Ανάσα και... ναυάγιο

Κατέρρευσε (4-1) η Καλλονή στα Περιβόλια, με τον Κισσαμικό να κάνει άλμα παραμονής.

Σημαντικό βήμα για την παραμονή του έκανε ο Κισσαμικός το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης (12/04) στα Περιβόλια απέναντι στην Καλλονή. Οι Χανιώτες παρά τη δυσκολία που εμφάνιζαν στο σκοράρισμα, ξέσπασαν απέναντι στην Καλλονή και την υποχρέωσαν σε βαριά ήττα με 4-1. Ένα αποτέλεσμα που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την αποστολή των φιλοξενούμενων, οι οποίοι ταλαιπωρούνται και από μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Η νίκη των «κυανόλευκων» ήταν πέρα ως πέρα δίκαιη. Με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο έδειξαν να «καθαρίζουν» τη... μπουγάδα, όμως το πέναλτι που έκανε ο Μπουυγαΐδης έβαλε ξανά στο παιχνίδι την Καλλονή. Οι Στογιάνοφ, Μαρτίνεθ όμως με δύο γκολ διαμόρφωσαν το 4-1 και έσπρωξαν στην παραμονή τον Κισσαμικό. Σημειώνεται ότι η Καλλονή έκλεισε 22 επίσημα ματς χωρίς νίκη μακριά από το γήπεδό της, αφού η τελευταία ήταν στις 16/12/15 απέναντι στον... Κισσαμικό στο Κύπελλο.

Η ομάδα των Χανίων είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα του ματς στα Περιβόλια και απείλησε με τους Κίκε (4'), Μαρτίνεθ (10',16'). Η ΑΕΛΚ είχε μία καλή στιγμή με τον Σισέ, όμως στο 21' βρέθηκε πίσω στο σκορ. Από λάθος στον χώρο του κέντρου ο Νικόλτσης έκλεψε, τροφοδότησε τον Στογιάνοφ, αυτός έβγαλε τον Μαρτίνεθ σε καλή θέση και ο Ισπανός ευστόχησε με σουτ.

Στο 30' ο Κίκε... προειδοποίησε με σουτ και ο Μανιάτης δύσκολα έσωσε την εστία του. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο 36' όταν ο μεσοεπιθετικός από την Ισημερινή Γουινέα με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 2-0 για τους «κυανόλευκους». Η μόνη αντίδραση από τους φιλοξενούμενους ήρθε στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Απείλησαν με σουτ του Ευαγγελιδάκη στο 45' με τον Λαζαρίδη να σώζει την εστία του.

Η ομάδα της Λέσβου δεν το έβαλε κάτω και στο 56' μπήκε ξανά στο παιχνίδι. Ο Αποστόλου ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μπουγαΐδη και ο Λαμπράκης από την άσπρη βούλα μείωσε για τους «κυανέρυθρους». Όσο η ώρα περνούσε, τόσο υπήρχε ο κίνδυνος για τον Κισσαμικό, αλλά ένα λάθος γύρισμα του Ρεπετσά έφερε στο 80' το 3-1. Ο Στογιάνοφ μπήκε στην πορεία της μπάλας, έκλεψε, την πέρασε πάνω από τον Μανιάτη και σε κενή εστία διαμόρφωσε το 3-1. Επτά λεπτά αργότερα ο Μαρτίνεθ δέχτηκε την κάθετη μπαλιά από τον Σελινιωτάκη και δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει με σουτ τον τερματοφύλακα της Καλλονής για το 4-1.

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 21',87' Μαρτίνεθ, 36' Κίκε, 80', Στογιάνοφ - 56' πέν. Λαμπράκης

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσερκέζος, Γιαλούσης, Μπουγαΐδης, Κουρέλλας, Σελινιωτάκης, Γκούμας (86' Ψιάνος), Μαρτίνεθ, Κίκε (63' Μάντζης), Νικόλτσης (75' Βλάχος), Στογιάνοφ.

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Δημήτρης Γαβαλάς): Μανιάτης, Ζουλιώτης, Ευαγγελιδάκης, Ρεπετσάς, Μέγκαχεντ (83' Γιώργου), Σάββα, Αποστόλου, Λίταινας, Γιουκαρής, Λαμπράκης (80' Σοφιάνης), Σισέ (86' Δικαιόπουλος).

Διαιτητής: Αντωνίου (Αθηνών)
Βοηθοί: Ντάλλας (Αθηνών), Γαρεφαλλάκης (Ηρακλείου)

[googlead][/googlead]

Last modified onΤετάρτη, 12 Απρίλιος 2017 19:28

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep