Σταμάτησε το σερί του ΟΦΗ

Η Δόξα Δράμας κράτησε τον ΟΦΗ στο 1-1, διεκόπη έτσι το νικηφόρο σερί των 12 αγώνων.

[googlead][/googlead]

Ο ΟΦΗ συνεχίζει να είναι πρώτος στη Football League μετά το πέρας της 26ης αγωνιστικής. Οι Κρητικοί έμειναν στο 1-1 με τη Δόξα Δράμας εκτός έδρας και βρίσκονται στο +1 από τον Άρη, ο οποίος συνέτριψε 5-2 τον Παναιγιάλειο. Με το 1-1, βέβαια, διεκόπη το νικηφόρο σερί 12 αγώνων για την ομάδα του Ηρακλείου, η οποία από την άλλη συνέχισε να είναι επί 13 ματς αήττητη.

Ο ΟΦΗ αιφνιδίασε τη Δόξα Δράμας ανοίγοντας το σκορ στην πρώτη του τελική προσπάθεια. Στο 7ο λεπτό ο Μαχαίρας σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και έκανε το 0-1 κόντρα στην πρώην ομάδα. Γι' αυτό άλλωστε δεν πανηγύρισε για το ωραίο γκολ που σημείωσε. Η απάντηση των «μαυραετών» ήρθε στο 16', όταν από σέντρα του Γουνδουλάκη ο Μαρκόπουλος με πλασέ στην κίνηση είδε τη μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 20' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, υποστηρίζοντας πως η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Αργυρόπουλου, αν και ο Γκορτσίλας δεν είδε παράβαση.

Η Δόξα πίεζε για την ισοφάριση και στο 26' το σουτ του Κουσκουνά εξουδετέρωσε ο Στρέζος. Ο ΟΦΗ στάθηκε άτυχος, καθώς ο προπονητής του Νίκος Παπαδόπουλος υποχρεώθηκε να προβεί νωρίς σε δύο αλλαγές, στο 37' και στο 38' (τραυματίστηκαν οι Μαχαίρας - Βουό). Η τελευταία, αλλά σπουδαία ευκαιρία, του πρώτου μέρους καταγράφηκε στο 45'+2', όταν η κεφαλιά του Γκότοβου από εκτέλεση φάουλ του Ριζογιάννη πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος η Δόξα Δράμας μπήκε δυναμικά με σκοπό να φτάσει στην ισοφάριση, ασκώντας πίεση στον ΟΦΗ. Και μπορεί να είχε την υπεροχή, αλλά δυσκολευόταν να φτάσει σε τελική. Ίσα, ίσα που οι Κρητικοί ήταν εκείνοι που παραλίγο να σκοράρουν. Ήταν στο 60', όταν ο Μάνος πέρασε εξαιρετικά στον Κουτσιανικούλη, το πλασέ του οποίου μέσα από την περιοχή πέρασε ελάχιστα άουτ.

Πάντε λεπτά μετά, ωστόσο, η Δόξα Δράμας κατόρθωσε να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Μπαϊκαρά πέρασε κάθετη πάσα στον Κουσκουνά, ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Στρέζο. Όπως ο Μαχαίρας έπαιζε το πρώτο μισό στη Δόξα, έτσι και ο Κουσκουνάς ήταν στον ΟΦΗ στην αρχή της χρονιάς. Έτσι, ούτε αυτός πανηγύρισε μετά το τέρμα του.

Ο ΟΦΗ είχε επηρεαστεί πολύ από την απώλεια τόσο του Βουό όσο και του Μαχαίρα και δεν είχε καλή απόδοση στο παιχνίδι του. Ο Παπαδόπουλος το έβλεπε αυτό και αποφάσισε να θωρακίσει την άμυνα, ρίχνοντας στον αγώνα τον Βαφέα αντί του Ντίνα. Ο Μάνος, βέβαια, απείλησε λίγο αργότερα στο 82' και στο 83' με κεφαλιά και σουτ, χωρίς να βρει στόχο.

Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΚΟΡΕΡ: 65' Κουσκουνάς - 7' Μαχαίρας

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Νίκος Κωστένογλου): Μένκα, Σιώπης, Πεταυράκης, Ντιμιτρόφσκι, Γκότοβος, Ριζογιάννης, Γουνδουλάκης (85' Αρναρέλλης), Γεωργιάδης (56' Λίτσκας), Μπαϊκαρά, Μαρκόπουλος (46' Ματσούκας), Κουσκουνάς.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Μπολάκης, Ποτουρίδης, Κομεσίδης, Νάστος, Μαχαίρας (46' λ. τρ. Περογαμβράκης), Ντίνας (74' Βαφέας), Κουτσιανικούλης, Μάνος, Βουό (46' λ. τρ. Πουρτουλίδης).

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας) Βοηθοί: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Γούτας (Χαλκιδικής)

Last modified onΚυριακή, 15 Απρίλιος 2018 22:39

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep