Καλλιθέα - Τρίκαλα με... VAR (pics)

Το σύστημα VAR χρησιμοποιήθηκε στην αναμέτρηση της Καλλιθέας με τα Τρίκαλα για την 33η αγωνιστική της Football League, ώστε να πάρει πιστοποίηση η εταιρεία TGI από τους υπεύθυνους της UEFA και της FIFA. Το σύστημα VAR χρησιμοποιήθηκε στην αναμέτρηση της Καλλιθέας με τα Τρίκαλα για την 33η αγωνιστική της Football League, ώστε να πάρει πιστοποίηση η εταιρεία TGI από τους υπεύθυνους της UEFA και της FIFA.

Στο γήπεδο της Καλλιθέας έγινε ουσιαστικά η πρώτη πιλοτική λειτουργία του συστήματος VAR που βοηθά στις αποφάσεις των διαιτητών.

[googlead][/googlead]

Το σύστημα VAR (video assistant referee), ή στα ελληνικά βίντεο βοήθειας του διαιτητή, αναμένεται να μπει στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα της χώρας μας από τη νέα σεζόν. Τόσο η Πολιτεία, όσο και η ΕΠΟ δείχνουν να συμφωνούν υπό την αιγίδα και της UEFA.

Αυτό κάνει την αγορά των τηλεοπτικών παραγωγών να βρίσκεται σε κινητικότητα και φυσικά να προσπαθούν να προχωρήσουν σε συμφωνίες για την ανάληψη αυτού του μεγάλου έργου. Στην αναμέτρηση της Καλλιθέας με τα Τρίκαλα που δεν θα είχε τηλεοπτική κάλυψη ούτε από την ΕΡΤ3, αλλά ούτε και από το WEB TV της κρατικής τηλεόρασης, προκάλεσε εντύπωση η παρουσία δύο αυτοκινήτων εξωτερικών μεταδόσεων.

Τελικά αποδείχθηκε πως ήταν μια δοκιμή του συστήματος VAR σε πραγματικές συνθήκες, ώστε να πεισθούν οι ειδικοί της UEFA, της ΕΠΟ και της FIFA για το αξιόπιστο των υπηρεσιών και η εταιρεία αυτή να πάρει την απαραίτητη πιστοποίηση ώστε να λάβει μέρος στον διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί για το σύστημα.Το γήπεδο της Καλλιθέας επιλέχθηκε επειδή είναι αρκετά λειτουργικό για την διαδικασία της υποδομής σε συνδυασμό με την ησυχία που θα προσέφερε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι.

Με αυτό τον τρόπο η αναμέτρηση Καλλιθέα - Τρίκαλα για την 33η αγωνιστική της Football League θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη που χρησιμοποίηθηκε, έστω και ανεπίσημα το σύστημα VAR στα ελληνικά γήπεδα.

Last modified onΔευτέρα, 21 Μάιος 2018 03:11

Image Gallery


Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep