Καταστροφικός υποβιβασμός

Η Αναγέννηση Καρδίτσας αποχώρησε από το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Η Αναγέννηση Καρδίτσας αποχώρησε από το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας αποχώρησε από το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής αφού δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τον υποβιβασμό της από τη Football League.

Η 15η Ιανουαρίου 2019 θα αποτελέσει μια από τις «μαύρες» ημέρες στην ιστορία της Αναγέννησης Καρδίτσας, αφού ανακοινώθηκε η αποχώρησή της από το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής που φαντάζει ως ένα τέλος μιας προδιαγεγραμμένης διαδρομής που συνήθως ακολουθεί όσες φεύγουν από το πρωτάθλημα της Football League. Το τοξικό τοπίο του ελληνικού ποδοσφαίρου έβγαλε ακόμη μια παθογένειά του, αυτή την φορά την πλήρωσε η Αναγέννηση Καρδίτσας και κυρίως οι φίλοι της ομάδας που οι Κυριακές τους πλέον θα μοιάζουν πιο άδειες.

Ο τρόπος με τον οποίο έχει οργανωθεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν αφήνει πολλά περιθώρια επιβίωσης στις ομάδες που υποβιβάζονται, είτε από τη Super League, είτε από τη Football League. Ως ΠΑΕ συσσωρεύουν προβλήματα λειτουργίας, χρέη προς τρίτους και βάζουν θηλιά στους προέδρους και μετόχους που είναι δύσκολο να βγει και να έρθει η επόμενη ημέρα. Ακόμη και τα πρωταθλήματα υποδομής που θεωρητικά θα μπορούσαν να στηρίξουν την «επόμενη» ημέρα κάθε συλλόγου είναι δομημένα με τέτοιο τρόπο που μοιάζουν σαν παράγκες έτοιμες να καταρρεύσουν.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας δεν μπόρεσε να βρει την ηρεμία της, ούτε ως ερασιτεχνικό σωματείο, τα έξοδα ακόμη και για την συμμετοχή στην Γ' Εθνική είναι δυσβάσταχτα και σε συνδυασμό με τις αμαρτίες του παρελθόντος και την απογοήτευση του υποβιβασμού έρχεται το μοιραίο. Από τις πρώτες αγωνιστικές έδειξε πως δεν μπορούσε να συνέλθει. Ο απολογισμός με 1 ισοπαλία και 11 ήττες σε 12 αγώνες ήταν απογοητευτικός, όπως και ο συντελεστής των γκολ (7-34) με τον οποίο αποχώρησε από το πρωτάθλημα μια από τις πιο ιστορικές ελληνικές ομάδες που τώρα θα πρέπει να ψάξει την αναγέννηση της στα τοπικά πρωταθλήματα.

Η ανακοίνωση αποχώρησης που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναγέννησης Καρδίτσας αναφέρει:

«Tο ΔΣ του ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 1904 βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την αποχώρηση της ποδοσφαιρικής ομάδας από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.  Το ΔΣ εφάρμοσε την απόφαση της τελευταίας ΓΣ του συλλόγου στην οποία και αποφασίστηκε να γίνει μια ύστατη προσπάθεια ανασυγκρότησης της ομάδας για να συνεχίσει να αγωνίζεται προσωρινά στο πρωτάθλημα.

Παρά τις προσπάθειες του κ. Βλάχου Γεώργιου που ανέλαβε να ξαναοργανώσει την ομάδα αυτό κατέστη αδύνατο καθώς οι πλειοψηφία των εναπομεινάντων ποδοσφαιριστών αποφάσισε να μην συνεχίσει στην ομάδα.  Δυστυχώς η πόλη της Καρδίτσας γύρισε την πλάτη στην Αναγέννηση, πλην ελαχίστων περιπτώσεων που βοήθησαν οικονομικά ή με την αγορά εισιτηρίου διαρκείας ή με την παρουσία τους στο γήπεδο.

Παρά την προσπάθεια της Διοικούσας Επιτροπής των κκ Κατσίκη και Μπίρδα από το καλοκαίρι να κρατήσουν ζωντανή την ομάδα αυτό δεν κατέστη δυνατό.  Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Αναγέννηση αργά ή γρήγορα θα ξαναβρεί τον δρόμο της στο ποδοσφαιρικό στερέωμα και θα επιστρέψει εκεί που ανήκει. Ας γίνουν μάθημα σε όλους μας οι τελευταίες αγωνιστικές χρονιές της ομάδας αλλά ταυτόχρονα και έναυσμα για την Αναγέννηση της Αναγέννησής μας».                                                                          

Last modified onΤρίτη, 15 Ιανουάριος 2019 19:46

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep