Σφίγγει τη «θηλιά» η ΕΡΤ

Η Δημόσια Τηλεόραση συνεχίζει να βάζει στο περιθώριο τη Super League 2, αρνούμενη να πληρώσει το περσινό μπόνους κατάταξης και «παγώνοντας» κάθε συζήτηση για ανανέωση της τηλεοπτικής σύμβασης.

Το πρωτάθλημα της Super League 2, κόντρα στα προγνωστικά, ξεκίνησε φέτος στην ώρα του. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Πέτρος Μαρτσούκος το δήλωνε σε κάθε ευκαιρία ότι ο σχεδιασμός δεν έπρεπε να παρεκκλίνει και ότι η δεύτερη τη τάξει κατηγορία όφειλε να φανεί συνεπής. Παράλληλα ζητούσε άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης των «στημένων» που άνοιξε η έρευνα της Ιντερπόλ. Μία έρευνα που ακουμπά και τη μεγάλη κατηγορία, αλλά το «ανάθεμα» έπεσε μόνο στην άλλοτε Β' Εθνική.

Από το φινάλε της περσινής σεζόν υπήρχαν φωνές παραγόντων για την καταβολή του μπόνους κατάταξης από την ΕΡΤ ύψους 600 χιλιάδων. Το ποσό αυτό όφειλε η Δημόσια Τηλεόραση να το μοιράσει μετά την επικύρωση της βαθμολογίας, αλλά ακόμα αρνείται. Πού πατά; Επικαλείται την έρευνα της Ιντερπόλ και υποστηρίζει ότι δεν θα μοιράσει χρήματα προτού διαλευκανθεί η υπόθεση. Στη λίγκα υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό παράγοντες που ζητούν να κινηθεί η SL2 νομικά και όσο περνά ο καιρός ο αριθμός αυτών αυξάνεται, αφού έσοδα δεν υφίστανται.

Εννοείται ότι η ΕΡΤ έχει «παγώσει» κάθε κουβέντα και για την ανανέωση της τηλεοπτικής σύμβασης. Για τον λόγο αυτό, βέβαια, η διοργανώτρια δημιούργησε κανάλι στο Youtube και μεταδίδει από εκεί αγώνες. Η απήχηση μεγάλη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ματς ΑΕΛ - ΠΟΤ Ηρακλής (64 χιλιάδες προβολές), ΠΑΟΚ Β - ΑΕΚ Β και ΑΕΚ Β - ΑΕΛ (45 χιλιάδες).

Η ΕΡΤ, όμως δείχνει σε κάθε ευκαιρία ότι θέλει να βάλει στο περιθώριο τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία παρότι οι πολίτες πληρώνουν για να ενημερώνονται. Με εντολή της διοίκησής της δεν μεταδίδονται πλέον από την ΕΡΑ Σπορ αγώνες του πρωταθλήματος. Ασχολίαστη, φυσικά, η επιλογή να μεταδίδονται την ίδια στιγμή ματς Κυπέλλου μεταξύ ομάδων της Super League 2. Θέμα με την Ιντερπόλ έχει και η Super League, αλλά ούτε κατά διάνοια να πράξει κάτι αντίστοιχο με τους αγώνες της η ΕΡΤ.

Last modified onΠέμπτη, 12 Οκτώβριος 2023 15:50

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep