«Τα διαιτητικά λάθη δεν είναι πολλά»

Ο Τάσος Καζίας δήλωσε ότι και με VAR θα δινόταν το πέναλτι που κέρδισε ο Πανσερραϊκός απέναντι στην ΑΕΛ. «Αστειότητα τα τηλεοπτικά».

 

Την άποψη ότι δεν υπάρχουν πολλά διαιτητικά λάθη στη Super League 2 εξέφρασε ο Τάσος Καζίας. Ο μεγαλομέτοχος του Πανσερραϊκού μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ το βράδυ της Τρίτης (27/12) και τόνισε ότι ακόμα και με VAR θα δινόταν το πέναλτι που κέρδισαν τα Λιοντάρια απέναντι στην ΑΕΛ. Παράλληλα χαρακτήρισε αστειότητα τα τηλεοπτικά. Αρχικά ανέφερε:

«Εγώ το θεωρώ υπερβολικό όλο αυτό. Όντως υπάρχουν λάθη, πάντα τα θεωρούμε ανθρώπινα, δεν το συζητάμε. Το ίδιο λέμε και για τους ποδοσφαιριστές και για τους προπονητές. Αν θεωρούμε ότι τα λάθη όντως είναι πολλά, να πούμε ότι υπάρχει ένα θέμα. Εγώ δεν θεωρώ ότι τα λάθη είναι πολλά. Είναι κατά κύριο λόγο καταμερισμένα σε όλες τις ομάδες. Μέχρι εκεί. Σίγουρα η διαιτησία θέλει εκσυγχρονισμό όπως όλο το ποδοσφαιρικό σύστημα. Θέλει μια περαιτέρω αναβάθμιση».

Αν θα ήθελε VAR στη Super League 2:

«Φυσικά. Είδαμε ένα Μουντιάλ που κρίθηκε στο VAR. Βλέπετε ότι και για το VAR μιλάμε στη Super League. Όντως δείχνει τα πάντα και βοηθάει, αλλά και εκεί γίνονται σφάλματα. Ναι, το VAR θα βοηθούσε πάρα πολύ. Όταν θα έρθει η ώρα να γίνει ένας όμιλος η Super League 2, θεωρώ ότι τότε θα μπει VAR. Εμείς θα το θέλαμε από σήμερα, έστω και σε κάποια υψηλού ενδιαφέροντος αγώνες».

Για τη μη τηλεοπτική κάλυψη ντέρμπι από την ΕΡΤ3:

«Είναι αστειότητα αυτό που συμβαίνει. Εδώ δεν έχουμε τηλεοπτική κάλυψη και μιλάμε για VAR. Είναι αστείο να βάζουμε αγώνες 13.45 που δεν θα τους δει κανείς. Είναι άσχημο να βλέπουμε αγώνες Παρασκευή και Δευτέρα μεσημέρι. Ο προγραμματισμός της ΕΡΤ είναι τέτοιος που απλά υπάρχουν για να υπάρχουν τηλεοπτικά. Η αναβάθμιση πρέπει να γίνει σε όλους τους τομείς. Είναι κρίμα να παίζουν Πανσερραϊκός - ΑΕΛ και να μην καλύπτεται το ματς».

Για την ανακοίνωση της ΑΕΛ:

«Προσωπική απάντηση στον κύριο Νταβέλη δεν θα κάνω. Κοιτάει τα προβλήματα της ομάδας του. Νιώθει αδικημένος και δεν καταλαβαίνω τον λόγο. Και σε μας έγιναν λάθη που μας στοίχισαν βαθμούς. Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές σε δύο εντός έδρας παιχνίδια χάσαμε βαθμούς. Αν δείτε και το πέναλτι που δεν δίνει στο 96' στην πρώτη αγωνιστική, είναι πεντακάθαρο. Εμείς κοιτάξαμε τα του οίκου μας, να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα με τον προπονητή, με κάποιους τραυματισμούς, με προσθήκες.

Άλλαξε η ψυχολογία. Σε ένα δύσκολο πρόγραμμα στο πρωτάθλημα κάναμε σερί, όπως και στο Κύπελλο με τη νίκη μας. Αλλάξαμε όλο το κλίμα υπέρ μας. Δεν μας κατέβαλε ότι χάσαμε βαθμούς από λανθασμένες αποφάσεις διαιτητών. Και ο κύριος Νταβέλης κοιτάει το καλύτερο για την ομάδα του, για τον κόσμο. Πήγαν σε αλλαγή προπονητή, μακάρι να τους βγει σε καλό, να βελτιωθούν. Μιλάμε για ιστορικές ομάδες που έπρεπε να είναι σε άλλες κατηγορίες. Είναι κρίμα να μπαίνουμε σε μία τέτοια αντιπαράθεση και όχι να βελτιωνόμαστε για να δούμε την επόμενη μέρα».

Αν ήταν πέναλτι αυτό που καταλογίστηκε στο παιχνίδι με την ΑΕΛ:

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Θεωρώ ότι με VAR θα ήταν πολύ εύκολη και τώρα μπορεί να μην μιλούσαμε. Πριν ακόμα δούμε τους διαιτητές υπάρχουν παράπονα για τους ορισμούς. Είναι σα να προσπαθούμε να ετοιμάσουμε μια εύκολη λύση προς τον κόσμο. Μας είχε στενοχωρήσει που η ΑΕΛ έβγαλε ανακοίνωση πριν το παιχνίδι. Να καταλάβω μια ανακοίνωση μετά, μία πικρία, αλλά να μην προσπαθούμε να προκαταλάβουμε τους διαιτητές. Αυτό είναι το χειρότερο».

Για το ΔΣ και αν περιμένει να βγει κάτι για τη διαιτησία:

«Θέμα με διαιτησία δεν υφίσταται. Θα τεθεί εκτός ημερησίας. Εννοείται ότι θα τεθεί από πολλές ομάδες. Εμείς είμαστε εδώ να συνδράμουμε. Εμείς θα μπορούσαμε να διαμαρτυρηθούμε νωρίτερα, αλλά κοιτάξαμε άλλα θέματα, όπως κάνουμε τα 4-5 τελευταία χρόνια».

Για το οικονομικό πρόβλημα και αν θα δοθούν 200 χιλιάδες σε κάθε ΠΑΕ ως 15/01:

«Υπάρχει σκοτάδι. Επειδή είναι νόμος, θεωρώ ότι θα γίνει. Το ακριβές ποσό είναι περίπου σε αυτά τα νούμερα. Θεωρώ ότι θα τα πάρουμε στις 15 Ιανουαρίου. Οι ομάδες περνούν πολύ δύσκολα. Μιλάμε για μια κατηγορία όπου εργάζονται 40-50 άτομα σε κάθε ΠΑΕ. Σε κάποιες τα πράγματα είναι δύσκολα».

Για τα 8 πέναλτι που έχει πάρει η ομάδα του:

«Αν μια παράβαση είναι παράβαση, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να δοθεί ένα ακόμα πέναλτι. Είναι αστείο. Στον τελικό Μουντιάλ κρίθηκε με τρία πέναλτι. Έγιναν ο παραβάσεις, δόθηκαν και εκτελέστηκαν. Αν συνεχώς ρίχνουμε ανάθεμα, είναι λανθασμένο. Όλοι μας το έχουμε κάνει, αλλά είναι λάθος. Είμαι εδώ για να το στηρίξω για την όποια βελτίωση».

Ποιος είναι φαβορί στον Α' όμιλο:

«Είναι αμφίρροπος όμιλος. Η ΑΕΛ έχει γευτεί τίτλους, ο κόσμος της γνωρίζει ποδόσφαιρο. Παρά τα νεύρα καταλαβαίνει και μπορεί να κρίνει. Υπάρχει ο Ηρακλής, η Νίκη Βόλου, η Καρδίτσα. Είναι ένα γκρουπ πέντε ομάδων που θα πάνε χέρι - χέρι. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Ο Πανσερραϊκός είναι εδώ, για να πάει παραπάνω. Εμείς δημιουργούμε μια ομάδα που δεν θα ξαναπεράσει ό,τι στο παρελθόν. Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε το μέλλον. Είτε αυτό είναι στη Super League, είτε στη Super League 2».

Απόδοση: FL News

Last modified onΤετάρτη, 28 Δεκέμβριος 2022 13:07

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep