Όχι στην αναδιάρθρωση

Δεν ακολούθησαν τον δρόμο που τους υπέδειξε ο υπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, οι ομάδες της Super League. Δεν ακολούθησαν τον δρόμο που τους υπέδειξε ο υπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, οι ομάδες της Super League.

Το διοικητικό συμβούλιο της Super League είπε όχι στην πρόταση του υπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. 

Δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση του υπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη για τις κομβικές αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο και οι ομάδες δεν συμφώνησαν σε πρωτάθλημα 12 ομάδων για την σεζόν 2019-20. Από τις πρώτες πληροφορίες υπάρχει η πρόθεση για 14 ομάδες, αλλά χωρίς προοπτική να μειωθούν ακόμη περισσότερο και έτσι όπως όλα δείχουν δεν θα έρθει η βοήθεια από την Πολιτεία για τις ΠΑΕ. 

Μάλιστα για να υπάρξει μια σύμπλευση με τα όσα προτάθηκαν από τον υπουργό Αθλητισμού, η Super League δέχθηκε να διοργανώσει τις δύο πρώτες κατηγορίες και να δώσει την ημιεπαγγελματική Football League στην ΕΠΟ. Το σχέδιο που πέρασε από το συμβούλιο είναι δύσκολο να γίνει δεκτό από την Πολιτεία, αφού μέσω επιστολής του, ο Γιώργος Βασιλειάδης δέχθηκε συνάντηση με τους ανθρώπους της λίγκας για την Δευτέρα 2 Ιουλίου, αλλά μέσω του κειμένου του δείχνει την άρνηση του για την επιβράβευση αυτού του σχεδίου. 

Ο υπουργός Αθλητισμού στην συνάντηση που έγινε την Τετάρτη (29/6) με τους εκπροσώπους της Super League δεν έδειξε πως μπορεί να δεχθεί τίποτε λιγότερο από όσα είχε ζητήσει και μάλλον οι 14 ομάδες δεν θα αποτελέσουν τη μέση λύση. Στην κατεύθυνση της πίεσης για την εξεύρεση λύσης είχε σταλεί και «μήνυμα» από την Nova για να βρεθεί λύση και να μην καθυστερήσει η έναρξη του πρωταθλήματος. 

Το άσχημο για την Football League είναι πως δεν επιθυμεί η Super League ούτε μέση λύση με την δεύτερη κατηγορία, αφού μίλησαν για υποβιβασμό τριών ομάδων την σεζόν 2019-20 και άνοδο μόνο του πρωταθλητή από την δεύτερη κατηγορία. Βέβαια για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις διοργανώτριες και την ΕΠΟ. Παράλληλα μεγάλο αγκάθι είναι και η προαναγγελία της διάλυσης της Football League μέσω των δηλώσεων που έκανε μετά το συμβούλιο ο πρόεδρος της Super League Βαγγέλης Μπαταγιάννης. 

«Δεν θέλουμε βίαιη προσαρμογή»

Ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, μετά το τέλος της συνεδρίασης έκανε δηλώσεις για το θέμα της αναδιάρθρωσης και τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. 

«Το ΔΣ της Super League αποφάσισε για την περίοδο 2019-2020 τη μείωση των ομάδων από 16 σε 14. Το πώς θα γίνει, θα το αποφασίσει το ίδιο το ποδόσφαιρο. Δεχόμαστε τη δημιουργία τριών κατηγοριών, όπως και αν ονομαστούν αυτές και άλλες μεταρρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα πιο οργανωμένο πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχει ούτε η πρόταση Βασιλειάδη, ούτε η δική μας. Δεχθήκαμε τη δημιουργία τριών κατηγοριών ώστε να μπουν έλεγχοι και να σχεδιαστεί ένα πλάνο. Θεωρούμε πως ο υφυπουργός θα δεχθεί την πρότασή μας. Το να μιλάμε για μία βίαιη προσαρμογή σε ένα πρωτάθλημα δεν υπάρχει λόγος. Ο υφυπουργός δεν έχει το οποιοδήποτε έρεισμα να μην την αποδεχθεί.

Το 14 είναι ένας αριθμός που αποφασίστηκε και μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να αλλάξει. Είναι μία κίνηση που δείχνει, πως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θέλει να προχωρήσει μπροστά. Τώρα αν ο υφυπουργός αποφασίσει για δύο ομάδες να τινάξει το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα, τότε θα βρούμε και πάλι τρόπο να κάνουμε πρωτάθλημα.

Είναι μία ομόφωνη απόφαση όλων των ΠΑΕ. Δεν με απασχολεί η επιστολή της NOVA. Για να στείλει η NOVA επιστολή πρέπει να έχει τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της και να μην προκαλεί προβλήματα σε ομάδες. Εμείς θα επιδιώξουμε να αρχίσει το πρωτάθλημα όταν και έχει καθοριστεί. Αν θέλει η NOVA κάποιες ομάδες να μην έχουν τηλεοπτική στέγη να μας το πει. Όλες οι ομάδες θέλουν να ξεφύγουν από τα τετριμμένα.

Φέτος δεν θα έχουμε πλέι οφ, αλλά ούτε και πλέι άουτ. Αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει το ίδιο το ποδόσφαιρο. Όταν θα εφαρμοστεί το μοντέλο των 14 ομάδων θα δούμε τι θα συμβεί με τα πλέι οφ και πλέι άουτ. Συμφωνούμε πως πρέπει να είμαστε καθαροί να μη χρωστάμε. Και δεχόμαστε και τον έλεγχο και την άποψη πως πρέπει να φτιάξουμε το προϊόν μας. Αυτά και μόνο τα υπόλοιπα δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε».

[googlead][/googlead] 

Last modified onΠαρασκευή, 29 Ιούνιος 2018 23:54

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep