Επίθεση vs άμυνα

Δύο… διαφορετικοί κόσμοι συγκρούονται το Σάββατο στο «Γεντί Κουλέ». Αυτοί του επιθετικού ΟΦΗ και του αμυντικού Άρη

Το ντέρμπι του «Γεντί Κουλέ» ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Άρη, τραβά πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, ακόμα και από το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Απόλλων Σμύρνης και την Λαμία. Και αυτό γιατί στην… μάχη της Κρήτης, διακυβεύονται πολλά περισσότερα από ότι στην αναμέτρηση του «ΔΑΚ».

Πάνω από όλα διακυβεύεται το μέλλον του Άρη στην κατηγορία, καθώς με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, οι «κιτρινόμαυροι», ουσιαστικά, λένε αντίο στις όποιες ελπίδες για άνοδο, συνεχίζουν να διατηρούν. Διακυβεύεται το γόητρο των γηπεδούχων, που, όντας αήττητοι εδώ και οκτώ αγωνιστικές (έξι νίκες, δύο ισοπαλίες), θεωρούν εαυτούς αδικημένους (και από τους εαυτούς τους, αλλά και από… εξωγενείς παράγοντες).

Στην αναμέτρηση του «Γεντί Κουλέ», συγκρούονται δύο… διαφορετικοί κόσμου. Δύο ομάδες  με εντελώς διαφορετική αγωνιστική προσέγγιση, τουλάχιστον τις τελευταίες εβδομάδες.

Από την μία ο… ασυγκράτητος επιθετικά ΟΦΗ. Οι Κρητικοί έχουν μετατρέψει σε «κάστρο» το «Γεντί Κουλέ», έχοντας 10 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες, σε 14 φετινά παιχνίδια στο Ηράκλειο, σκοράροντας 30 τέρματα, δεχόμενοι μόλις 6. Αυτό σημαίνει πως οι Κρητικοί σκοράρουν κάτι παραπάνω από 2.5 τέρματα ανά παιχνίδι (2.57), με την Αναγέννηση Καρδίτσας να έχει το…. προνόμιο του να έχει δεχτεί τα περισσότερα τέρματα (5-0). Αλλά και αμυντικά δεν τα πάνε καθόλου άσχημα, καθώς τα έξι γκολ παθητικό σε 14 παιχνίδια, δείχνουν πως ο ΟΦΗ δέχεται κάτι λιγότερο από… μισό γκολ ανά παιχνίδι (0.43).

Από την άλλη, οι συνολικοί αριθμοί του Άρη δεν εντυπωσιάζουν, καθώς σε 15 εκτός έδρας παιχνίδια φέτος, οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν επτά νίκες, πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες, με τέρματα 25-15. Αυτό, όμως, που εντυπωσιάζει, είναι η κατακόρυφη άνοδος της αμυντικής τους λειτουργίας, στον δεύτερο γύρο. Χαρακτηριστικό πως ο Άρης μετρά ήδη έξι συνεχόμενα παιχνίδια με μηδέν παθητικό (πέντε νίκες, μία ισοπαλία, τέρματα 10-0), ενώ συνολικά σε αυτόν τον δεύτερο γύρο,  έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ (!), στη…  οδυνηρή ήττα από τα Τρίκαλα, διατηρώντας απαραβίαστη την εστία του, στα υπόλοιπα 11 παιχνίδια (!!), με απολογισμό 10 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα και τέρματα 20-1!

[googlead][/googlead]

Last modified onΠαρασκευή, 12 Μάιος 2017 12:04

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep