Αποφασίζουν για επανέναρξη

Δύο προτάσεις στο τραπέζι του συμβουλίου της SL2. Τι προβλέπει ο Κ.Α.Π. για την επιστροφή στη δράση.

Νέο συμβούλιο έχει προγραμματίσει για την Τετάρτη (22/02) η Super League 2, προκειμένου να αποφασίσει αν το πρωτάθλημα παραμείνει σε αναστολή ή οι ομάδες επιστρέψουν στη δράση για να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Αυτές θα είναι και οι δύο προτάσεις που θα κατατεθούν στο ΔΣ, με αυτή της επανέναρξης να συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες.

Κατά τη διάρκεια της 20ήμερης αποχής η SL2 συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο και τον ΠΣΑΠΠ. Λύση δεν βρέθηκε σε ό,τι αφορά στις διεκδικήσεις από τη φορολόγηση των κερδών του Στοιχήματος και η λίγκα θα προτείνει την επιστροφή στο γήπεδο από την Τετάρτη (01/03) ως ένδειξη καλής θέλησης. Εξάλλου, ακόμα και την Τρίτη (21/02) ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης είπε στη Βουλή:

«Θα αναμένουμε την απόφασή τους. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι επιστρέφουν στα γήπεδα και αυτομάτως ξεκινάει η συζήτηση για να μπορέσουν να απολαύσουν και αυτοί την ενίσχυση από το ταμείο του κράτους, τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης. Εδώ είμαστε, για να αντιμετωπίσουμε με γενναιότητα, με ηρεμία και με διαφάνεια, και κυρίως με κριτήρια, το ζήτημα της Super League 2: Επιστρέφουν και αυτομάτως είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε τα πάντα που τους αφορούν».

Η Super League 2, λοιπόν, θα εξετάσει την πιθανότητα να γυρίσει στο γήπεδο για τη διεξαγωγή 2 αγωνιστικών και την ίδια ημέρα θα αιτηθεί ραντεβού με τον Αυγενάκη για το θέμα της χρηματοδότησης. Οι 70.000 ευρώ που θέλει να δώσει - κόντρα στην ΚΥΑ - ο υφυπουργός σε κάθε ΠΑΕ είναι ποσό μη αποδεκτό, ενώ ακόμα και αν αυξηθούν στις 100 χιλιάδες, δεδομένα κάποιες δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν όπως έχει παραδεχτεί και ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Παράλληλα ο χρόνος πιέζει, καθώς τον Μάρτιο η Βουλή κλείνει λόγω των επικείμενων εκλογών. Η SL2 θα προσπαθήσει για την εξεύρεση δίκαιης λύσης και αν αυτή δεν προκύψει, τότε η νέα διακοπή θα βρεθεί προ των πυλών. Σε κάθε περίπτωση για τις όποιες εξελίξεις θα αποφασίσουν τα μέλη της και η αλήθεια είναι ότι οι εντάσεις δεν πρόκειται να λείψουν.

Σε ό,τι αφορά στην αγωνιστική με την οποία θα επανεκκινήσει το πρωτάθλημα, ο Κ.Α.Π. προβλέπει ότι οι στροφές που δεν διεξήχθησαν, θα οριστούν σε κενές Τετάρτες. Αναλυτικά το άρθρο 22παρ.6:

«Σε περίπτωση αναβολής μίας ή περισσοτέρων αγωνιστικών των πρωταθλημάτων της Super League 1 και Super League 2, αν αυτές λάβουν χώρα στον α' γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται με τις επόμενες (μη αναβληθείσες αγωνιστικές) και η αναβληθείσα αγωνιστική ορίζεται σε εμβόλιμες ημερομηνίες, εκτός άν πρόκειται για την τελευταία αγωνιστική του α' γύρου, οπότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται με αυτή. Αν, αντιθέτως, η αναβολή λάβει χώρα στον β' γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται υποχρεωτικά με την αναβληθείσα αγωνιστική και μετακυλίονται συναφώς οι χρονικά επόμενες αγωνιστικές».

Last modified onΤρίτη, 21 Φεβρουάριος 2023 23:51

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep