«Παίζω στη... Μίλαν της Ελλάδας»

Τι δηλώνει στο FL News ο τοπ σκόρερ της Παναχαϊκής, Παναγιώτης Μωραΐτης για την αδυναμία του στα κοκκινόμαυρα, τον «αληθινό» Κατσουράνη, τον «εμψυχωτή» Οφρυδόπουλο, τον κόσμο που είναι «κάτι παραπάνω από φοβερός» και ποιον αντίπαλο χαρακτηρίζει «λίρα 100».

[googlead][/googlead]

Όποιος σκόουτερ περιφέρεται στα γήπεδα της Football League προς άγραν ταλέντων θα έχει κυκλώσει και το ονοματεπώνυμο «Παναγιώτης Μωραΐτης». Μπορεί να διάγει την παρθενική του σεζόν ως επαγγελματίας ο 21 ετών σέντερ φορ της Παναχαϊκής, όμως δεν έχει σχέση με «ψαρωμένους» πρωτάρηδες που «πνίγονται» στο άγχος τους, αδυνατώντας να ξεδιπλώσουν στο χορτάρι τις αρετές τους.

Ως new entry στη Football League έχει πετύχει 11 γκολ σε 23 συμμετοχές (προκάλεσε δηλαδή κατευθείαν... κρότο με τις επιδόσεις του) αγωνιζόμενος με τη... Μίλαν της Ελλάδας, όπως χαρακτηρίζει, χαριτολογώντας την Παναχαϊκή που έχει τα ίδια χρώματα με την αγαπημένη του ιταλική ομάδα.

Από κει και πέρα στη συνέντευξή του στο FL News ο τοπ σκόρερ των Αχαιών (και εκ των αποκαλύψεων του εν εξελίξει πρωταθλήματος) χαρακτηρίζει «αληθινό» τον τεχνικό διευθυντή Κώστα Κατσουράνη, «εμψυχωτή» τον προπονητή Σωκράτη Οφρυδόπουλο, «κάτι παραπάνω από φοβερό» τον κόσμο, αλλά και «λίρα 100» τον αντίπαλο Δημήτρη Μάνο του ΟΦΗ.

Να σημειωθεί ακόμη ότι ο Παναιτωλικός δεν είχε προσφέρει επαγγελματικό συμβόλαιο στον Αγρινιώτη Παναγιώτη Μωραΐτη, αλλά κράτησε ποσοστό μεταπώλησης.

Αναλυτικά η συνέντευξη τού στο FL News:

-Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με το ποδόσφαιρο;
«Μεγάλωσα στο Αγρίνιο. Έπαιζα με τον αδερφό μου και άλλα παιδιά της γειτονιάς. Μου άρεσε τότε η θέση τού τερματοφύλακα. Περίπου 9 ετών εντάχθηκα στους Άτλαντες Αγρινίου και άρχισα να παίζω σέντερ φορ και εξτρέμ. Ήμουν και στις μικτές ομάδες της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Ως αρχηγός τα τελευταία χρόνια. Γύρω στα 14 συμμετείχα στο τοπικό πρωτάθλημα - στην Α' κατηγορία- με τον Αχελώο Αγγελοκάστρου. Από αυτή την ομάδα με πήρε ο Παναιτωλικός, όταν επέστρεψε στη Super League (2013)».

-Είχες κλήσεις στην Εθνική Νέων και ήσουν αρχηγός στην Κ20 του Παναιτωλικού. Πώς έφυγες από το Αγρίνιο;
«Δεν υπέγραψα επαγγελματικό συμβόλαιο. Ήταν η σειρά μου ηλικιακά, αλλά δεν μου προσφέρθηκε. Είχα ακολουθήσει και την προετοιμασία της πρώτης ομάδας με προπονητή τον Πορτογάλο, Λιονέλ Πόντες το καλοκαίρι του 2015, αλλά δεν με έκανε επαγγελματία ο Παναιτωλικός. Είχα παίξει και σε τέσσερα φιλικά με την Εθνική Νέων».

-Πώς προέκυψε η Παναχαϊκή;
«Έφυγα κατά κάποιο τρόπο σαν δανεικός από τον Παναιτωλικό το καλοκαίρι του 2016 για να συμμετέχω στη νέα προσπάθεια της Παναχαϊκής στη Γ' Εθνική. Περισσότερο με λόγο κυρίων, γιατί και ήμουν ερασιτέχνης και πήγα σε ερασιτεχνική ομάδα. Δεν είχα συμβόλαιο. Μετά η Παναχαϊκή ανέβηκε στη Football League και ήθελα να παραμείνω. Έγινε μία επαφή των δύο ομάδων και συμφωνήθηκε να κρατήσει ένα ποσοστό μεταπώλησης ο Παναιτωλικός».

-Τι αίσθηση σου αφήνει μέχρι τώρα η πρώτη σου σεζόν στη Football League;
«Ήταν όνειρο να γίνω επαγγελματίας. Είναι ο πρώτος στόχος που θέτεις, όταν ξεκινάς το ποδόσφαιρο. Δόξα τω Θεώ είμαι σε ομάδα που είναι υγιής και καλή αγωνιστικά. Και σε προσωπικό επίπεδο, όμως εξελίσσεται πολύ καλά η πρώτη μου χρονιά ως επαγγελματίας. Για να είμαι ειλικρινής δεν φανταζόμουν ότι θα κάνω τέτοια σεζόν».

-Από τα 11 γκολ σου, τα 6 έχουν επιτευχθεί με κεφαλιά. Εχεις έφεση...
«Μου άρεσε από μικρός να κάνω κεφαλιές. Δεν φοβόμουν το άλμα, τη διεκδίκηση. Νομίζω είναι το δυνατό μου σημείο».

-Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος;
«Αυτό που θέλω είναι να βελτιώνομαι μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις και τους αγώνες. Στόχος μου είναι να παίξω σε πιο υψηλό επίπεδο. Θα ήθελα να αγωνιστώ και στο εξωτερικό και στην Εθνική. Νομίζω τα όνειρά μου, οι στόχοι μου δεν διαφέρουν από των υπολοίπων νεαρών παικτών».

-Ανέφερες ότι θέλεις να βελτιώνεσαι. Πού πιστεύεις ότι χρειάζεσαι βελτίωση;
«Θεωρώ στην τεχνική για να έχω καλύτερα τελειώματα, να πλασάρω καλύτερα, να βελτιώσω συνολικά τις επαφές με την μπάλα. Θέλω, όμως να βελτιώσω και τις κινήσεις μου στο χώρο».

-Θα μπορούσε η Παναχαϊκή να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην προνομιούχο δυάδα της Football League;
«Aπό το διπλό που πετύχαμε κόντρα στον OΦΗ ήμασταν σταθερά στη 2η θέση. Πιστεύω θα μπορούσαμε να διατηρήσουμε αυτή τη θέση. Είχαμε κάποια ατυχή αποτέλεσμα συνεχόμενα και εκεί που εμείς πέφταμε, ο ΟΦΗ ανέβαινε. Βίωσαν πολλά, δέθηκαν και έβγαλαν αντίδραση».

-Τι εικόνα έχεις σχηματίσει για τον προπονητή Σωκράτη Οφρυδόπουλο;
«Θα τον χαρακτήριζα δουλευταρά. Φαίνεται ότι του αρέσει αυτό που κάνει και ότι προσπαθεί να εξελίσσεται στη δουλειά του. Και δεν περιορίζεται μόνο στις γενικές οδηγίες. Προσπαθεί να βοηθάει και ατομικά κάθε παίκτη. Εξηγεί και συζητάει μαζί μας. Είναι και εμψυχωτής. Το 'χει πολύ».

-Πώς είναι ο Κώστας Κατσουράνης στην καθημερινή επαφή με παίκτες που τον έβλεπαν κάποτε στην τηλεόραση;
«Θα τον χαρακτήριζα αληθινό. Είναι αυτό που βλέπαμε στην τηλεόραση. Μας δίνει συμβουλές που βγαίνουν μέσα απο τα δικά του βιώματα, τις δικές του τεράστιες εμπειρίες. Δεν είναι όμως... μπαμπούλας. Θέλει να τον βλέπουμε σαν φίλο και δεν έχει πρόβλημα να κάνει και χαβαλέ μαζί μας. Δεν είναι απόμακρος δηλαδή».

-Ενα σχόλιο για τους συμπαίκτες σου;
«Είμαστε μία οικογένεια. Κοιταζόμαστε στα μάτια».

-Πώς βλέπεις τη συμπαράσταση τού κόσμου;
«Πριν έρθω στην Παναχαϊκή έπαιζα σε αγώνες Κ20 μεταξύ συγγενών και φίλων. Ουσιαστικά πρώτη φορά με την Παναχαϊκή αγωνίστηκα μπροστά σε κόσμο. Είναι φοβεροί οι φίλαθλοι της ομάδας. Μας έχουν αγκαλιάσει και με το παραπάνω από πέρυσι που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια. Τώρα που το σκέπτομαι ο χαρακτηρισμός φοβερός είναι λίγος γι' αυτό τον κόσμο. Είναι κάτι παραπάνω από φοβερός. Σκέψου να χάνεις 3-0 από τον ΟΦΗ και να φωνάζει λες και κερδίζουμε εμείς! Ακολουθεί την ομάδα παντού και είναι η δύναμή μας!».

-Εχεις κάποιο ποδοσφαιρικό ίνδαλμα;
«Τον Μπαλοτέλι. Μετά την Ιντερ πήγε και στην αγαπημένη μου ομάδα, τη Μίλαν, οπότε τον συμπάθησα ακόμη περισσότερο. Μου άρεσε η Μίλαν την εποχή του Κακά που πήρε και τη χρυσή μπάλα».

-Η Μίλαν έχει τα ίδια χρώματα με την Παναχαϊκή...
«Ναι... Τώρα παίζω στη... Μίλαν της Ελλάδας και κάποια στιγμή θα ήθελα να αγωνιστώ και στη Μίλαν της Ιταλίας».

-Τι άποψη έχεις για τους τοπ σκόρερ του πρωταθλήματος, Δημήτρη Μάνο και Ούγκο Κάιπερς;
«Είναι πολύ καλοί παίκτες. Το λένε οι αριθμοί. Είναι απίστευτο αυτό που κάνει ο Μάνος. Περίμενε την ευκαιρία και την άρπαξε. Γιατί στην αρχή δεν έπαιζε τόσο πολύ. Μετά τις αποχωρήσεις στα μέσα της σεζόν έγινε βασικός. Πλέον θεωρώ ότι η παρουσία του αποτελεί έναν από τους κύριους λόγους που ο ΟΦΗ βρίσκεται στην πρώτη θέση. Θα τον χαρακτήριζα λίρα 100 για την ομάδα του.

Και ο Κάιπερς όμως είναι πολύ καλός και μικρός σε ηλικία. Τον βοηθάει και το επιθετικό ποδόσφαιρο που παίζει ο Εργοτέλης. Είναι, πάντως, αξιοσημείωτο να έχει 17 γκολ ένας παίκτης με μία ομάδα που παλεύει για την παραμονή της».

ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΑΚΗΣ

Last modified onΣάββατο, 07 Απρίλιος 2018 16:45

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep