«32 ομάδες με τα μισά χρήματα»

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος ενημερώθηκε μέσω της «Δίκης» για το ποσοστό των ΠΑΕ από το Στοίχημα.

Στην εκπομπή «Η Δίκη στο OPEN» ήταν καλεσμένος ο πρόεδρος των Super League 2, Football League Λεωνίδας Λεουτσάκος. Εκεί ενημερώθηκε σχετικά με το ποσοστό από το Στοίχημα που θα παίρνουν οι ΠΑΕ, ενώ παράλληλα εξέφρασε παράπονα για την ΕΡΤ, λέγοντας ότι: «Πήγαμε φέτος και αντί να πάρουμε έστω τα περσινά χρήματα, φτάσαμε σε ένα σημείο να έρθει μία πρόταση για 32 ομάδες με τα μισά χρήματα. Για τι πρωτάθλημα μιλάμε;».

Σημειώνεται ότι ο παρουσιαστής της εκπομπής, Κυριάκος Θωμαΐδης σχολίασε την καθυστερημένη έναρξη και πρότεινε στον Λεουτσάκο χαριτολογώντας να ξεκινήσει το πρωτάθλημα... Χριστούγεννα. Ο Λεουτσάκος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Δεν υπάρχουν επενδυτές στο ποδόσφαιρο. Ελάχιστοι είναι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι ομάδες της Super League 2 και της Football League για να σωθούν και να μην κάνουν πρωταθλητισμό πρέπει να χαλάσουν 400 με 500 χιλιάρικα. ΙΚΑ, Εφορία, παίκτες.

Μιλάμε για το δικό μας πρωτάθλημα που τώρα τρεις μήνες πληρώνουν οι πρόεδροι από την τσέπη τους, δεν έχουν ξεκινήσει, δεν ξέρουμε αν βρουν τηλεοπτικό συμβόλαιο και αν γίνει αυτό που λέει ο κύριος Θωμαΐδης σαφώς θα είναι μια μεγάλη ανάσα γι' αυτούς τους ανθρώπους. Να είσαι στο κουπόνι του στοιχήματος, να μην ωφελείσαι και να λοιδορείσαι κιόλας.

Από τη στιγμή που αποφασίστηκε να γίνει και μας το ανακοινώσατε σήμερα, καλό είναι να βάλουμε ένα βέτο, να προχωρήσει για να το δούμε και στην πραγματικότητα.

Θα πρέπει κάποια στιγμή να κάτσουν, ΕΠΟ, Super League και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και να βρουν μία βιώσιμη λύση. Βλέπουμε φαινόμενα, έρχονται από τη Super League σε εμάς και φεύγουν, δεν μένουν και φαινόμενα που δεν μπορούν οι ομάδες που ανεβαίνουν να ανταπεξέλθουν. Πρέπει να μικρύνει η ψαλίδα».

- Κι εσείς το παρακάνατε κύριε Λεουτσάκο. Πήγατε 7 Νοεμβρίου το πρωτάθλημα. Σιγά σιγά θα το πάτε τα Χριστούγεννα...

«Δεν το παρακάναμε εμείς. Ήρθε το καλοκαίρι να ξεκινήσουμε να παίξουμε. Είδατε το μπαράζ πώς έγινε. Δεν μας άφησαν να παίξουμε. Ξεκινήσαμε να παίξουμε, ήρθε η πανδημία, δεν έγινε. Τερμάτισε το πρωτάθλημα, πάνε να ξαναξεκινήσουμε, δεν ξέρουμε αν θα έχουμε τηλεοπτικό συμβόλαιο, έρχονται περισσότερες ομάδες από αυτές που πρέπει να έρθουν...».

- Αφού η ΕΡΤ θα αναλάβει και τη Super League 2 και τη Football League...

«Αναμένουμε να μας το πουν. Κι εμείς κάνουμε αγώνα γι' αυτό το πρωτάθλημα. Πρόταση συγκεκριμένη υπάρχει. Όταν πέρυσι τερμάτισε ένα πρωτάθλημα και το περισσότερο βάρος έπεσε πώς θα βρουν τηλεοπτικό συμβόλαιο - και καλά έκαναν - οι ομάδες της Super League 1, το ίδιο ενδιαφέρον πρέπει να δείξουν και στις ομάδες της Super League 2.

Πήγαμε φέτος και αντί να πάρουμε έστω τα περσινά χρήματα, φτάσαμε σε ένα σημείο να έρθει μία πρόταση για 32 ομάδες με τα μισά χρήματα. Για τι πρωτάθλημα μιλάμε; Τι να ξεκινήσουμε να πούμε; Μιλάμε για ομάδες που εδώ και τρεις μήνες πληρώνουν παίκτες, προπονητές, τα πάντα και για να σωθούν χαλάνε 300-400 χιλιάρικα ΙΚΑ, Εφορία».

Για τα χρέη που άφησε η μεγάλη κατηγορία, ο Λεουτσάκος είπε:

«Όταν διαλύθηκε με τον Ν.3479/2006 η Super League με τη Football League εμείς το μόνο που πήραμε είναι χρέη. Και τώρα καλούμαστε μέσα από την πανδημία να πληρώσουμε και αυτά. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε άλλο χωρίς έσοδα, δεν γίνεται. Θα έρθει μια ομάδα στη Super League 1, αλλά πώς θα έρθει; Θα αντέξει; Τρανό παράδειγμα, μετά λύπης, ο Πανιώνιος».

Ο Γιώργος Μποροβήλος απάντησε:

«Πράγματι υπήρξαν τα δάνεια που επικαλείται ο κύριος Λεουτσάκος. Όταν ήμουν πρόεδρος στη Super League υπήρξε μία μέριμνα για να βοηθηθούν σ' αυτά τα δυσβάσταχτα βάρη. Είναι συγκοινωνούντα δοχεία οι κατηγορίες. Πρέπει να τα δούμε, να κάτσουμε και να τα λύσουμε. Αντιλαμβάνεστε για τι ποδόσφαιρο μιλάμε όταν στη Super League 2 12 ομάδων οι τρεις έφυγαν και άλλες δύο δεν έπαιζαν... Εάν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν έχει σιγά σιγά οικονομική αυτοτέλεια δεν θα μπορέσει να έχει αύριο».

Σε σχόλιο του Θωμαΐδη ότι έγιναν... πράγματα και θάματα πέρυσι στη Football League, γιατί οι ομάδες δεν είχαν μαντήλι να κλάψουν και τα στοιχήματα έπεφταν βροχή, ο Λεουτσάκος απάντησε:

«Πέρυσι πήραν χρήματα οι ομάδες. Και η Super League 2 και η Football League. Δεν πήρε τα ανάλογα. Θέλετε να μιλάμε με την αλήθεια; Όταν το κράτος φτωχοποιεί τις ΠΑΕ και δεν δίνει ένα ευρώ και τις εξαναγκάζει να πάνε εκεί, τις χρησιμοποιεί το στοίχημα και δεν δίνει αυτό που αναλογεί, σαφώς και θα γίνουν αυτά τα πράγματα.

Εδώ γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μιλάμε για το ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν του δίνουν αυτό που του αναλογεί; Από τη στιγμή που μας ανακοινώνετε αυτό το ευχάριστο και θεωρώ ότι θα είναι και τελεσίδικο, να το δουν και οι ομάδες, έχουμε προτάσεις και δικλείδες ασφαλείας για να προχωρήσουμε».

Απόδοση: FL News

Last modified onΤρίτη, 27 Οκτώβριος 2020 15:14

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep