Ιστορικό... συμβούλιο

Θετικά μηνύματα βγήκαν από την αναγνωριστική συνεδρίαση της Football League για τη νέα χρονιά. Θετικά μηνύματα βγήκαν από την αναγνωριστική συνεδρίαση της Football League για τη νέα χρονιά.

Πρωτάθλημα αντάξιο των μεγάλων ομάδων που συμμετέχουν αυτή τη σεζόν περιμένουν στην Football League και τα πρώτα μηνύματα ήρθαν μέσα από το διοικητικό συμβούλιο.

Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μεγάλες απώλειες στις συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Football League, αλλά τελικά μόνο ο Αγροτικός Αστέρας διατήρησε την σκληρή στάση του και δεν εξαργύρωσε το εισιτήριο που είχε στα χέρια του. Οι 17 ομάδες που θα συμμετάσχουν στον φετινό μαραθώνιο έχουν βαριά ιστορία και στο πρώτο συμβούλιο για τη νέα σεζόν φάνηκε πως υπάρχει η διάθεση και η δυνατότητα να αλλάξει η φιλοσοφία της κατηγορίας. 

Οι έντεκα από τις 17 ομάδες έχουν θητεία στην μεγάλη κατηγορία, ενώ ο Άρης, ο Ηρακλής, ο ΟΦΗ και η Παναχαϊκή αποτελούν βαριά χαρτιά της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι εκπρόσωποι όλων των ομάδων έδειξαν το καλύτερο τους πρόσωπο σε αυτό το παρθενικό συμβούλιο της σεζόν, το οποίο ήταν από τα πιο ήσυχα που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια.

Η βαριά κληρονομιά της περσινής χρονιάς, όπου υπήρξε μετάβαση από την εποχή των μεγάλων χορηγιών στην λιτότητα, αποτέλεσε οδηγό ώστε να αναζητήσουν όλοι ρεαλιστικές λύσεις σε ένα πρωτάθλημα που ψάχνει την ανάκαμψη του.

«Τα δύσκολα πέρασαν», ήταν η ομολογία μέλος του προεδρείου, αφού πέρσι οι ομάδες άντεξαν χωρίς να πάρουν χρήματα από την διοργανώτρια και πλέον αυτή τη σεζόν η οργάνωση του πρωταθλήματος γίνεται σε καλύτερη βάση και φυσικά υπάρχουν ακόμη περισσότερα εμπορικά ονόματα ομάδων που αποτελούν πλεονέκτημα για την ανεύρεση χορηγών που θα φέρουν έσοδα και για τις ομάδες.

Το μοναδικό δεδομένο που υπάρχει τώρα στα χέρια της Football League είναι το συμβόλαιο με την ΕΡΤ για την μετάδοση δύο αγώνων ανά αγωνιστική έναντι 650.000 ευρώ, ενώ σημαντικό όχημα για τις χορηγίες είναι και η προβολή μέσα από ελεύθερο κανάλι που θα έχει πλέον πολλά ιστορικά ντέρμπι στα χέρια του.

Η κλήρωση του πρωταθλήματος δεν αναμένεται να γίνει πριν κλείσουν οι χορηγικές συμφωνίες, αφού στην διοργανώτρια θέλουν να εκμεταλλευθούν όλα τα πλεονεκτήματα που έχουν στα χέρια τους ώστε να προσφέρουν ανταποδοτικά οφέλη στις εταιρίες, με τις οποίες θα συνεργαστούν.

Σημαντική ακόμη παράμετρος ήταν πως παραβρέθηκαν όλοι στο συμβούλιο, εκτός από την Βέροια, ενώ ήταν και ο Θοδωρής Καρυπίδης του Άρη, ο οποίος δεν είχε παραβρεθεί σε κανένα από τα περσινά συμβούλια της διοργανώτριας.

Το επόμενο ραντεβού για τους προέδρους των ΠΑΕ και τους εκπροσώπους των ομάδων στο διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να  είναι μετα τις 20 Αυγούστου ώστε να έχουν τακτοποιηθεί τόσο κάποιες εκκρεμότητες με τα έγγραφα των νέων ΔΣ των ΠΑΕ και φυσικά να έχουν προχωρήσει και οι επαφές με τους χορηγούς για το νέο πρωτάθλημα. 

[googlead][/googlead]

Last modified onΠέμπτη, 17 Αύγουστος 2017 18:14

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep