Διώξεων... αμφισβήτηση

Τις πειθαρχικές διώξεις μέσω των εκθέσεων της ΔΕΑΒ για συνθήματα αμφισβήτησε ο Αργύρης Λίβας.

[googlead][/googlead]

Αρκετές πειθαρχικές διώξεις για ματς του Νοεμβρίου είχε ασκήσει ο αναπληρωτής αθλητικός εισαγγελέας, Γιώργος Λαΐνης κατά ομάδων της Football League. Ωστόσο, την Τρίτη (20/03) στον αθλητικό δικαστή οι νομικοί εκπρόσωποι των ΠΑΕ τις αμφισβήτησαν και στάθηκαν στο γεγονός ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά από διαιτητές και παρατηρητές.

Το FL News ήταν το μόνο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που έδωσε το «παρών» στις εκδικάσεις και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση του αγώνα ΑΟ Τρίκαλα - Άρης, τις δύο ΠΑΕ εκπροσώπησαν οι νομικοί, Αργύρης Λίβας και Παναγιώτης Μπιλίρης αντίστοιχα. Ο πρώτος, μάλιστα, αμφισβήτησε ότι υπάρχει η δυνατότητα άσκησης δίωξης από τις εκθέσεις της ΔΕΑΒ.

«Και το άρθρο 15 και το 25 του Π.Κ. δεν γράφει πουθενά για έκθεση της ΔΕΑΒ. Το 15 αναφέρει για φύλλο αγώνα ως έκθεση παρατηρητή και συμπληρωματικά μπορεί να λάβει υπόψη τις εκθέσεις της Αστυνομίας και το οπτικό υλικό. Αναφέρομαι στον κύριο Λαΐνη, τον αναπληρωτή ποδοσφαιρικό εισαγγελέα».

Η πρόεδρος της έδρας, Μαρίνα Μπόζνου παρενέβη και είπε: «Το αναφέρει το Σύνταγμα. Καιρός να σταματήσουν τα απρεπή συνθήματα για να πηγαίνει και ο κόσμος στο γήπεδο. Διώξεις ασκούνται και για παραβάσεις του Ν.2725 και επιβάλλονται ποινές. Γι' αυτό έχει θεσμοθετηθεί η Επιτροπή της ΔΕΑΒ».

Λίβας: «Του κυρίου Λαΐνη του κάνουν επώνυμες καταγγελίες ΠΑΕ και δεν μπαίνει στον κόπο να απαντήσει (αναφερόμενος στην υπόθεση ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ) και ασχολείται με τις εκθέσεις της ΔΕΑΒ; που όσοι είναι επιφορτισμένοι δεν αναφέρουν τίποτα;».

Σημείωσε παράλληλα ο Λίβας ότι και ο διαιτητής και ο παρατηρητής θεώρησαν ανάξιο λόγου να αναφέρουν τα συνθήματα που ακούστηκαν. Ομοίως και η ΠΑΕ Άρης διά του νομικού, Παναγιώτη Μπιλίρη σημείωσε ότι δεν προβλέπεται άσκηση δίωξης.

Η απολογία της Δόξας

Ίδια η υπερασπιστική γραμμή της Δόξας Δράμας για το ματς με τον ΑΟ Τρίκαλα. Ο δικηγόρος, Αργύρης Λίβας σημείωσε ότι ο διαιτητής και ο παρατηρητής δεν τα έκριναν άξια λόγου, ενώ για τον αγώνα με τον Απόλλωνα Πόντου και τη ρίψη καθισμάτων ανέφερε:

«Από τις εκθέσεις προκύπτει ότι δεν προκλήθηκε φθορά σε κάποιο αντικείμενο, ενώ δεν διεκόπη ο αγώνας. Ήταν ήδη σπασμένα δύο καθίσματα και ο αγωνιστικός χώρος που αναφέρεται είναι το ταρτάν. Ήταν βλακεία τους...».

Η απολογία του Άρη

Ο δικηγόρος του Άρη, Παναγιώτης Μπιλίρης προσκόμισε απόφαση για τον αγώνα με τη Δόξα Δράμας που αφορά σε έναν πυρσό και μία κροτίδα, με τη ΔΕΑΒ να κάνει λόγο για τρεις πυρσούς. Οι «κίτρινοι», πάντως, ανέφεραν ότι διαιτητής και παρατηρητής δεν έχουν αναφέρει κάτι τέτοιο.

Αναβολές για Παναχαϊκή, Απόλλων Πόντου

Σε απολογία είχαν κληθεί και οι ΠΑΕ Παναχαϊκή, Απόλλων Πόντου. Οι Αχαιοί για ένα πανό στο ματς με την Καλλιθέα και ρίψη ρολού απέναντι στον Καραϊσκάκη Άρτας και οι Πόντιοι για έναν πυρσό απέναντι στη Δόξα Δράμας. Ο Μπιλίρης μετέφερε αίτημα αναβολής αμφότερων και οι υποθέσεις θα συζητηθούν στις 16 Απριλίου (09:00).

Last modified onΔευτέρα, 16 Απρίλιος 2018 02:24

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep