Ανάλυση του αγώνα Αιγάλεω - Ιωνικός

Ανάλυση του αγώνα Αιγάλεω - Ιωνικός.

Το FL News σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης αναλύει τον αγώνα του Αιγάλεω κόντρα στον Ιωνικό.

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: ΚΑΒΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΑΡΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Α) ΑΙΓΑΛΕΩ : Ξεκίνησε το ματς με 4-3-3. Νωρίς στο ματς στο 19’ μπήκε ο Μπαξεβάνος αντί του τραυματία Κατσικογιάννη και κινήθηκε στον ίδιο χώρο. Στο 46’ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Ροτζέριο και έπαιξε σαν αριστερός εσωτερικός χαφ, ενώ ο Μπαξεβάνος γύρισε πιο πίσω σαν εξάρι. Στο 76’, μπήκε ο Πετρόπουλος και έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης μαζί με το Ντιατά, γυρίζοντας το σύστημα σε 4-4-2, καθώς το Αιγάλεω θέλησε να κυνηγήσει την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

 

Β) ΙΩΝΙΚΟΣ : Ξεκίνησε τον αγώνα με 4-3-3. Στο 53’ πέρασε στο παιχνίδι ο Κολλαράς και έπαιξε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, έτσι ο Σμυρλής πήγε στα δεξιά. Στο 72’ με την είσοδο του Βλαχομήτρου, άλλαξε το σύστημα σε ένα σφιχτό 4-4-2, έχοντας κοντά τις γραμμές και θέλοντας να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του.

ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Α) Το Αιγάλεω υπερείχε σε όλες τις κατηγορίες της στατιστικής. Αρχικά είχε την κατοχή της μπάλας με 65% έναντι 35% του Ιωνικού, ενώ είχε και περισσότερα σουτ 9 έναντι 6 των φιλοξενούμενων.  

Β) Το σίτι υπερείχε και στις επικίνδυνες διεισδύσεις στην αντίπαλη με 15 έναντι 7 των Νικαιωτών. Επίσης, είχε περισσότερα κόρνερ 4 έναντι 1, και είχε 2 ευκαιρίες από απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Γ) Παρ’ όλα αυτά, η στατιστική υπεροχή των γηπεδούχων δεν μεταφράστηκε σε θετικό αποτέλεσμα.

 

Επιθετική λειτουργία Αιγάλεω

Οι γηπεδούχοι προτίμησαν από την αρχή του παιχνιδιού να παίζουν από τις 2 πλευρές. Οι εξτρέμ συγκλίνουν προς το κέντρο και δίνουν χώρο για προωθήσεις-overlap των πλαγίων μπακ, κυρίως του Ψάνη από τα αριστερά. Ο παίχτης που ξεκινάει τις επιθέσεις από πίσω είναι είτε το εξάρι (αρχικά ο Λάμπρου και από το 46’ ο Μπαξεβάνος) είτε ο αριστερός στόπερ Γκότοβος. Ο χαφ Σταματάκης πατάει πολλές φορές περιοχή, γεγονός που τον βοήθησε και να ανοίξει το σκορ. Πάντως, αρκετές φορές δεν υπήρχε υπομονή να γυρίσει η μπάλα, λόγω και της κλειστής άμυνας του Ιωνικού, και γίνονταν βαθιές μπαλιές από την άμυνα με στόχο τους προωθημένους. Στο 2ο ημίχρονο προσπάθησε να παίξει περισσότερο από τον άξονα μετά την είσοδο του Ροτζέριο, αλλά δεν κατάφερε κάποιο ρήγμα στην αντίπαλη σφιχτή άμυνα των φιλοξενούμενων.

 

 

Επιθετική λειτουργία Ιωνικού

O Ιωνικός έδωσε την κατοχή στο Αιγάλεω προσπαθώντας να παίξει στην κόντρα επίθεση. Τις φορές που είχε τη μπάλα στα πόδια έπαιξε από τα πλάγια με συνεργασίες του μπακ με τον εξτρέμ, από όπου προήλθε και το 2ο γκολ. 

 

 

Αμυντική λειτουργία Αιγάλεω

Οι γηπεδούχοι θέλησαν να πιέσουν ψηλά την άμυνα των αντιπάλων τους. Ο χώρος άμυνας ξεκινούσε στα ¾ και αρχής γενομένης από τον Ντιατά και τους εξτρέμ, πίεζαν την αντίπαλη αμυντική τετράδα.

 

 

Αμυντική λειτουργία Ιωνικού

Οι Νικαιώτες έδωσαν χώρο στον αντίπαλο θέλοντας να κλείσουν τους διαδρόμους μπροστά από την εστία του Κουρεπίνη. Οι γραμμές τους ήταν πολύ σφιχτές, κάνοντας 2 ζώνες άμυνας. Πολλές φορές οι χαφ ήταν στα 15 μόλις μέτρα μπροστά από την αμυντική τετράδα.

 

 

Επιθετικό transition Ιωνικού

Οι φιλοξενούμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού θέλησαν να παίξουν γρήγορα και άμεσα μόλις κέρδιζαν την κατοχή. Κυρίως επεδίωκαν να πάνε τη μπάλα στα πλάγια έτσι ώστε να βρουν κενούς χώρους στην απροετοίμαστη άμυνα του Αιγάλεω.

 

 

Προσέγγιση στημένων από το Αιγάλεω

Το σίτι αμύνεται στα φάουλ με ζώνη. Οι παίχτες κάθονται ο ένας πίσω από τον άλλο στη γραμμή της μεγάλης περιοχής ή στην ευθεία του τοίχους, αν είναι πιο μέσα το φάουλ. Εκ του αποτελέσματος δεν φάνηκε καλή επιλογή καθώς το 1ο γκολ του Ιωνικού ήρθε από κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ. Στα κόρνερ αμύνεται με man-to-man, εκτός από ένα παίχτη που κάθεται στο 1ο δοκάρι, ακόμα 2 που κάθονται στο όριο της μικρής περιοχής - το Λάμπρου και το Μπαξεβάνο- και έναν έξω από την μεγάλη περιοχή για τη δεύτερη μπάλα, το Σταματάκη. Στην επίθεση, τα φάουλ εκτελούνται κυρίως από τον Τσιλιγγίρη. Απευθείας μπορεί να σουτάρει και ο Γκότοβος με το αριστερό. Τα κόρνερ τα εκτελεί είτε ο Τσιλιγγίρης είτε ο Ροτζέριο.

 

 

Προσέγγιση στημένων από τον Ιωνικό

Ο Ιωνικός στα φάουλ  αμύνεται αντίστοιχα με άμυνα ζώνης στη γραμμή της μεγάλης περιοχής. Στα κόρνερ αμύνεται με man-to-man εκτός από έναν παίχτη που κάθεται στο 1ο δοκάρι και τον Κρητικό που παίρνει θέση στο όριο της μικρής περιοχής. Στην επίθεση, τα κόρνερ και τα φάουλ εκτελούνται ως επί το πλείστον από τον Καλλέργη.

 

 

MVP

Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων Κουρεπίνης ήταν ο πολυτιμότερος παίχτης της αναμέτρησης. Έκανε 6 αποκρούσεις, κάποιες εκ των οποίων αρκετά δύσκολες, κρατώντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ σε δύσκολες στιγμές, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του 2ου ημιχρόνου.

 

 

Last modified onΠέμπτη, 14 Νοέμβριος 2019 15:38

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep