«Δάγκωσε» και... ανεβαίνει

Η Σπάρτη αποδείχτηκε πιο ουσιαστική από τον Πανσερραϊκό και κατέκτησε τη δεύτερη διαδοχική νίκη (1-0) στο πρωτάθλημα.

[googlead][/googlead]

Σε απόσταση δύο βαθμών από τη 2η θέση, έστω και με ματς περισσότερο, βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου (16/12) η Σπάρτη. Η ομάδα της Λακωνίας πανηγύρισε τη νίκη με 1-0 σε βάρος του Πανσερραϊκού, η οποία ήταν η δεύτερη διαδοχική στο πρωτάθλημα και συνέχισε την αναρρίχησή της. Μία δίκαιη επικράτηση, αφού οι «κυανέρυθροι» ήταν καλύτεροι, έχασαν ευκαιρίες και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, εμφανίζοντας για ένα ακόμα ματς πολύ καλή αμυντική λειτουργία.

Οι γηπεδούχοι μπορεί να περίμεναν δυναμική συμπαράσταση από τους οπαδούς τους, όμως οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η βροχόπτωση συνόδευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, με τη Σπάρτη να είναι καλύτερη. Προερχόταν, άλλωστε, από την εκτός έδρας νίκη σε βάρος του ΑΟ Χανιά Κισσαμικού και δεν ήθελε να πετάξει τους βαθμούς στα σκουπίδια.

Από την άλλη πλευρά οι «ερυθρόλευκοι» ταξίδεψαν στη Σπάρτη με φόρα από δύο διαδοχικές νίκες στο γήπεδό τους. Εκτός, όμως έδειξαν για μία ακόμα φορά αδύναμοι... Είναι χαρακτηριστικό ότι το γκολ στο 10' ήρθε μετά από φάση διαρκείας. Ο Μπαρέττας είχε σουτ στο δοκάρι, οι «κυανέρυθροι» εκδήλωσαν μία ακόμα επίθεση με σουτ του Τριανταφυλλάκου και ο Μπαρέττας στην επαναφορά μετά την απόκρουση του Ρίστιτς «έγραψε» το 1-0. Μάλιστα, ως πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας των Σερρών ο σκόρερ δεν πανηγύρισε...

Αντίδραση από πλευράς Πανσερραϊκού δεν ήρθε, αν και στο 33' ο διαιτητής Ρατσιάτος θα μπορούσε να δείξει την άσπρη βούλα σε τράβηγμα του Βοσνακίδη στον Πόζογλου. Ωστόσο, παράβαση δεν είδε...

Στο δεύτερο 45λεπτο οι φιλοξενούμενοι εμφάνισαν ασφαλώς καλύτερο πρόσωπο, αλλά τη μεγάλη φάση δεν τη δημιούργησαν. Αντίθετα, στο 60' ο Ρίστιτς έσωσε την εστία του στο τετ α τετ με τον Μπαρέττα. Ένα λεπτό μετά ο Σέρβος γκολκίπερ απομάκρυνε με τα πόδια τη μπάλα σε σουτ του Ράνου και στη συνέχεια νίκησε τον Μπαρέττα στην κεφαλιά του τελευταίου.

Η πίεση του Πανσερραϊκού αυξήθηκε, αλλά λίγο πριν το τέλος ο Ρίστιτς κατέγραψε μία ακόμα σωτήρια απόκρουση, αυτή τη φορά σε σουτ του Γουόρντεν. Σημειώνεται ότι τραυματίας αποχώρησε ο Ράντι και οι Λάκωνες ευελπιστούν να μην τον χάσουν στη συνέχεια του πρωταθλήματος...

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 10' Μπαρέττας
Δοκάρι: 9' Μπαρέττας

ΣΠΑΡΤΗ (Θωμάς Γράφας): Μακρυωνίτης, Ζουλιώτης, Παναγιώτου, Βοσνακίδης, Νιάρος, Οικονομόπουλος, Τριανταφυλλάκος, Ράντι (83' Γραικός), Μπέλης (68' Γουόρντεν), Μπαρέττας (75' Τσιμότζι), Ράνος.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Περικλής Αμανατίδης): Ρίστιτς, Στέβιτς, Τσελεπίδης, Τσαμούρης, Ιωαννίδης, Τσιμίκας, Ρούτσης, Γιαξής (63' Γκέκας), Δούμτσιος (84' Ζυγκερίδης), Πόζογλου (90'+1' Βοσκόπουλος), Γκούρτσας.

Διαιτητής: Ρατσιάτος (Αργολίδας)
Βοηθοί: Σεφέρης, Μπουρτζοβίτης (Κορινθίας)

Last modified onΣάββατο, 16 Δεκέμβριος 2017 19:46

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep