«Ανείπωτη τραγωδία...»

Η Super League 2 για τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη στα επεισόδια που προκάλεσαν Κροάτες χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τον γύρο του κόσμου έχουν κάνει τα επεισόδια που προκάλεσαν Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ το βράδυ της Δευτέρας (07/08) στη Νέα Φιλαδέλφεια από τα οποία έχασε τη ζωή του ο 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ, Μιχάλης. Από τους 98 συλληφθέντες οι 89 ήταν Κροάτες, 5 Έλληνες όπως επίσης ένας Γερμανός, ένας Βόσνιος, ένας Αλβανός και ένας Αυστριακός.

Σύσσωμη η ποδοσφαιρική κοινότητα ευχήθηκε για μία ακόμα φορά να μην υπάρξει άλλο θύμα στον βωμό του τυφλού οπαδισμού. Η Super League 2 ανέφερε σε ανακοίνωσή της:

«Για ακόμη μια φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ανείπωτη τραγωδία. Αντιμέτωποι με την τυφλή οπαδική βία. Δυστυχώς η υπόθεση του Άλκη που συγκλόνισε σύσσωμη την αθλητική οικογένεια δεν ήταν η τελευταία…

Δεν υπάρχει όμως άλλος χρόνος. Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να πάρουν αυστηρότατα μέτρα και μαζί με την αθλητική οικογένεια να σηκώσουν τα μανίκια για να δώσουν οριστικό τέλος στην βία.

Γιατί ο αθλητισμός οφείλει να δίνει χαρά. Γιατί κάθε αγώνας πρέπει να είναι γιορτή.

Η οικογένεια της Super League 2, εκφράζει ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του δολοφονημένου Μιχάλη και εύχεται να είναι ο τελευταίος φίλαθλος που πέφτει θύμα στο βωμό του τυφλού οπαδισμού».

Ανακοίνωση εξέδωσε ακόμα ο Λεβαδειακός: «Μία ακόμα τραγωδία. Ένας φίλαθλος νεκρός από «επιδρομή» χούλιγκαν. Η βία πάλι κέρδισε. Γιατί τόσο μίσος; Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του αδικοχαμένου Μιχάλη».

Η ανακοίνωση της ΑΕΛ:

«Στο γενικότερο κλίμα οδύνης και αγανάκτησης που διαπνέει από εχτές σύσσωμο το Πανελλήνιο, η ΠΑΕ ΑΕΛ εκφράσει τη βαθιά της θλίψη και την αμέριστη συμπαράσταση της στην οικογένεια, στους οικείους και στους φίλους του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσούρη.

Οι σκέψεις μας θα συνοδεύουν πρωτίστως τους οικείους του εκλιπόντος και με αφορμή τη δολοφονική επίθεση που συγκλονίζει όλη τη κοινή γνώμη της χώρας μας, να επιστήσουμε την προσοχή και να απαιτήσουμε από τους αρμόδιους πολιτικούς φορείς και κρατικούς λειτουργούς, την πλήρη διαλεύκανση μιας υπόθεσης που ξεφεύγει από τα όρια της τυφλής οπαδικής βίας και ανάγεται πλέον σε υπόθεση εισβολής δολοφόνων από χώρα της αλλοδαπής στην Ελλάδα, που μοναδικό στόχο είχε την πρόκληση θανάτου σε Έλληνες συμπολίτες μας.

Ας είναι όπως είθισται να λέγεται ο Θάνατος του Μιχάλη ο τελευταίος, αλλά αυτό θα συμβεί μόνο εάν η πολιτεία δείξει μηδενική ανοχή και αποδώσει όπου υπάρχουν ανάλογες ευθύνες-δυστυχώς υπάρχουν πολλές-και παράλληλα ας φροντίσει με κάθε μέσο για τη σύλληψη και τη παραδειγματική τιμωρία των οικτρών δολοφόνων ενός ακόμη αθώου Ελληνόπουλου».

Ανάρτηση στα social media έκαναν ΠΟΤ Ηρακλής, Μακεδονικός, Ηλιούπολη...

Media

Last modified onΤρίτη, 08 Αύγουστος 2023 17:02

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep