«Έφυγε» ο Χάρρυ Κλυνν (video)

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή ο Χάρρυ Κλύνν, άνθρωπος που είχε πρωταγωνιστήσει στην αναγέννηση του Απόλλωνα Καλαμαρίας τη δεκαετία του ‘80.

Από τις ιστορικές μορφές του ελληνικού πολιτισμού και αθλητισμού, ο Χάρρυ Κλύνν, έφυγε από τη ζωή, αλλά έχει αφήσει πίσω του έργο που διαμορφώνει ακόμη και σήμερα τους ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με αυτό. Γεννήθηκε στις 7 Μαΐου 1940 στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης από οικογένεια Πόντιων Προσφύγων και το όνομά του ήταν Βασίλης Τριανταφυλλίδης. Τελείωσε το σχολείο στη Θεσσαλονίκη και η συμμετοχή του σε μια βραδιά ταλέντων του Γιώργου Οικονομίδη αλλάζει τη ζωή του, καθώς, εκτός από το πρώτο βραβείο, «κερδίζει» την πρόταση του Οικονομίδη να τον ακολουθήσει στην Αθήνα.

Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το 1980 ηγείται μίας ομάδας Ποντίων και φίλων του συλλόγου της γενέτειράς του, του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Σκοπός της ομάδας αυτής ήταν η αποκατάσταση του ονόματος του ποδοσφαιρικού σωματείου. Η προσπάθεια κρίνεται επιτυχημένη αφού η ομάδα κατά το διάστημα της προεδρίας του αποκτά γήπεδο, επανέρχεται στην Α΄ Εθνική Κατηγορία μετά από 20 χρόνια, αποκτά υποδομές, φυτώριο και γύρω της συσπειρώνει παλιούς και νέους φίλους.

Ο Χάρρυ Κλυνν προχωρά και σε προτάσεις αναδιάρθρωσης του θεσμικού πλαισίου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και αναδεικνύεται σε ηγετική μορφή της σύγκρουσης του 1988 μεταξύ συλλόγων και πολιτείας που οδηγεί για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά σε διακοπή του πρωταθλήματος.

Την εποχή εκείνη το επαγγελματικό ποδόσφαιρο περνάει νέα μεγάλη κρίση. H πολιτεία αφαιρεί τη διοργάνωση του πρωταθλήματος από την ΕΠΑΕ και την παραχωρεί στην ΕΠΟ. Ομόφωνα όλες οι ομάδες προτείνουν για πρόεδρο της ΕΠΑΕ τον Xάρρυ Kλυνν. O Xάρρυ Kλυνν αναλαμβάνει την προεδρία, αναδιοργανώνει την EΠAE, έρχεται σε επαφές με τη FIFA και την UEFA και προτείνει όρους που είναι εξαιρετικά ελκυστικοί και η πολιτεία δεν μπορεί να αρνηθεί. Το πρωτάθλημα τελικά ξαναγυρίζει στην ΕΠΑΕ. Τρία χρόνια αργότερα αποχωρεί από την προεδρία.Η πρότασή του για την καθιέρωση ημιεπαγγελματικού ποδοσφαίρου απορρίφτηκε από την πλειοψηφία των ΠΑΕ.

ΠΗΓΗ: wikipedia

Media

Last modified onΔευτέρα, 21 Μάιος 2018 11:31

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep