Σπάρτη με μέταλλο

Η αλλαγή του Σωτήρη Αντωνίου, ο Μιχάλης Φράγκος υπέγραψε τη νίκη (3-1) της Σπάρτης απέναντι στον μαχητικό ΑΟΧ.

Η εστία της Σπάρτης εντός έδρας παραβιάστηκε μετά από 821 λεπτά, όμως αυτό μικρό ρόλο παίζει. Η ομάδα της Λακωνίας έδειξε το μέταλλό της και στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Football League επικράτησε 3-1 του ΑΟ Χανιά και πάτησε στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Το έργο των «κυανέρυθρων» ήταν δύσκολο, αφού οι φιλοξενούμενοι παρά την ταλαιπωρία τους, ήταν μαχητικοί. Βρήκαν απάντηση στο γκολ που δέχτηκαν, αλλά η «χρυσή» αλλαγή του Σωτήρη Αντωνίου, ο Μιχάλης Φράγκος με δύο γκολ έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο τρίποντο - χρυσάφι της ομάδας της Λακωνίας.

Ανοικτό παιχνίδι έγινε στο πρώτο 45λεπτο στη Σπάρτη, αλλά η μεγάλη φάση έλειψε. Οι Λάκωνες λόγω της αποβολής του Μελίσσα παρατάχθηκαν με τον Κραβαρίτη στην εστία και χωρίς αναπληρωματικό γκολκίπερ στον πάγκο, με τον τελευταίο, μάλιστα, να νιώθει ενοχλήσεις στο ξεκίνημα.

Οι Χανιώτες στο 13' δημιούργησαν προϋποθέσεις για γκολ, όταν σε σέντρα - σουτ του Σταματή ο Σιώπης απομάκρυνε. Ακολούθησαν προσπάθειες των Μπουντόπουλου (15',22'), Λώττα (20'), με τους φιλοξενούμενους να κρατούν το μηδέν παθητικό. Έως το 33' οπότε οι «κυανέρυθροι» μπήκαν σε θέση οδηγού.

Ο Ηλίας Αναστασάκος έγινε δημιουργός, τροφοδότησε τον Μπουντόπουλο και ο δεύτερος με διπλή προσπάθεια και σουτ νίκησε τον Γεωργίου για το 1-0. Υπενθυμίζεται ότι ο σκόρερ είχε απχωρήσει τραυματίας από τον αγώνα με τα Τρίκαλα και η συμμετοχή του ήταν αμφίβολη. Στο 43' ο Κραβαρίτης παραχώρησε κόρνερ σε σουτ του Ντούμου και στην εκτέλεσή του οι γηπεδούχοι έφυγαν στην κόντρα. Ο Μπουντόπουλος έκανε την κούρσα, βρέθηκε τετ α τετ με τον Γεωργίου, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

Ο ΑΟ Χανιά κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα νωρίς νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο. Συγκεκριμένα, στο 51' ο Τσουκάνης έκανε τη σέντρα και ο Ρούνεϊ με πλασέ μόνος στην καρδιά της άμυνας ισοφάρισε με σουτ. Έτσι, διέκοψε το εκπληκτικό σερί απαραβίαστης εστίας που είχε η Σπάρτη στο γήπεδό της για 821 αγωνιστικά λεπτά. Σημειώνεται ότι η ομάδα της Λακωνίας πριν το γκολ αυτό είχε χάσει ευκαιρίες με τους Οικονομόπουλο, Αναστασάκο.

Ο Σωτήρης Αντωνίου ρίσκαρε ακολούθως περνώντας στο ματς τους Ηλιόπουλο, Φράγκο. Ο τελευταίος μπήκε στο 73' και χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά για να τον δικαιώσει για την επιλογή του. Σε εκτέλεση κόρνερ του Παπαχρήστου ο Γεωργίου έκανε κακό υπολογισμό και ο νεοεισελθών με πλασέ έδωσε ξανά το προβάδισμα στη Σπάρτη. Στο 87' και πάλι ο Φράγκος με σουτ διαμόρφωσε το 3-1 και έσπρωξε τη Σπάρτη στην 6η θέση.

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 33' Μπουντόπουλος, 75', 87' Φράγκος - 51' Ρούνεϊ

ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Κραβαρίτης, Σιώπης (53' Ηλιόπουλος), Παπαχρήστος, Γκαλίτσιος, Μπανούσης, Οικονομόπουλος, Αναστασόπουλος, Ροβίθης (67' Καρτσαμπάς), Λώττας (73' Φράγκος), Μπουντόπουλος, Αναστασάκος.

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Νίκος Παντέλης): Γεωργίου, Ζέρης, Δαμιανάκης, Βασιλείου (46' Αφράτης), Τσουκάνης, Δρίζης (80' Γεωργακόπουλος), Φουρλάνος, Ντούμος (69' Μηλιώτης), Αποστολόπουλος, Σταματής, Ρούνεϊ.

Διαιτητής: Νίκας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Αθανασοπούλου (Μεσσηνίας), Νίκα (Αρκαδίας)

[googlead][/googlead]

Last modified onΤετάρτη, 12 Απρίλιος 2017 18:43

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep