Ραντεβού στη Νέα Σμύρνη

Στο 0-0 κόλλησαν ΟΦΗ και Αχαρναϊκός, με το εισιτήριο για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου να κρίνεται στη ρεβάνς.

Στον επαναληπτικό αγώνα την Κυριακή (18/9, 15:00) στη Νέα Σμύρνη θα κριθεί η πρόκριση στη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς ΟΦΗ και Αχαρναϊκός έμειναν στο 0-0 στο ματς του «Γεντί Κουλέ». Οι Κρητικοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα σε όλο το παιχνίδι, αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, με τους «πράσινους» να αμύνονται σωστά και να στέλνουν την πρόκριση στο δεύτερο ματς. Η ομάδα του Μενιδίου, μάλιστα, μέτρησε το 5ο διαδοχικό 0-0 για φέτος, μετά τις τέσσερις «λευκές» ισοπαλίες σε φιλικά!

Με τον ΟΦΗ να επιβάλλει τον ρυθμό του ξεκίνησε το παιχνίδι Κυπέλλου στο «Γεντί Κουλέ», αλλά ο Αχαρναϊκός εμφανίστηκε αρκετά διαβασμένος. Οι γηπεδούχοι πίεζαν από το ξεκίνημα για το γκολ, με τους Χαντί και Όγκμποε να ψάχνουν τους διαδρόμους για να βρουν τον προωθημένο Βουό. Οι «πράσινοι» από την άλλη είχαν φροντίσει να μην αφήνουν κενά στην άμυνά τους και αναζητούσαν την ευκαιρία για να απειλήσουν στην αντεπίθεση. Ο Βουό είχε δύο καλές κεφαλιές στο 3’ και το 45’, ενώ οι προσπάθειες του Μιλοσάβλιεφ δεν βρήκαν στόχο. Ο Αχαρναϊκός απείλησε την εστία του Δερμιτζάκη με τον Ματσούκα στο 5’, αλλά οι επόμενες ευκαιρίες που επιχείρησε κόπηκαν νωρίς.

Στο δεύτερο μέρος και οι δύο προπονητές έκαναν από μια αλλαγή, με τον Μασάδο να μπαίνει στην ενδεκάδα του ΟΦΗ, ενώ ο Αρναούτης έκανε εντελώς ελληνικό το σχήμα, με την είσοδο του Ψιάνου αντί του Γουέρε. Η εικόνα του αγώνα, ωστόσο, δεν άλλαξε, με τους Κρητικούς να πρεσάρουν για να μπουν στην περιοχή, και τον Αχαρναϊκό να αμύνεται αποτελεσματικά. Στο 73’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ, όταν ο Μασάδο έπιασε το δυνατό σουτ, ωστόσο ο Αποστολίδης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η πίεση των Κρητικών συνεχίστηκε και στο 82’ ο Ροβίθης βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε γιατί η μπάλα είχε βγει στο γύρισμα του Μιλοσάβλιεφ. Στα τελευταία λεπτά ο ΟΦΗ προσπάθησε να πιέσει, με το παιχνίδι να γίνεται πιο σκληρό και τον διαιτητή να μοιράζει... κίτρινες κάρτες. Το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με τον ΟΦΗ και τον Αχαρναϊκό να λύνουν τις διαφορές τους την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

ΟΦΗ – ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ 0-0

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Δερμιτζάκης, Κώτσιος, Μιλοσάβλιεφ, Όστοϊτς, Βουό, Χαντί, Μίκιτς (80’ Κιάσσος), Κοιλιάρας, Αντουκόρ (46’ Μασάδο), Όγκμποε (66’ Ροβίθης), Φαζός.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Αρναούτης): Αποστολίδης, Μουστάκης, Αναστασίου (59’ Παπανικόλας), Σωτηράκος, Χριστοφιλέας, Τσεμπερίδης, Μαρής, Παπατόλιος (72’ Ντάγκρας), Ματσούκας, Γουέρε (46’ Ψιάνος), Τζιώρας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταθόπουλος (Δυτ. Αττικής)
ΒΟΗΘΟΙ: Μαρνέζος (Χανίων), Μανούρας (Τρικάλων)

Last modified onΤετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2016 19:09

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep