά. Αν και είχαν απέναντί τους έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, κράτησαν μπάλα, δημιούργησαν καταστάσεις στην εστία των γηπεδούχων, αλλά δίχως να έχουν τελικές.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ στο 11’ όταν μετά από σέντρα του Αμπάντα από τα αριστερά, ο Σερβιλάκης στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η πιο επικίνδυνη φάση για τα Χανιά έγινε στο 44’ όταν από προσπάθεια του Μανουσάκη από τα αριστερά και γύρισμα στη μικρή περιοχή, ο Σωτηρίου πρόλαβε τον Μάναλη.

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο Ταουσιάνης έκανε μόλις μια αλλαγή με τα Χανιά να συνεχίζουν να έχουν καλή κυκλοφορία και να στέκονται πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο του «Γεντί Κουλέ». Από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Σερβιλάκης, ο Μάναλης από την καρδιά της αντίπαλης άμυνας με σουτ ισοφάρισε σε 1-1 στο 60’ με το τρίτο του τέρμα στα φιλικά προετοιμασίας.

Η ομάδα των Χανίων έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ στο 68’ όταν από προσπάθεια του Μανουσάκη και ωραίο σουτ, ο Σωτηρίου έδιωξε με τον Μιούλερ να μην προλαβαίνει να πλασάρει σε κενή εστία πριν η μπάλα καταλήξει κόρνερ. Από την εκτέλεση του Σερβιλάκη, ο Μανουσάκης και πάλι, νίκησε την αντίπαλη άμυνα στον αέρα, αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι.

Και αφού δεν έγινε το 1-2, ο ΟΦΗ κατάφερε να βρει γκολ στο 77’ μετά από φάση διαρκείας. Από σέντρα του Λάρσον, ο Ντίκο με κεφαλιά έκανε 2-1. Ωστόσο τα Χανιά συνέχισαν την πίεση και αφού απείλησαν με τον Κόλα στο 88′, από το κερδισμένο κόρνερ ο Ματάους έκανε το 2-2. Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας με κεφαλιά από την εκτέλεση του Σερβιλάκη νίκησε την άμυνα του ΟΦΗ και ισοφάρισε.

Τα Χανιά θα μπορούσαν να είχαν πάρει και τη νίκη, καθώς στο 93′ είχαν νέο δοκάρι. Σε μια αντεπίθεση που ξεκίνησε και τελείωσε ο Βουό, ο επιθετικός της ομάδας μας, από πάσα του Κατσούρι, με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Χριστογεώργος (30’ Σωτηρίου), Μαρινάκης, Αμπάντα (71’ Λάρσον), Πασαλίδης, Λαμπρόπουλος (71’ Σημαντηράκης) , Γιαννούλης (71’ Βούρος), Μεγιάδο (62’ Γαγιέγος), Αποστολάκης (62’ Ντίκο), Τοράλ (43’ Ριέρα), Νέιρα, Μοσκέρα (62’ Φελίπε).

Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης (78’ Πενταράκης), Νίκολιτς (78’ Κατσούρι), Μπάτζιος, Μαζουλουξής (78’ Ματάους), Σερβιλάκης, Τσορνομάζ, Λεμονής (78’ Εντγκαρ), Μπουρσέλης (46’ Τσέλιος), Μανουσάκης (71’ Κόλα), Μιούλερ, Μάναλης (67’ Βουό).

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep