Κουρμπανάς: «Αμφίρροπο...»

Η άποψη του Νίκου Κουρμπανά για το αχαϊκό ντέρμπι μεταξύ του Παναιγιαλείου και της Παναχαϊκής.

[googlead][/googlead]

Η αυλαία της 25ης αγωνιστικής κλείνει τη Μεγάλη Πέμπτη και τα βλέμματα στρέφονται στο αχαϊκό ντέρμπι μεταξύ του Παναιγιαλείου και της Παναχαϊκής. Εκ διαμέτρου αντίθετη η πορεία τους, με τους «μελανόλευκους» να κυνηγούν τη σωτηρία και τους «κοκκινόμαυρους» την εξασφάλιση της 3ης θέσης.

Ανεξαρτήτως, βέβαια, του γεγονότος ότι τις δύο ομάδες χωρίζουν 26 βαθμοί, το παιχνίδι στο Αίγιο αναμένεται αμφίρροπο. Αυτό τόνισε με δηλώσεις του στο FL News ο Νίκος Κουρμπανάς.

Ο έμπειρος τεχνικός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τιμόνι του Εθνικού και με τρεις νίκες στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές οδήγησε τους Πειραιώτες στα μπαράζ ανόδου για τη Football League. Έχει υπηρετήσει την Παναχαϊκή και τον Παναιγιάλειο, οπότε η άποψή του είναι βαρύνουσας σημασίας εν όψει του αγώνα της Μεγάλης Πέμπτης (17:00 ΕΡΤ3).

Αρχικά ο Κουρμπανάς ανέφερε:

«Θα είναι ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Βαθολογικά ενδιαφέρει και τις δύο ομάδες, αν και θεωρώ ότι μεγαλύτερη ανάγκη έχει τους βαθμούς ο Παναιγιάλειος, που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Η Παναχαϊκή μετά την καταγγελία κατά της Δόξας Δράμας θεωρώ ότι θα καπαρώσει την 3η θέση.

Ο Παναιγιάλειος έχει τις δυνατότητες να κερδίσει, γιατί καίγεται για την παραμονή. Απέναντί του, βέβαια, θα βρει μια ομάδα με ποιότητα, με νέα παιδιά που έχουν φιλοδοξίες. Έχει κάνει μία πολύ καλή χρονιά. Δεν παύει, βέβαια, το μεταξύ τους παιχνίδι να είναι αμφίρροπο».

Περιμένατε τέτοια πορεία από την Παναχαϊκή φέτος;

«Δεν την περίμενα. Σε αυτό το κομμάτι έπεσα έξω. Η Παναχαϊκή αν κέρδιζε το παιχνίδι με τον Άρη που το πήγε μέχρι το τέλος, πιθανόν αυτή τη στιγμή να είχε άλλα ενδιαφέροντα. Σε γενικές γραμμές η πορεία της κρίνεται απόλυτα ικανοποιητική. Έχει βάλει βάσεις για την επόμενη χρονιά. Ο κόσμος πια είναι έτοιμος, η ομάδα είναι έτοιμη, όλοι όσοι ασχολούνται με την Παναχαϊκή είναι έτοιμοι, έτσι ώστε την επόμενη σεζόν να κάνουν το βήμα παραπάνω.

Χρειάζεται, βέβαια, υπομονή. Δεν γίνεται να χτίσεις από τη μία μέρα στην άλλη. Είχε δύσκολα χρόνια, ενώ τα δύο τελευταία στήθηκε πάρα πολύ καλά. Έχει όλες τις προϋποθέσεις να διεκδικήσει την άνοδο και του χρόνου».

Βρεθήκατε φέτος στον πάγκο του Παναιγιαλείου. Τι έφταιξε και βρίσκεται πλέον να κινδυνεύει με υποβιβασμό;

«Πιστεύω ότι οι αλλαγές προπονητών έπαιξαν αρνητικό ρόλο. Έγιναν πάρα πολύ γρήγορα και το κομμάτι αυτό έπαιξε τον ρόλο του. Δεν το λέω, επειδή έφυγα εγώ, απλά έγιναν γρήγορα. Το κυριότερο πρόβλημα είναι το οικονομικό. Έφυγαν πολλοί παίκτες τον χειμώνα, κινήθηκε για να γεμίσει το ρόστερ του την τελευταία στιγμή.

Η διαφορά του Παναιγιαλείου από τη ζώνη σωτηρίας δεν είναι τεράστια. Εάν μπορέσει και πάρει το παιχνίδι με την Παναχαϊκή, με καλή ψυχολογία θα τα δώσει όλα μέχρι τέλους. Γίνεται ήδη μια υπερπροσπάθεια».

Last modified onΠέμπτη, 05 Απρίλιος 2018 02:03

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep