Πρόκριση με ισοπαλία

Ιστορική πρόκριση πανηγύρισε στη Λιβαδειά η Σπάρτη, παρά το 1-1 με τον Παναιγιάλειο

Το εισιτήριο για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε η Σπάρτη, μετά την ισοπαλία 1-1 με τον Παναιγιάλειο, αλλά και το υπέρ της 4-0 από τον πρώτο αγώνα. Οι Σπαρτιάτες εμφανίστηκαν αρκετά σοβαροί, απέναντι στους ανεβασμένους «μελανόλευκους». Ο Ηλιόπουλος πέτυχε το 1-0 για την Σπάρτη στο 34’ και στο 67’ ο Βλάχος ισοφάρισε σε 1-1. Στο 70’ ο Στρέζος απέκρουσε πέναλτι του Νεμάνια Αρσενίεβιτς.

Με διάθεση να αιφνιδιάσει την Σπάρτη ξεκίνησε το παιχνίδι στη Λιβαδειά ο Παναιγιάλειος. Οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου μπήκαν δυνατά και επιχείρησαν να απειλήσουν την εστία του Κραβαρίτη. Η καλύτερη στιγμή για τους «μελανόλευκους» ήταν η κεφαλιά που επιχείρησε ο Γιαννίτσης για να διώξει, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα της Σπάρτης να αποκρούσει σε κόρνερ. Μετά το πρώτο 20λεπτο, οι τυπικά γηπεδούχοι ανέβαλαν τον έλεγχο του αγώνα και στο 34’ έφτασαν στο γκολ, με τον Κώστα Ηλιόπουλο να πλασάρει εύστοχα τον Στρέζο για το 1-0. Ο Παναιγιάλειος στη συνέχεια δεν μπόρεσε να αντιδράσει, ενώ η Σπάρτη είχε κι άλλες καλές στιγμές με τον Αναστασάκο, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους δεν μέτρησε για επιθετικό φάουλ το γκολ του Νεμάνια Αρσενίεβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Λάκωνες διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά, μιας και η υπόθεση πρόκριση είχε κριθεί. Η φλύαρη υπεροχή της Σπάρτης δεν μεταφράστηκε σε ευκαιρίες, ενώ ο Παναιγιάλειος κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 67’ ο Μπουρλάκης εκτέλεσε το φάουλ και ο Βλάχος με κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κραβαρίτη. Δύο λεπτά αργότερα η Σπάρτη κέρδισε πέναλτι, όταν η μπαλιά του Μπουντόπουλου βρήκε στο χέρι του Κοντοέ. Ο Νεμάνια Αρσενίεβιτς ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Στρέζος έπεσε σωστά και απέκρουσε.

Στα τελευταία λεπτά, η Σπάρτη προσπάθησε να πετύχει ένα τέρμα ακόμα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Παναιγιάλειος είχε περιοριστεί στα αμυντικά του καθήκοντα. Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Σωτήρη Αντωνίου να πανηγυρίζουν μια σημαντική πρόκριση στη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας, παρουσιάζοντας ικανοποιητική εικόνα.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

ΣΠΑΡΤΗ – ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 1-1

ΣΚΟΡΕΡ: 34’ Ηλιόπουλος – 67’ Βλάχος

ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Κραβαρίτης, Σιώπης, Γιαννίτσης, Καρτσαμπάς (54’ Οικονομόπουλος), Παναγιώτου, Αναστασόπουλος, Κατσίκης, Ηλιόπουλος, Αρσενίεβιτς Ν., Αναστασάκος (46’ Αρσενίεβιτς Φ.), Μπουντόπουλος (71’ Βελλίνης).

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Λεωνίδας Βόκολος): Στρέζος, Πολυχρονιάδης (73’ Σανδραβέλης), Κοντοές, Βλάχος, Ρότας, Μωυσίδης, Μπούζας (32’ Στίκας), Κατίδης, Μπουρλάκης, Ξόμπλιος, Σκαρτσίλας (56’ Κρητικός).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντιπαριώτης (Αν. Αττικής)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπουξμπάουμ, Δουλγεράκης (Αν. Αττικής)

Last modified onΣάββατο, 17 Σεπτέμβριος 2016 20:51

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep