Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Τρεις ανεβαίνουν, τρεις πέφτουν»

Η ΕΠΟ είναι αρνητική στον υποβιβασμό δύο ομάδων από τη Super League και την άνοδο ισάριθμων.

Η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων συζητήθηκε στο ΔΣ της Super League, ώστε τη σεζόν 2015-16 να αγωνίζονται σε αυτή 16 ομάδες. Από πλευράς της λίγκας των «μεγάλων» ειπώθηκε ότι θα πρέπει να προβιβαστούν δύο και να υποβιβαστούν ισάριθμες, όμως η Football League είναι δεδομένο ότι επιθυμεί ο αριθμός των ομάδων που θα ανέβουν και θα πέσουν να είναι τρεις.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης δήλωσε σχετικά: «Επιστρέφουμε στον αριθμό που θεωρούμε ότι είναι ο καλύτερος, αν και υπήρξαν προτάσεις για να γίνει το πρωτάθλημα με ακόμα λιγότερες ομάδες. Επιφυλαχθήκαμε για το πώς θα διαμορφωθεί το πρωτάθλημα με 16 ομάδες. Δική μας εισήγηση είναι να υποβιβαστούν δύο ομάδες στη Β’ Εθνική και να ανέβουν δύο. Ωστόσο, την τελική απόφαση θα την πάρει η ΕΠΟ και θα τη σεβαστούμε όποια και αν είναι αυτή».

Από πλευράς ΕΠΟ, λοιπόν, η απάντηση ήρθε άμεσα και αυτή ανέφερε ξεκάθαρα ότι ο αριθμός των ΠΑΕ που θα υποβιβαστούν και θα προβιβαστούν δεν πρόκειται να αλλάξει. Δεν αποκλείεται, βέβαια, να πέσουν δύο ΠΑΕ από τη Super League απευθείας και για να προκύψει ο τρίτος να δοθεί μπαράζ με τον τρίτο της Football League. Η τελική απόφαση, βέβαια, ανήκει στην ΕΠΟ, ενώ η διαδικασία μέσω της οποίας θα προκύψουν οι 16 ομάδες (δηλαδή πόσοι θα υποβιβαστούν από τη Super League τη σεζον 2014-15) θα αποφασιστεί σε συνεργασία της Super League με τη Football League.

Last modified onΤρίτη, 24 Σεπτέμβριος 2013 22:21

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep