«Αετοί»... Αχαιοί!

Η Παναχαϊκή υπέταξε 1-0 τη Δόξα Δράμας και "έπιασε" τους "μαυραετούς" στους 13 βαθμούς.

[googlead][/googlead]

Μπροστά σε 3.000 και πλέον οπαδούς η Παναχαϊκή, νίκησε 1-0 στην Αγυιά τη Δόξα Δράμας, την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα και στο πρώτο εις βάρος της γκολ. Το σημείωσε στο 27' ο Αποστολόπουλος με εξαιρετικό σουτ μέσα από την περιοχή. Οι Αχαιοί έπιασαν τους «Μαυραετούς» στους 13 βαθμούς, έχοντας πλέον 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Οι φιλοξενούμενοι μετρούν 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Η Παναχαϊκή ήταν η ομάδα που ήλεγχε απόλυτα το ματς στο πρώτο 45λεπτο. Απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της Δόξας Δράμας, βέβαια, δύσκολα έφτανε σε τελικές, αλλά μία εξ' αυτών την αξιοποίησε με αποτέλεσμα να πάει στο ημίχρονο με 1-0 μπροστά στο σκορ. Αφού ο Μουστακόπουλος και ο Γκίνο αστόχησαν με μακρινά σουτ στο 14' και στο 16', στο 27' σημειώθηκε το 1-0. Ο Μωραΐτης μέσα και δεξιά από την περιοχή δεν έκανε καλό γύρισμα, αλλά η μπάλα κόντραρε σε παίκτη της Δόξας. Αποδέκτης έγινε ο Αποστολόπουλος, ο οποίος με σουτ στην κίνηση με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό, μάλιστα, ήταν το πρώτο γκολ που δέχτηκαν στο πρωτάθλημα οι «Μαυραετοί», ύστερα απόι 477 λεπτά απαραβίαστης εστίας. Ακόμα και στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, οι Αχαιοί δεν κινδύνεψαν και παίζοντας με σύνεση και πάθος πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-0. Οι Δραμινοί μπήκαν δυναμικά στο δεύτερο μέρος και στο 48' σπατάλησαν μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, με το πλασέ του Σπυρόπουλου και τον Βρονταρά να αποκρούει με τα πόδια.

Τα λεπτά περνούσαν και οι φιλοξενούμενοι μπορεί να είχαν καλή κυκλοφορία μπάλας, αλλά δυσκολεύονταν αισθητά να παράξουν ευκαιρίες. Έβγαιναν, μάλιστα, τόσο μπροστά οι «μελανόλευκοι», που άφηναν χώρους, τους οποίους επεδίωξαν να εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι. Στο 71' επί παραδείγματι ο Μένκα έβγαλε δύσκολα τη μπάλα σε σουτ του Αργυρόπουλου, ενώ στο 78' ο ίδιος ζήτησε πέναλτι για ανατροπή του, αλλά ο Μαρκαντωνάτος (Ηλείας) δεν είδε παράβαση.

Στο 95' άναψαν τα αίματα για σκληρό μαρκάρισμα στον Γκίνο, με αποτέλεσμα πάνω στην ένταση να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη ο Λουμπαρδέας και να δει κίτρινη ο Κάσες. Με καλή αμυντική λειτουργία οι Αχαιοί κράτησαν το 1-0 και κατέκτησαν τη νίκη. Η Παναχαϊκή είχε 54% ποσοστό κατοχής , 8 τελικές, ενώ η Δόξα Δράμας είχε πέντε τελικές.

Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΚΟΡΕΡ: 27' Αποστολόπουλος

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σ. Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Πολίμος, Μουστακόπουλος (62' Μπουτζίκος), Λουμπαρδέας, Μακρυδημήτρης, Φουρλάνος, Φωτάκης (62' Αργυρόπουλος), Γκίνο, Στεργίδης, Αποστολόπουλος (81' Ελευθεριάδης), Μωραΐτης.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Α. Διγκόζης): Μένκα, Γκότοβος, Ντιμιτρόφσκι, Σπυρόπουλος (82' Νατσιόπουλος), Πεταυράκης, Κάσες, Μαχαίρας (59' Γουνδουλάκης), Τσούτσης (46' Ματσούκας), Μπαϊκαρά, Μαρκόπουλος, Ριζογιάννης

Διαιτητής: Μαρκαντωνάτος (Ηλείας)
Βοηθοί: Τριανταφύλλου, Νίκα (Αρκαδίας)

[googlead][/googlead]

Last modified onΚυριακή, 03 Δεκέμβριος 2017 19:12

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep