Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64

«Ρίσκο για όλους η μετάθεση»

Ο Βασίλης Ανατολίτης αναφέρθηκε στην απόφαση μετάθεσης έναρξης του πρωταθλήματος.

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra Fm παραχώρησε την Κυριακή (21/09) ο Βασίλης Ανατολίτης. Ο β' αντιπρόεδρος της Football League μίλησε για τα οικονομικά δεδομένα στην κατηγορία και σημείωσε ότι η απόφαση για μετάθεση έναρξης είναι ρίσκο για όλους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Απόλλωνα 1926:

«Πάρθηκε αυτή η απόφαση για να διεκδικήσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε, ώστε να επιβιώσουν οι ομάδες και να μπορέσουν να τερματίσουν στο πρωτάθλημα. Μαζί με το Κύπελλο τα έξοδα είναι πολλά. Εμείς ως Απόλλων κάναμε πρόταση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και μετά από τέσσερις αγωνιστικές να δούμε αν έχουμε πετύχει κάτι. Η πλειοψηφία δεν το δέχτηκε και ως αντιπρόεδρος της διοργανώτριας δεν είχα παρά να στηρίξω τα συμφέροντα της πλειοψηφίας. Την 1η Οκτωβρίου έχουμε ΔΣ για να δούμε κατά πόσο έχουμε πετύχει κάτι και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

«Όλοι ξέραμε ότι αποκλείεται να ήταν περισσότερα τα χρήματα από πέρυσι. Και ίδια να ήταν πάλι θα υπήρχε πρόβλημα. Ο ΟΠΑΠ έκανε μείωση 30%, ο ΟΤΕ δίνει τα ίδια»

Για τα έσοδα των ομάδων:

«Όλοι ξέραμε ότι αποκλείεται να ήταν περισσότερα τα χρήματα από πέρυσι. Και ίδια να ήταν πάλι θα υπήρχε πρόβλημα. Ο ΟΠΑΠ έκανε μείωση 30%, ο ΟΤΕ δίνει τα ίδια. Πρέπει να ακουστεί ότι υποφέρει το πρωτάθλημα. Κάναμε μία επαφή με τον πρόεδρο της Super League, τον κύριο Αγραφιώτη και είνι θετικός να μεταφέρει στα υπόλοιπα μέλη τα προβλήματά μας. Η 5μελης επιτροπή θα «τρέξει» τις επαφές με τους υπόλοιπους φορείς.

«Η μείωση των εξόδων των διαιτητών ή τα χρήματα από τις κάρτες δεν μπορούν να αλλάξουν τώρα. Αυτά έπρεπε να τα διεκδικήσουμε το καλοκαίρι, ώστε να ψηφιζόταν στη ΓΣ της ΕΠΟ»

Η μείωση των εξόδων των διαιτητών ή τα χρήματα από τις κάρτες δεν μπορούν να αλλάξουν τώρα. Αυτά έπρεπε να τα διεκδικήσουμε το καλοκαίρι, ώστε να ψηφιζόταν στη ΓΣ της ΕΠΟ. Θεωρώ ότι κάτι θα πετύχουμε. Υπάρχουν κλίμακες στις ομάδες, σε ό,τι αφορά στα έσοδα, αλλά κατά μέσο όρο είναι 100 χιλιάδες».

Για το αν υπάρχει επαφή με στοιχηματική εταιρεία:

«Θεωρώ ότι μια ομάδα που δεν έχει μεγάλη δυναμική ή πολύ κόσμο, δεν θα μπορέσει να πάρει περισσότερα από άλλη εταιρεία πλην του ΟΠΑΠ. Ενδεχομένως ομάδες όπως ο Ηρακλής, ο Ολυμπιακός Βόλου, η ΑΕΛ να τις βολεύει να βρουν χορηγό»

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι. Όποιος θέλει υπογράφει με τον ΟΠΑΠ. Θεωρώ ότι μια ομάδα που δεν έχει μεγάλη δυναμική ή πολύ κόσμο, δεν θα μπορέσει να πάρει περισσότερα από άλλη εταιρεία πλην του ΟΠΑΠ. Ενδεχομένως ομάδες όπως ο Ηρακλής, ο Ολυμπιακός Βόλου, η ΑΕΛ να τις βολεύει να βρουν χορηγό. Μακάρι όλες να έβρισκαν εύκολα χορηγία, αλλά οι επαφές είναι δύσκολες».

Για το αν υπάρχουν αντιδράσεις για τη μετάθεση:

«Είναι ρίσκο για όλους η μετάθεση. Μπορεί να χωρέσουν δύο, τρεις, τέσσερις εμβόλιμες, αλλά δεν είναι σωστό να παίζουν οι ομάδες Τετάρτη - Κυριακή. Πρέπει να ξεκινήσουμε, γιατί υπάρχει η σύμβαση με τον ΟΤΕ, ο οποίος έχει κάνει τον προγραμματισμό του»

«Υπάρχουν ομάδες που ξεκίνησαν τον προγραμματισμό τους από την 1η Ιουλίου, έχουμε φτάσει τέλη Σεπτεμβρίου και δεν έχουν βάλει ευρώ στα ταμεία τους. Είναι ρίσκο για όλους η μετάθεση. Εμείς ως Απόλλων είμαστε τυχεροί γιατί ξεκινήσαμε αρχές Αυγούστου και δεν έχουμε τόσο μεγάλα λειτουργικά έξοδα. Δεν μπορεί το πρωτάθλημα να ξεκινήσει τα Χριστούγεννα. Εύχομαι να μην φτάσουμε εκεί. Μπορεί να χωρέσουν δύο, τρεις, τέσσερις εμβόλιμες, αλλά δεν είναι σωστό να παίζουν οι ομάδες Τετάρτη - Κυριακή. Πρέπει να ξεκινήσουμε, γιατί υπάρχει η σύμβαση με τον ΟΤΕ, ο οποίος έχει κάνει τον προγραμματισμό του».

Για τον Απόλλωνα:

«Έχω την τιμή και τη χαρά να είμαι πρόεδρος και ευχαριστώ τον μεγαλομέτοχο, Αχιλλέα Χαραλαμπίδη. Το 2009 ήμουν μέλος του Πανσερραϊκού με πρόεδρο τον Πέτρο Θεοδωρίδη και έχω μία εικόνα από την κατηγορία. Μέσα σε λίγες ημέρες δημιουργήσαμε ένα αξιόλογο ρόστερ. Τα φιλικά που δώσαμε δεν ήταν αυτά που θέλουμε. Θα παίξουμε στο Καυτανζόγλειο με τον ΠΑΟΚ, γιατί οι εγκαταστάσεις μας ήταν λίγο παρατημένες. Θα προσπαθήσουμε, ώστε το φιλικό με τον Ηρακλή να γίνει εκεί. Ο όμιλος είναι δύσκολος με δυνατές ομάδες και κόσμο. Είναι χαρά μας να είναι γεμάτα τα γήπεδα και να έχουμε τη βοήθεια των οπαδών μας, από τους οποίους περιμένουμε μεγαλύτερη βοήθεια. Πρέπει να τους πείσουμε μέσα από το αγωνιστικό κομμάτι να έρθουν. Ο Απόλλων είναι κάτι παραπάνω από μία ποδοσφαιρική ομάδα, είναι ιδέα και εκπροσωπεί εκατομμύρια Πόντιους».

Απόδοση: flnews.gr

Last modified onΚυριακή, 21 Σεπτέμβριος 2014 15:23

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep